Η Samsung αποκάλυψε στο Χονγκ Κονγκ νέες οθόνες οι οποίες εκπλήσσουν με την τεχνολογία που φέρουν, λόγω του ότι είναι κάποια μοντέλα είναι διάφανα ενώ άλλα λειτουργούν και ως καθρέφτες. Παρόλο που η εταιρεία παρουσίασε αρχικά τις οθόνες για χρήση ως μέσο προβολής διαφημίσεων, μελλοντικά στοχεύει να χρησιμοποιηθούν και ως «εικονικά δοκιμαστήρια». Με αυτόν τον όρο, η Samsung εννοεί ότι θα μπορεί ο πελάτης ενός καταστήματος ένδυσης και υπόδησης, να «φορέσει» σε ψηφιακή μορφή τις επιλογές του και να δει εαυτόν στην διάφανη-καθρέφτη οθόνη το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εικονικό δοκιμαστήριο (virtual fitting room) θα γίνεται πραγματικότητα με την αρωγή της κάμερας RealSense από την εταιρεία Intel (http://www.zougla.gr/technology/article/intel-realsense-h-trisdiastati-kamera-pou-filodoksi-na-alaksi-rizika-tin-epikinonia-an8ropou—texnologias). Μια άλλη ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή χρήση των νέων οθονών της Samsung, αφορά τα κοσμήματα, κατά την οποία θα μπορούμε να φοράμε το κόσμημα σε ψηφιακή μορφή και να παρατηρούμε πως φαίνεται πάνω μας.

Παράλληλα, όσο αφορά τις διαφανείς οθόνες, αυτές θα προσφέρουν διαφημίσεις που βγαίνουν από ταινία επιστημονικής φαντασίας, καθώς με τη χρήση της Intel RealSense κάμερας, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βιώνει μια διαδραστική εμπειρία, χρησιμοποιώντας τη φωνή και κινήσεις των χεριών του ώστε να «ελέγχει» το περιεχόμενο του προβαλλόμενου περιεχομένου. Βέβαια, όλα αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα χρειάζονται το χρόνο τους, μέχρι να φτάσουν στην μαζική εξάπλωση, εντούτοις η Samsung είναι αξιέπαινη για τη συνεχή προσπάθεια που επιδεικνύει στον τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.businesswire.com/news/home/20150609006775/en/Samsung-Display-Introduces-Mirror-Transparent-OLED-Display#.VXk-p8Z4K2x

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης