Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώθηκε η ετήσια έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας γνωστή ως «Electronic Entertainment Exposition 2015» (εν συντομία «Ε3»), όπου παρουσιάζονται οι τελευταίες προτάσεις των εταιρειών videogames. Η Sony είχε μια εκπληκτική παρουσία, αποκαλύπτοντας φαντασμαγορικά βίντεο και εικόνες από επερχόμενα παιχνίδια για την κονσόλα PlayStation 4, προκαλώντας στους απανταχού οπαδούς της πλατφόρμας άπλετο ενθουσιασμό.

Η αυλαία της συνέντευξης τύπου άνοιξε με την παρουσίαση του πολύ-αναμενόμενου The Last Guardian, ένας τίτλος που ενώ αρχικά είχε αποκαλυφθεί στην Ε3 του 2009 για το PlayStation 3, εξελίχθηκε, ωρίμασε και βελτιώθηκε ώστε να μεταφερθεί στη νέα κονσόλα PlayStation 4. Πρόκειται για έναν ιδιόμορφο τίτλο, που πλημμυρίζει με συναισθήματα τον παίκτη, κάνοντας τον να βιώσει τη μοναδική σχέση του πρωταγωνιστή με ένα μυθικό πλάσμα, μέσα από έναν κύκλο ποικίλλων καταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Το Dreams, ένας νέος τίτλος από την ομάδα Media Molecule αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι τα όρια της δημιουργικότητας και της φαντασίας είναι ανεξάντλητα, παρουσιάζοντας ονειρικά γραφικά, μουσική και ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Tο παιχνίδι δράσης Horizon Zero Dawn, αποτελεί τη νέα πρόταση της Guerilla Games για το PlayStation 4, η οποία έγινε γνωστή από την σειρά «Killzone» στις πλατφόρμες PlayStation 2 και PlayStation 3. Ο τίτλος μεταφέρει τον παίκτη σε ένα μετα-αποκαλυπτικό τοπίο, όπου η φύση έχει νικήσει τον σύγχρονο πολιτισμό, δημιουργώντας ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που έχουν συνηθίσει, ενώ διάφορα μικρά, μεγάλα και τεράστια όντα-ρομπότ κυκλοφορούν ελεύθερα.

 Μία ακόμη σημαντική αποκάλυψη ήρθε με την ανακοίνωση της στενής συνεργασίας μεταξύ SCE και Activision, πάνω στο Call of Duty: Black Ops III. Η πιο επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών παρουσιάστηκε στην σκηνή της Ε3, ανακοινώνοντας ότι οι κάτοχοι του PlayStation 4, θα απολαύσουν πρώτοι όλους τους χάρτες, καθώς και την multiplayer beta του παιχνιδιού.

 Από την παρουσίαση δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει το άκρως αναμενόμενο STAR WARS: Battlefront της ΕΑ, που προσφέρει μια μοναδική αίσθηση του αγαπημένου κόσμου του STAR WARS και πιο συγκεκριμένα της ταινίας Empire Strikes Back (Episode V). Επικές μάχες πολλαπλών παικτών online, καταιγιστική δράση, εκπληκτικά γραφικά, ήχος και gameplay, όλα μαζί συνθέτουν μια απαράμιλλη εμπειρία Star Wars.


 Ένα αίτημα των fans του PlayStation εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια, έγινε πλέον πραγματικότητα: ανακοινώθηκε το Final Fantasy VII Remake που θα κυκλοφορήσει από τη Square Enix, πρώτα για PlayStation 4, προκαλώντας ενθουσιώδεις αντιδράσεις!

 Άλλος ένας τίτλος που επί δεκατέσσερα χρόνια ζητείται από το κοινό και τελικά θα κάνει την εμφάνισή του, είναι Shenmue III για το PlayStation 4, μέσω κοινωνικής χρηματοδότησης στη σελίδα Kickstarter. Οι οπαδοί της δημοφιλούς σειράς Shenmue θα μπορούν να απολαύσουν τον επόμενο τίτλο, με τα γραφικά, μουσική και ατμόσφαιρα που προσφέρει η κονσόλα νέας γενιάς.

Η σειρά τίτλων «Ratchet ‘n’ Clank» έχει συνοδεύσει δύο ολόκληρες γενιές PlayStation, αρχικά εμφανιζόμενη στο PlayStation 2 και εν συνεχεία στο PlayStation 3. Πλέον το κωμικό δίδυμο των πρωταγωνιστών Ratchet και Clank έρχεται στο PlayStation 4, με εξαίσια γραφικά και ήχο, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μια κινηματογραφική παραγωγή κινουμένων σχεδίων!

 Για το τέλος αφήσαμε τον υπερ-επικό τίτλο UNCHARTED 4: A Thief’s End, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια φαντασμαγορική περιπέτεια απίστευτων σκηνών δράσης, τοπίων, χαρακτήρων και ατμόσφαιρας στον κινηματογράφο. Κυριολεκτικά, τα γραφικά είναι «άλλου επιπέδου», η σκηνοθεσία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, η μουσική/ηχητική επένδυση είναι πληθωρική, ενώ ο παίκτης προμηνύεται να ζει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει το 2016 από τη Sony και την ομάδα ανάπτυξης Naughty Dog, που έχει αποδείξει την μαεστρία της στην δημιουργία αξέχαστων videogame.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης