Όπου και αν είστε, ό,τι και αν κάνετε, εξερευνήστε νέες ιδέες με το φορητό υπολογιστή Sony «VAIO Duo 13», το λεπτό και ελαφρύ υβριδικό Ultrabook με οθόνη 13,3 ιντσών (33,7 εκ.), ιδανικός μέγεθος ικανό να απελευθερώσει τη φαντασία σας.

Προτιμάτε να πληκτρολογείτε ή να γράφετε; Η επιλογή είναι δική σας, όπου κι αν σας οδηγούν οι σκέψεις και οι ανάγκες σας. Ο φορητός υπολογιστής VAIO Duo 13 διαθέτει ένα μοναδικό σχεδιασμό «Surf Slider», με τον οποίο μπορείτε αδιάλειπτα να μεταφέρεστε από τη λειτουργία «slate» στη λειτουργία πληκτρολογίου και αντίστροφα, για να εργάζεστε καλύτερα όπως σας αρέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζωγραφίστε, σχεδιάστε ή γράψτε «χειρόγραφα» σημειώσεις με τη λειτουργία slate χάρη στην άνετη γραφίδα digitizer, που λειτουργεί με πίεση στο κάθε άγγιγμά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε αλλάξτε τη λειτουργία σε πληκτρολόγιο για να γράψετε κείμενα και παρουσιάσεις με το πλήρως φωτιζόμενο πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό (backlit) και την οθόνη με υποστήριξη πολλαπλής αφής (multi-touch), υψηλής απόκρισης.

Βγάλτε τη γραφίδα digitizer από τη θήκη της και αυτομάτως θα ξεκινήσει η λειτουργία «Note Anytime for VAIO» για άμεση λήψη σημειώσεων, ώστε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Δεν χρειάζεται καν να πληκτρολογήσετε τον κωδικό ασφαλείας σας όταν ξανανοίξετε τον υπολογιστή, επειδή χάρη στην αναγνώριση προσώπου, ο υπολογιστής σας αναγνωρίζει άμεσα, παρέχοντάς σας πρόσβαση. Ποτέ άλλοτε δεν μπορούσατε τόσο αυθόρμητα να συλλαμβάνετε, να διαμορφώνετε και να μοιράζεστε τις σκέψεις σας, είτε βρίσκεστε σε κίνηση, είτε είστε βρίσκεστε εντός γραφείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φορητός υπολογιστής VAIO Duo 13 έχει μία πίσω κάμερα, που διαθέτει μηχανή με αυτόματη εστίαση, 8 MegaPixel και αισθητήρα «Exmor RS for PC», για εικόνες με πολλές και καθαρές λεπτομέρειες. Μπορείτε πλέον να συλλαμβάνετε εικόνες με εξαιρετική καθαρότητα από εκτυπώσεις, σημειώσεις σε λευκό πίνακα ή ακόμα και σε προβαλλόμενες διαφάνειες. Η ενσωματωμένη εφαρμογή «CamScanner» τακτοποιεί τις εικόνες σας και ισιώνει τις στραβές γωνίες, ώστε τόσο οι φωτογραφίες, όσο και το σκαναρισμένο κείμενο να παραμείνουν ευθυγραμμισμένα και ακριβή.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία «Optical Character Recognition» (OCR) για αναγνώριση σκαναρισμένων λέξεων και εύκολη αναζήτηση μέσα στην εικόνα (δυστυχώς όμως η ελληνική δεν συμπεριλαμβάνεται στις γλώσσες που υποστηρίζονται). Εξάγετε την εικόνα στην εφαρμογή Note Anytime for VAIO και σημειώστε, επεξεργαστείτε ή σχολιάστε με ακρίβεια, χρησιμοποιώντας τη γραφίδα digitizer. Ανεβάστε τα αποτελέσματα στο cloud και μοιραστείτε, άμεσα, τη δουλειά σας με φίλους ή συναδέλφους.

Συνδυάζοντας την οθόνη «TRILUMINOS» για κινητές συσκευές με Full HD ανάλυση και την τεχνολογία υπερ-ανάλυσης της Sony, το X-Reality για κινητές συσκευές διευρύνει τη δημιουργική παλέτα των χρηστών με ρεαλιστικά χρώματα, ευρέος φάσματος, που χαρίζουν μια φυσική αίσθηση σε κάθε σκηνή. Η οθόνη TRILUMINOS για κινητές συσκευές προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία ευρεία παλέτα πλούσιων και φυσικών χρωμάτων, χάρη στην τεχνογνωσία της Sony από τις τηλεοράσεις «BRAVIA». Παράλληλα, η τεχνολογία «X-Reality» για κινητές συσκευές αναλύει κάθε εικόνα και αναπαράγει τα εικονοστοιχεία (Picture Element – Pixel) που λείπουν, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα για πιο ευκρινή βίντεο.

Ο φορητός υπολογιστής VAIO Duo 13 είναι εξίσου δυναμικός, διαθέτοντας δυνατότητα σύνδεσης που μοιάζει με αυτήν των smartphone και αντοχή για να συμβαδίζει με το πολυάσχολο πρόγραμμά σας. Μείνετε σε επαφή με τους πελάτες, τους συναδέλφους και τους φίλους σας, όσο είσαστε στο δρόμο. Χάρη στην ασύρματη και ενσωματωμένο δικτύωση των πρωτοκόλλων 3G / LTE broadband υψηλής ταχύτητας, είναι εύκολο να ελέγχετε τα e-mail σας ή να συμμετέχετε σε βιντεοδιασκέψεις – ακόμα και όταν δεν υπάρχει κοντά ασύρματο δίκτυο Wi-Fi.

Ο νέος φορητός υπολογιστής της Sony προσφέρει εξαιρετικά μεγάλη αντοχή, σε σχέση με οποιοδήποτε Ultrabook χάρη στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του η οποία αγγίζει τις 15 ώρες. Με καινοτόμα τεχνολογία αναμονής, μπορείτε, να πατήσετε το κουμπί «power» για να περάσει σε λειτουργία ύπνου για εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ θα συνεχίσει να είναι συνδεδεμένος στο Internet και να σας ειδοποιεί για νέα email και ενημερώσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντίστοιχα, όταν θα είστε έτοιμοι ο υπολογιστής «ξυπνάει» σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και συνδέεται άμεσα με το Διαδίκτυο για να μάθετε τα τελευταία νέα, τον καιρό και τις ειδήσεις.

Κουραστήκατε να παιδεύεστε με τα ασύρματα σήματα που χάνονται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή όταν δουλεύετε εκτός γραφείου; Ο δρομολογητής Wi-Fi με προσαρμογέα παροχής ρεύματος AC (περιλαμβάνεται σε συγκεκριμένα μοντέλα) μετατρέπει μία σύνδεση Ethernet στο δικό σας «hotspot». Απλά συνδέστε τον και θα έχετε αυτόματα το δικό σας δίκτυο Wi-Fi. Επίσης, μπορούν να συνδεθούν ασύρματα μέχρι και πέντε smartphone ή tablet: οι συσκευές μπορούν να μοιραστούν το σήμα και να συνδέονται στο Internet ταχύτατα.

Το νέο Sony VAIO Duo 13 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από το τέλος Ιουνίου.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης