Η Sony παρουσίασε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τους νέους υπολογιστές VAIO Fit multi-flip PC και VAIO Tap 11. Τα καινούργια μοντέλα, σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό VAIO Duo 13, συνθέτουν μια νέα εικόνα της φόρμας και του σχεδιασμού των φορητών υπολογιστών VAIO της εταιρείας. Η Sony οργάνωσε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στον χώρο «The Hub Events», στην οποία πρωταγωνίστησαν τα VAIO, καθώς και το νέο συναρπαστικό κινητό τηλέφωνο «Xperia Z1».


Ο κ. Σοφοκλής Λαδιάς, Product Manager του VAIO, έδειξε τη νέα εικόνα της φόρμας και του σχεδιασμού των φορητών υπολογιστών VAIO της εταιρείας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η κα Μαρίζα Σακκαλή, Channel Marcom Marketing Manager, παρουσίασε την πρωτοποριακή εμπειρία φωτογράφισης που προσφέρει το Xperia Z1

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν δημοσιογράφοι και συνεργάτες της εταιρείας, ήταν εμπνευσμένη από τη νέα φόρμα που εισάγουν οι καινούργιοι υπολογιστές στην καθημερινότητά μας, καθώς και από την πρωτοποριακή εμπειρία φωτογράφισης που προσφέρει το Xperia Z1, το νέο αδιάβροχο smartphone που περικλείει τις καλύτερες τεχνολογίες της Sony, σε ιδανικό συνδυασμό με τις μηχανές Cyber-shot DSC-QX10 και DSC-QX100, που δημιουργούν ένα καινούργιο concept στην ψηφιακή οπτική απεικόνιση.

Νέοι φορητοί υπολογιστές VAIO

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την εξαιρετική εμφάνιση που διαθέτουν, τα νέα VAIO κάνουν την καθημερινότητά σας πιο άνετη χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό τους, που επιτρέπει την εύκολη μετατροπή τους από laptop σε tablet, ανάλογα με τις ανάγκες σας και όλα αυτά σε μια πανάλαφρη φορητή συσκευή. Η έννοια της μεταμόρφωσης κυριάρχησε στα βίντεο της εκδήλωσης του λανσαρίσματος των νέων VAIO, ενώ η διαχρονική ρήση «Form follows function» του Horatio Greenwood επιστρατεύτηκε για να αποδώσει την ομορφιά αλλά και τη χρηστικότητα που προσφέρουν οι νέοι υπολογιστές της Sony.


O γνωστός τυπογράφος μεταξοτυπιών Tind Silkscreen μεταφέρει την ιδέα της φόρμας στους καλεσμένους με live body printing

Οι καλεσμένοι βίωσαν το πνεύμα της εκδήλωσης με τον τυπογράφο μεταξοτυπιών Tind Silkscreen, ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει την ιδέα της φόρμας στους καλεσμένους με live body printing.
O νέος σχεδιασμός και οι ασύλληπτες δυνατότητες στους φορητούς υπολογιστές VAIO:

• Η νέα σειρά φορητών υπολογιστών VAIO Fit multi-flip διαθέτει τον μοναδικό σχεδιασμό που επιτρέπει την εναλλαγή από φορητό υπολογιστή με πλήρεις δυνατότητες σε tablet και οθόνη προβολής.



• Το νέο VAIO Tap 11, το πιο λεπτό (9,9 χιλιοστά) tablet PC στον κόσμο, με Windows 8, επεξεργαστή Intel Pentium και το γρήγορο σύστημα αποθήκευσης «SSD» (Solid State Disk) που μειώνει τους χρόνους απόκρισης. Διαθέτει ασύρματο πληκτρολόγιο με touchpad, που εφάπτεται μαγνητικά στην οθόνη αφής 11.6 ιντσών (29,4 εκ.) του υπολογιστή, ως προστατευτικό κάλυμμα ενώ ταυτόχρονα φορτίζεται.

• To VAIO Duo 13 ξεχωρίζει για τον μοναδικό σχεδιασμό «Surf Slider», που σας μεταφέρει από τη λειτουργία slate στη λειτουργία πληκτρολογίου -και αντίστροφα- προσφέροντας παράλληλα εξαιρετικά μεγάλη αντοχή σε σχέση με οποιοδήποτε Ultrabook, χάρη στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, που αγγίζει τις 15 ώρες. Τα VAIO Duo 13 και VAIO Fit multi-flip PC περιλαμβάνουν την εφαρμογή «CamScanner», η οποία προσφέρει τη δυνατότητα να συλλαμβάνετε και να ρετουσάρετε τις φωτογραφίες ή τα έγγραφά σας αυτόματα, για ακόμα πιο ρεαλιστική αποτύπωση.

Το νέο Xperia Z1

Το νέο Xperia Z1 συνδυάζει τις καλύτερες τεχνολογίες της Sony σε ένα λεπτό, αδιάβροχο, καλοσχεδιασμένο Android smartphone. Με έμπνευση από καθημερινές αλλά ιδιαίτερες στιγμές και με motto «Ό,τι καλύτερο έχει η Sony, για τις καλύτερες στιγμές σου», η Sony συνεργάζεται σε παγκόσμια κλίμακα με κορυφαίους φωτογράφους για να δημιουργήσει την «Best of Gallery»: μια ψηφιακή συλλογή με φωτογραφίες αποτυπωμένες με την κάμερα του Xperia Z1.


Η Μάρα Δεσύπρη, η γνωστή φωτογράφος, επιμελήθηκε καλλιτεχνικά με ιδιαίτερο στιλ και συμμετείχε σε interactive ενέργεια για τη γνωριμία του Xperia Z1 με το κοινό της εκδήλωσης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Αθήνα, η Sony παρουσίασε για πρώτη φορά ένα μέρος της συλλογής υπό μορφή έκθεσης φωτογραφίας, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη γνωστή Ελληνίδα φωτογράφο Μάρα Δεσύπρη.

Με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της φωτογραφίας και της μόδας και με σημαντική καλλιτεχνική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η Μάρα Δεσύπρη επιλέχθηκε ως πρεσβευτής του Xperia Z1. Η γνωστή φωτογράφος με το ιδιαίτερο στιλ θα επιμεληθεί καλλιτεχνικά και θα συμμετάσχει σε interactive ενέργειες για τη γνωριμία του Xperia Z1 με το κοινό.


Η Μάρα Δεσύπρη κάνει φωτογράφιση χρησιμοποιώντας το Xperia Z1 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

«Το Xperia Z1 κέρδισε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη στιγμή, γι’ αυτό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η Sony με επέλεξε για αυτήν τη συνεργασία. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να ανακαλύπτεις πώς μία κάμερα επαγγελματικών προδιαγραφών, με καινοτόμα χαρακτηριστικά, μπορεί σήμερα να ενσωματώνεται μέσα σε μία τόσο λεπτή και κομψή συσκευή που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου» δήλωσε η φωτογράφος.

Ορισμένα μοναδικά πλεονεκτήματα του νέου Xperia Z1:

• πραγματική απόδοση φωτογραφικής μηχανής, συνδυάζοντας τον βραβευμένο φακό «G Lens», το μεγάλο 1/2.3-type 20.7MP «Exmor RS for mobile» αισθητήρα εικόνας CMOS, καθώς και τον επεξεργαστή εικόνας «BIONZ for mobile»

• καινοτομική σουίτα «Xperia Camera Applications», που προσφέρει νέες μοναδικές εμπειρίες, συμπεριλαμβάνοντας τα Social Live broadcasting και Timeshift Burst, για λήψη 61 φωτογραφιών σε διάστημα μόνο 2 δευτερολέπτων

• μοναδική εμπειρία προβολής, μέσω των τεχνολογιών της Sony TRILUMINOS Display για κινητά και X-Reality για κινητά.

Cyber-shot DSC-QX10 και DSC-QX100

Οι μηχανές-φακοί Cyber-shot DSC-QX10 και DSC-QX100 εισάγουν ένα καινούργιο concept στην ψηφιακή οπτική απεικόνιση. Μετατρέπουν το smartphone σας σε μια ισχυρή εξειδικευμένη φωτογραφική μηχανή, όπως το νέο Xperia Z1. Συνδέονται ασύρματα με το τηλέφωνο και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μαζί, συνδεδεμένα ή ξεχωριστά.

Οι νέοι φακοί διαθέτουν αισθητήρα υψηλής ανάλυσης, οπτικό ζουμ, Optical SteadyShot και χειροκίνητους ελέγχους, με Wi-Fi και NFC για εύκολη λειτουργία με One-touch και δυνατότητα λήψεων βίντεο HD.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο κ. Γιάννης Γρατσώνης, Country Head, Hellas and Cyprus, Sony, δήλωσε: «Με γνώμονα τη δημιουργία μιας αξεπέραστης εμπειρίας ψυχαγωγίας παρουσιάζουμε μία σουίτα νέων προϊόντων που, με τις τεχνολογίες αιχμής της Sony και τον κορυφαίο σχεδιασμό που διαθέτουν, αναμένουμε να ενθουσιάσουν και να εμπνεύσουν το κοινό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης