Θα ήταν αδύνατο για την Toshiba, μια τόσο μεγάλη δύναμη στον χώρο της τεχνολογίας, να παραμείνει εκτός της νέας μόδας που ακούει στο όνομα ταμπλέτες. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ανάμεσα στα πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα της εταιρείας, βρίσκονται και δύο πολύ γνωστές στο καταναλωτικό κοινό συσκευές: τα PlayStation 2 και 3, των οποίων οι «καρδιές» (Emotion Engine και CELL αντίστοιχα) είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Toshiba μαζί με τις Sony και ΙΒΜ.


Ακολουθώντας τις σύγχρονες προσταγές της αγοράς και το νέο πόλο έλξης του ενδιαφέροντος των σημερινών χρηστών, αποφάσισε να πράξει κατάλληλα, παρουσιάζοντας με αρκετή ταπεινότητα θα λέγαμε, άνευ τυμπανοκρουσιών, την ταμπλέτα ονόματι «Thrive».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξωτερικά δείχνει σχετικά κοινότυπη σε σχέση με τις υπόλοιπες Android ταμπλέτες, όπως και στο εσωτερικό της θα λέγαμε, μια και διαθέτει το κλασσικό πλέον «σετ» τεχνικών χαρακτηριστικών, που έχει καταντήσει «ψωμοτύρι» ή «η εύκολη λύση» για τους κατασκευαστές ταμπλετών. Κεντρικό τσιπ Tegra 2 της nVIDIA, 10.1 ιντσών οθόνη ανάλυσης 1280×800, Λειτουργικό Σύστημα / περιβάλλον Android 3.1, Wi-Fi και Bluetooth, δύο κάμερες (2MPixel μπροστά και 5MPixel πίσω), θύρες USB και HDMI πλήρους μεγέθους ταυτόχρονα με μια micro-USB, στερεοφωνικά ηχεία και τέλος, μια υποδοχή για κάρτες μνήμης τύπου SD.

Παράλληλα διαθέτει και την πολύ καλή επιλογή της Toshiba, μιας μπαταρίας απόδοσης επτά ωρών συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο HD, η οποία δύναται να αφαιρεθεί, είναι επαναφορτιζόμενη, ενώ μπορεί να φτάσει το 90% της πλήρους φόρτισης μέσα σε χρονικό διάστημα 90 λεπτών (1,5 ώρα).

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, που δυστυχώς όμως καλύπτεται από σιγή ιχθύος, είναι η οθόνη τεχνολογίας «Haptic», η οποία μπορεί να δώσει στο/α δάχτυλο/α του χρήστη, μια «ανάγλυφη» αίσθηση στα προβαλλόμενα γραφικά (πχ. τα διάφορα εικονίδια) – προς το παρόν ακόμα όπως αναφέραμε, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό ή κάποια εφαρμογή που να εκμεταλλεύεται την εν λόγω δυνατότητα της οθόνης. Η εσωτερική μνήμη του Toshiba Thrive είναι στα 8GB / 16GB / 32GB, με τις τιμές για την αγορά των Η.Π.Α. να ορίζονται αντίστοιχα στα 429 / 479 / 579 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επίσης, η Toshiba προσφέρει προ-εγκατεστημένο λογισμικό όπως το «Swype» (εναλλακτική μέθοδος γραφής κειμένου) και το δικής της ανάπτυξης «Resolution+» που χρησιμοποιείται για την ομαλή αύξηση της ανάλυσης σε HD επίπεδα, των βίντεο που έχουν δημιουργηθεί με χαμηλότερη από HD ποιότητα. Βάρος περίπου 726 γραμμάρια, ενώ η έλευση στα καταστήματα λιανικής των Η.Π.Α. (ουδεμία αναφορά για την ευρωπαϊκή αγορά ακόμα) τοποθετείται περί την 10η Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.engadget.com/2011/06/02/toshiba-thrive-tablet-with-android-3-1-ships-in-july-starts-at/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης