Στον κόσμο των επιχειρήσεων, επικρατεί μια διαφορετική τεχνολογική άνθηση, όπως πάντα άλλωστε. Αυτή η άνθηση, παράγει τελείως «εξωπραγματικές» συσκευές, σε σχέση με την δική μας πραγματικότητα, της λιανικής αγοράς.

Πριν από λίγα χρόνια, η γνωστή εταιρεία Microsoft είχε παρουσιάσει μια νέα τεχνολογία high-tech επιφανειών ονόματι «Surface» (επιφάνεια στα ελληνικά) – φανταστείτε κάτι σαν ένα μεγάλο τραπέζι μια αρκετά μεγάλων διαστάσεων οθόνη αφής να έχει τον ρόλο της επιφάνειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δια αυτής, ο χρήστης μπορούσε με τα δάκτυλά του να χειριστεί αρκετές και ποικίλες λειτουργίες, όπως η τροποποίηση φωτογραφιών (χειρισμός και αυξομείωση μεγέθους), βίντεο, άνοιγμα εγγράφων, πλοήγηση σε ιστοσελίδες, ενώ επιπλέον, μπορούσε να τοποθετήσει το κινητό του τηλέφωνο πάνω στην επιφάνεια, όπου αναγνωρίζεται αυτόματα και ακολούθως ο χρήστης δύναται να εκμεταλλευτεί το όποιο περιεχόμενό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι φυσικό στα δρώμενα της τεχνολογίας, η εξέλιξη δεν σταματά ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Έτσι στη νέα αγορά (για επιχειρήσεις) των συσκευών – επιφάνειες, έχουν παρουσιαστεί προτάσεις και από άλλες εταιρείες, για παράδειγμα μόλις πριν λίγες μέρες, η Pioneer επέδειξε μια τέτοια συσκευή ονόματι WWS-DT101 (Discussion Table, δηλαδή «τραπέζι συζήτησης»), που εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές του και την επιβλητική οθόνη αφής του.

Όντας στις 52 ίντσες, η αποδιδόμενη εικόνα είναι «κρυστάλλινη», ενώ η απόκριση στους δακτυλικούς χειρισμούς είναι σχεδόν ακαριαία και άμεση, χάρη στο δυνατό κεντρικό τσιπ και διαθέσιμη μνήμη RAM που βρίσκονται στο εσωτερικό του (Core i7 950 + 6GB RAM). Παράλληλα διαθέτει, τεχνολογία TransferJet δια της οποίας ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνεί ασύρματα με το τραπέζι WWS-DT101 μεταδίδοντας το περιεχόμενό του (αναλυτική περιγραφή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=85519&cid=36), ασύρματη / ενσύρματη σύνδεση με άλλους υπολογιστές εντός τοπικού Δικτύου, βιντεο-συνδιαλέξεις, έλεγχο και χειρισμό USB εξωτερικών συσκευών και τέλος, διαθέτει ακόμα και ειδική εφαρμογή για επικοινωνία και χειρισμό iPhone και iPad συσκευών.

Όλα τα παραπάνω βασίζονται στην πλατφόρμα των Windows 7 64-bit. Τιμή: μόλις 3 εκατομμύρια γιεν (26.000 ευρώ περίπου) και φυσικά, μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες:

– http://en.akihabaranews.com/94121/displays/hands-on-we-tested-pioneer%E2%80%99s-awesome-wws-dt101-discussion-table

– http://en.akihabaranews.com/94031/displays/pioneer-introduces-microsoft-surface-like-table-in-japan-with-the-wws-dt101

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης