Συνέδριο για το μέλλον του διαδικτύου στο Μέγαρο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, 11:33
Συνέδριο για το μέλλον του διαδικτύου στο Μέγαρο
Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό συνέδριο σχετικά με το παρόν και το μέλλον του διαδικτύου πραγματοποιείται στην Αθήνα, από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου. Πρόκειται για το καθιερωμένο ετήσιο «Future Internet Assembly - FIA», που φέτος γίνεται στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής.

Το «FIA Athens 2014» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διοργανώνεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), με την υποστήριξη της γενικής διεύθυνσης «Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες - CONNECT» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκδήλωση έχει τίτλο «Μετασχηματίζοντας τις υποδομές του Διαδικτύου του μέλλοντος για την επίτευξη της καινοτομίας» και αποτελεί την 11η συνάντηση της κοινοπραξίας «Future Internet Assembly», την οποία απαρτίζουν οι φορείς περισσότερων από 150 έργων, χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών δράσεων που σχετίζονται με το Διαδίκτυο του μέλλοντος, με στόχο τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης στην παγκόσμια αγορά.

Συμμετέχουν πάνω από 400 εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου, εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των προηγμένων δικτυακών τεχνολογιών, υποδομών, εφαρμογών, υπηρεσιών και ψηφιακού περιεχομένου, καθώς επίσης αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς από όλη την Ευρώπη.

Κεντρικός άξονας της φετινής διοργάνωσης είναι η διαμόρφωση του νέου διαδικτυακού τεχνολογικού τοπίου, με την ολοκλήρωση του λογισμικού, των δικτύων και του υπολογιστικού «νέφους» (cloud computing), προκειμένου να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη νέων καινοτόμων εφαρμογών στην Ευρώπη.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν άτυπα από σήμερα με την πραγματοποίηση μιας σειράς προσυνεδριακών εκδηλώσεων, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών και τη διάχυση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων των έργων του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα της Ε.Ε.

Στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου παρουσιάζονται πάνω από 40 ερευνητικά έργα, σε επτά θεματικούς τομείς (Net Futures, FIRE, Connected Smart Cities, FI-PPP, Cloud Computing, Software and Services, Network Technologies, International Cooperation), ενώ θα πραγματοποιηθούν και περισσότερες από 40 ερευνητικές παρουσιάσεις με αφίσες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, 11:35