Λευτέρης Ξυκομηνός

Η εταιρεία Sharp παρουσίασε ένα…gadget να το πούμε; Έξυπνο κινητό τηλέφωνο; Ρομποτάκι ίσως; Η αλήθεια είναι πως το Robohon είναι όλα μαζί, έχοντας ένα χαριτωμένο και ελκυστικό design. Συνδυάζοντας τη νοσταλγική εποχή δεκαετιών πριν, όπου τα μικρά ρομπότ αποτελούσαν πόλο έλξης, με την τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων, το Robohon προσφέρει ένα διασκεδαστικό και συνάμα εξυπηρετικό σύντροφο στην καθημερινότητα του χρήστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έξυπνο ρομποτάκι κινεί τα μέλη του, περπατώντας, κάνει διάφορες κινήσεις, ακόμα και μιλάει (σε άπταιστα γιαπωνέζικα) ανάλογα την περίσταση. Για παράδειγμα, μπορεί να πει στον χρήστη ποιος/ποια τον καλεί στο τηλέφωνο, αλλά και να δεχτεί προφορικά ένα μήνυμα το οποίο θα αποστείλει. Οι κάμερες στο εσωτερικό του Robohon δεν είναι μόνο για λήψη φωτογραφιών, αλλά και για αναγνώριση προσώπων. Με αυτές μπορεί να εντοπίσει, όπως και να αναγνωρίσει πρόσωπα, εξυπηρετώντας σε στιγμές παρέας: μπορεί να εντοπίσει συγκεκριμένο άτομο και να του απευθυνθεί φωνητικά ότι θα το φωτογραφίσει ή να πει σε όλη την παρέα να στηθεί για ομαδική φωτογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο ενσωματωμένος βίντεο-προβολέας του μικρού ρομπότ, δύναται να προβάλλει σε μια επίπεδη επιφάνεια φωτογραφίες και βίντεο. Επίσης, το ηχείο που διαθέτει το Robohon προσφέρει τη δυνατότητα ακρόασης τηλεφωνικών κλήσεων, όπως τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν την ακρόαση του συνομιλητή σε ανοιχτή ακρόαση.

Ως γνήσιο βέβαια ρομποτάκι, το Robohon περπατά, κάθεται σε καρεκλάκι, κουνάει τα χέρια του, ακόμα και χορεύει όταν θέλει να επικοινωνήσει με τον χρήστη του. Και…η επικοινωνία είναι διττή, δηλαδή δεν επικοινωνεί μόνο το Robohon με τον χρήστη, αλλά κι εκείνος με αυτό, καθώς το μικρό ρομπότ διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης φωνής. Έτσι, ο χρήστης απευθύνεται σε αυτό, για να πάρει μια φωτογραφία ή για να κρατήσεις σημειώσεις, ενώ από την άλλη, το Robohon μπορεί να εκφωνήσει μηνύματα SMS που έχει δεχτεί ή ακόμα και να ξυπνήσει το πρωί τον χρήστη (γιατί είναι και ξυπνητήρι!).

Στην πλάτη του Robohon βρίσκεται μια μικρή οθόνη 2 ιντσών με ανάλυση 320 x 240, ώστε ο χρήστης να προβαίνει σε διάφορους χειρισμούς του κινητού τηλεφώνου. Από πλευράς ασύρματων τεχνολογιών, το ρομποτάκι διαθέτει Wi-Fi b/g/n, καθώς και LTE για τηλεφωνικά δίκτυα. Τέλος, το Robohon δεν είναι λιλιπούτειο, αφού έχει ύψος περίπου 20 εκατοστά και βάρος 390 γραμμάρια. Δύσκολο να έρθει και στα μέρη μας βέβαια, καθώς απευθύνεται στην ιαπωνική αγορά, αλλά αν κάποια στιγμή έρθει θα είναι ίσως το πιο διασκεδαστικό gadget που θα μπορούσαμε να έχουμε!

Περισσότερες πληροφορίες:

https://robohon.com/special/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης