Pioneer: Νέες κονσόλες για φιλόδοξους DJ με ιδιαίτερα και ελκυστικά χαρακτηριστικά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 12:30
Λευτέρης Ξυκομηνός
Pioneer: Νέες κονσόλες για φιλόδοξους DJ με ιδιαίτερα και ελκυστικά χαρακτηριστικά
Η Pioneer ανακοίνωσε μέσω της Intersys, επίσημη αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, την διάθεση 3 νέων συστημάτων DJ, που καλύπτουν από τον αρχάριο μέχρι και τον επαγγελματία. Τα νέα συστήματα διακρίνονται για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, ανάμεσα στα οποία είναι η υψηλή φορητότητα, η προσιτή τιμή, η υιοθέτηση σύγχρονων λειτουργιών και χειρισμού μέσω λογισμικού, καθώς και το ελκυστικό design.

DDJ-ERGO-K


Ο πολυτάλαντος controller Pioneer DDJ-ERGO-V είναι εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των DJ, λόγω της ευχρηστίας, της φορητότητας και της συμβατότητάς του με πρακτικά όλες τις εφαρμογές λογισμικού για DJ. Μετά από την επιτυχία του controller DDJ-ERGO-V, η Pioneer παρουσιάζει το μοντέλο DDJ-ERGO-K, σε μοντέρνο μαύρο χρώμα.Ο DDJ-ERGO-K δίνει έμφαση στην εμπειρία χρήσης του DJ, προσφέροντας επαγγελματική, στιλπνή εμφάνιση και φιλική προς το χρήστη διάταξη των πλήκτρων και των μηχανισμών. Με γυαλιστερό μαύρο επάνω πάνελ, σατινέ μαύρο πλευρικό πάνελ, επιχρωμιωμένα πλήκτρα Play/Cue, λευκά LED που περιβάλλουν το Jog και ελαστική επικάλυψη στα πλήκτρα, ο DDJ-ERGO-K είναι ο απόλυτα φιλικός controller DJ.Η εργονομία του DDJ-ERGO-K έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την τέλεια συνεργασία με το παρεχόμενο λογισμικό Traktor LE 2. Η διάταξη των μηχανισμών του controller αντικατοπτρίζει το περιβάλλον χειρισμού με γραφικά του Traktor LE 2, έτσι ώστε οι σημαντικότερες λειτουργίες του λογισμικού να βρίσκονται σε όσο το δυνατόν πιο βολικές θέσεις και να είναι προσπελάσιμες με το άγγιγμα ενός πλήκτρου.

Εκτός από την εγγενή συμβατότητά του με το Traktor LE 2, η λειτουργικότητα MIDI του DDJ-ERGO-K παρέχει συμβατότητα με πρακτικά όλες τις άλλες εφαρμογές για DJ που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως οι Virtual DJ, Serato, djay και Cross DJ/Cross της MixVibes.Η μοναδική λειτουργία Ελέγχου Παλμού (Pulse Control) του DDJ-ERGO-K προσθέτει μια οπτική διάσταση στη διαδικασία, με φωτεινές ενδείξεις που επισημαίνουν τα χρησιμοποιούμενα deck, τις ενεργοποιημένες λειτουργίες και την ακρίβεια με την οποία έχει γίνει το ταίριασμα των beat.

Ο DDJ-ERGO-K τροφοδοτείται με ρεύμα αποκλειστικά μέσω του καλωδίου USB που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση με τον υπολογιστή, οπότε η εγκατάστασή του είναι πανεύκολη.

XDJ - AERO


Το XDJ-AERO, αποτελεί το πρώτο ασύρματο ολοκληρωμένο σύστημα DJ, καθώς και το πρώτο εγγενές player για το λογισμικό διαχείρισης μουσικής «rekordbox».Το πρωτοποριακό σύστημα DJ θα αλλάξει τον τρόπο δουλειάς των DJ, απαλλάσσοντάς τους από τα ατελείωτα καλώδια και τις συνδέσεις. Για πρώτη φορά στον χώρο, το XDJ-AERO επιτρέπει στους DJ να φορτώνουν ασύρματα μουσική από smartphone, tablets και φορητούς ή επιτραπέζιους υπολογιστές, γλυτώνοντας έτσι τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν από την διαδικασία της εγκατάστασης. Παράλληλα, είναι ένα πραγματικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων, καθώς συνεργάζεται επίσης με τη νέα εφαρμογή της Pioneer για φορητές συσκευές, λειτουργεί ως αυτόνομος μίκτης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως controller MIDI και HID.Το νέο σύστημα DJ, δημιουργεί το δικό του «ιδιωτικό» δίκτυο Wi-Fi, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να συνδέσουν έως τέσσερις ασύρματες συσκευές ταυτόχρονα. Ακόμη και το ακροατήριο μπορεί να συμμετάσχει, στέλνοντας κομμάτια από smartphone ή tablets στο XDJ-AERO και παίρνοντας μέρος σε μια διαδραστική εμπειρία.

Επιπρόσθετα, ως το πρώτο εγγενές player για το rekordbox (το λογισμικό διαχείρισης μουσικής της Pioneer), το νέο σύστημα δίνει στον DJ τον πλήρη έλεγχο όλων των λειτουργιών και των δυνατοτήτων του λογισμικού. Επιπλέον, το rekordbox επιτρέπει στους DJ να δημιουργούν και να τροποποιούν άμεσα λίστες αναπαραγωγής, να εξετάζουν πλέγματα beat, να αναλύουν κομμάτια για τον υπολογισμό της τιμής BPM, καθώς και να φορτώνουν κυματομορφές κατά τη διάρκεια των παραστάσεών τους.Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος XDJ-AERO, είναι ότι η λειτουργία ως σύστημα διασύνδεσης ήχου 24 bit, controller MIDI για το Traktor και controller HID για το λογισμικό Virtual DJ.

Επιπρόσθετα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομος μίκτης, όταν συνδεθεί σε CDJ και πικάπ.

Η ποιότητα του XDJ-AERO γίνεται αντιληπτή με την πρώτη ματιά, χάρη στο κλασικό μαύρο φινίρισμα και την μοντέρνα αλουμινένια πρόσοψη που δίνουν την αίσθηση επαγγελματικού προϊόντος DJ.Το φορητό και ελαφρύ XDJ-AERO είναι το λεπτότερο σύστημα στον κόσμο που συνδυάζει player και μίκτη, με πάχος μόλις 45 χιλιοστά.

DDJ-WeGO

Οι νέοι και φιλόδοξοι DJ που παίζουν την αγαπημένη τους μουσική μέσω λογισμικού DJ στους φορητούς υπολογιστές τους, πλέον μπορούν να ελέγχουν τον ήχο χρησιμοποιώντας τους διακόπτες και τα πλήκτρα του WeGO, απολαμβάνοντας την διασκεδαστική εμπειρία που προσφέρεται από το νέο σύστημα. Το WeGO συνοδεύεται από το δημοφιλές λογισμικό «VirtualDJ LE», δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν άμεσα τον controller. Επίσης, παρέχεται δωρεάν αναβάθμιση στο VirtualDJ 8 LE, μόλις γίνει διαθέσιμη. Το WeGO θα είναι συμβατό με μια πληθώρα δημοφιλών πακέτων για DJ που καλύπτουν κάθε στυλ, συμπεριλαμβανομένου του «djay» της Algoriddim.Η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά απλή: το μόνο που χρειάζεται είναι η σύνδεση του WeGo σε έναν υπολογιστή και η έναρξη του λογισμικού. Οι εργονομικοί μηχανισμοί και το φιλικό περιβάλλον χειρισμού του WeGO διευκολύνουν την εκμάθηση και την εξοικείωση των νέων χρηστών με τις βασικές λειτουργίες. Οι φωτεινές ενδείξεις Pulse Control (Ελέγχου Παλμού) της κονσόλας, καθοδηγούν τους αρχάριους χρήστες στις παραστάσεις τους, δείχνοντάς τους πότε ταιριάζουν τα beat, ποια εφέ είναι ενεργοποιημένα και ποια deck χρησιμοποιούνται.Μετά την αρχική εξοικείωση με την κονσόλα, οι αρχάριοι χρήστες θα διαπιστώσουν ότι τους περιμένει μια μεγάλη γκάμα προηγμένων δυνατοτήτων – που προέρχονται από τα κορυφαία επαγγελματικά μηχανήματα της Pioneer – όπως ο συγχρονισμός beat, τα ηχητικά εφέ και τα loop. Για τους πιο φιλόδοξους DJ, το WeGO υποστηρίζει ακόμη και μίξεις μεταξύ τεσσάρων deck.Τα πέντε εντυπωσιακά χρώματα στα οποία είναι διαθέσιμη η κονσόλα, δίνουν σε κάθε DJ τη δυνατότητα να επιλέξει το WeGO που ταιριάζει στην προσωπικότητά του, ενώ επίσης, οι φωτεινές ενδείξεις του Jog μπορούν να προσαρμοστούν, κάνοντάς την κονσόλα ακόμη πιο προσωπική. Τέλος, το χαμηλό βάρος και το ιδιαίτερο design του WeGO, το κάνουν ιδανικό για εύκολη μεταφορά καθώς χωράει σε ένα μικρό σακίδιο.

Περισσότερες πληροφορίες:

(XDJ-AERO)
http://www.intersys.gr/default.asp?pid=27&ct=707&itm=6872&la=1

(DDJ-ERGO-K)
http://www.intersys.gr/default.asp?pid=27&ct=707&itm=6874&la=1

(DDJ-WeGO-R)
http://www.intersys.gr/default.asp?pid=27&ct=707&itm=6894&la=1

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 15:47