Gadget…μια λέξη που αντιστοιχεί σε μια «ευρείας ερμηνείας» κατηγορία ηλεκτρονικών συσκευών και λέμε «ευρείας» καθώς gadget μπορεί να χαρακτηριστεί σχεδόν το οτιδήποτε, από ένα κινητό τηλέφωνο, έναν υπολογιστή παλάμης, ένα MP3όφωνο, ένα PMP (Personal Media Player – Προσωπικό Πολυμεσόφωνο, δηλαδή μια συσκευή που αναπαράγει βίντεο και φωτογραφίες, εκτός από μουσική), GPS συσκευές, φορητές παιχνιδο-κονσόλες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχετε όμως ποτέ αναλογιστεί ένας μέσος χρήστης τι θα πρέπει να έχει στο μυαλό του καθημερινά, σε σχέση με τα gadgetάκια του; Μα φυσικά την μπαταρία τους! Οι περισσότεροι ανάμεσά μας σίγουρα κάποια στιγμή θα έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κοιτάζουν μια σβηστή συσκευή λόγω αποφορτισμένης μπαταρίας και ελλείψει εφεδρικής (κοινώς αγορά δεύτερης μπαταρίας), η συσκευή παραμένει σβηστή. Και εντάξει όταν ένα μαγαζί ηλεκτρονικών βρίσκεται κοντά μας, πάμε και αγοράζουμε τη σωτήρια (δεύτερη) μπαταρία, για να κάνουμε τη δουλειά μας, όταν όμως δεν υπάρχει; Όσοι λατρεύουν το περπάτημα (ή / και την ποδηλασία) έχουν λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

 

Το μαγικό gadget (γιατί περί gadget ο λόγος) ονομάζεται nPower PEG (Personal Energy Generator, σε ελεύθερη μετάφραση Προσωπική Γεννήτρια Ενέργειας) και κάνει αυτό ακριβώς που παραπέμπει το όνομά του, δηλαδή παράγει ενέργεια για τις συσκευές σας, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, αρκεί να σας αρέσει η πεζοπορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Τοποθετώντας το nPower PEG στην τσάντα σας κάθετα (συνεπώς μιλάμε για τσάντες ώμου / πλάτης, όχι γυναικεία τσαντάκια – άλλωστε πεζοπορία ή ποδηλασία και glamour τσαντάκι δεν πάει μαζί!), η συχνότητα των κραδασμών που παράγει το σώμα σας κατά το περπάτημα / ποδήλατο, μετατρέπεται από κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια. Η θύρα τύπου USB 2.0, είναι ο μεσάζοντας μεταξύ του nPower PEG και της συσκευής σας που διψά για φόρτιση, μάλιστα υποστηρίζονται αρκετές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα διαφόρων εταιρειών (Samsung, Nokia, SonyEricsson) επίσης τα iPhone, iPod, Blackberry, LG Chocolate, Nintendo DS Lite, Palm Treo κλπ.

 

Εδώ να αναφέρουμε κάτι που ίσως αρκετοί να σκέφτηκαν: όχι δεν μπορεί να φορτίσει ένα laptop, καθώς οι ενεργειακές απαιτήσεις του είναι τεράστιες για το nPower PEG. Εν τούτοις μια συσκευή από τις προαναφερθείσες όντας εντελώς αποφορτισμένη, μπορεί να φτάσει στο 80% της φόρτισής της με περίπου μια ώρα περπάτημα ή ποδήλατο (υποθέτουμε ότι παίζει ρόλο και το στυλ περπατήματος, βολτίτσα ήρεμη, έντονο joking ή ορθοπεταλιά στην ανηφόρα;). Η τιμή αναμένεται περί τα 149 δολάρια Αμερικής – ήτοι 113 ευρώ περίπου, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. (περισσότερες πληροφορίες: http://www.greennpower.com/)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης