Ένα από τα κυριότερα στοιχεία για απρόσκοπτο gaming, και όχι μόνο, αναμφισβήτητα είναι η κάρτα γραφικών, το κεντρικό της τσιπ και πως έχει υλοποιηθεί, όπως επίσης η συνοδευτική μνήμη, καθώς και οι δίαυλοι ενδο-επικοινωνίας. Η AMD, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ανάπτυξη και και κατασκευή καρτών γραφικών, διατηρώντας την επιτυχημένη συνταγή της προηγούμενης γενιάς, η νέα σειρά R300 διαθέτει τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας. Οι εξελίξεις αφορούν τον πυρήνα γραφικών της αρχιτεκτονικής GCN, σε συνδυασμό με μεγαλύτερα αποθέματα πλαισίου και την ήδη βραβευμένη υλοποίηση ψύξης, για να παραδώσει τις καλύτερες βαθμολογίες επιδόσεων σε DirectX 12, AMD FreeSync, TrueAudio, Liquid VR, VSR scaling και Ultra HD.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά περιλαμβάνει βιομηχανικά μοντέλα με τις καταξιωμένες τεχνολογίες ψύξης Tri-X καθώς και Dual-X. Στην κορυφή της νέας γκάμας καρτών γραφικών βρίσκεται η νέα SAPPHIRE Tri-X R9 390X, που διαθέτει την τελευταία έκδοση της βραβευμένης ψήκτρας Tri-X. Η ψήκτρα διαθέτει διπλά σφαιρικά ρουλεμάν σε κάθε ένα από τους τρεις ανεμιστήρες, για μεγαλύτερη αξιοπιστία και ενισχυμένο έλεγχο ανεμιστήρων (Intelligent Fan Control – IFC-II), που απενεργοποιεί τους ανεμιστήρες σε μια εντελώς αθόρυβη λειτουργία υπό ελαφρύ φορτίο. Τα heatpipe (διασωληνώσεις ψύξης) της εν λόγω σειράς των 10 χιλιοστών και με χυτό σχεδιασμό heatsink (κύριο σώμα ψύξης), κρατούν την κάρτα δροσερή ακόμα και κάτω από τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, καθώς και τη χρήση των μεγάλων πυκνωτών, που συμβάλλουν ενεργά στη σταθερή απόδοση και υψηλή αξιοπιστία.

Η νέα SAPPHIRE Tri-X R9 390X έχει 2816 Stream επεξεργαστές, 8GB της μνήμης τελευταίας σειράς GDDR5 (σε χρονισμό 6000MHz) και ταχύτητα ρολογιού στα 1055 MHz. Τα χαρακτηριστικά κάνουν την νέα SAPPHIRE Tri-X R9 390X τέλεια επιλογή για τον κάθε ενθουσιώδη χρήστη, που απαιτεί εξαιρετική απόδοση σε διάφορες εφαρμογές, καθώς και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, καλύπτει τον δείκτη απόδοσης «4» από την SAPPHIRE, στοιχείο που σημαίνει ότι η κάρτα είναι εγγυημένη να ενεργοποιείται και μέσα από παιχνίδια σε 1080p και στις ανώτατες ρυθμίσεις, όπως και να παραδίδει μια εξαιρετική εμπειρία gaming σε ανάλυσης 1440 και ακόμη μεγαλύτερης.

Τέλος, η νέα κάρτα SAPPHIRE Tri-X R9 390X είναι διαθέσιμη στη λιανική αγορά από τις 18 Ιουνίου 2015.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης