Αναμφισβήτητα, οι τάσεις του καταναλωτικού κοινού όσο αφορά τον προσωπικό υπολογιστή, ολοένα και περισσότερο συγκλίνουν υπέρ των φορητών παρά των επιτραπέζιων. Παρά όμως αυτή την μεταστροφή επιλογής των τελευταίων 6-7 ετών, η ανάγκη και κατ΄ επέκταση η ζήτηση για έναν σταθερό (μη-φορητό) υπολογιστή που θα αναλάβει πολλαπλούς ρόλους εξυπηρέτησης πέραν των γνωστών, υφίσταται όσο ποτέ άλλοτε. Ο νέος υπολογιστής Qosmio PX30t της Toshiba, είναι ένας ολοκληρωμένος κόμβος ψυχαγωγίας βασισμένος σε μια λεπτή οθόνη, ο οποίος μέλλεται να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες του σύγχρονου χρήστη.

Ο Qosmio PX30t είναι ο τελευταίος υπολογιστής της Toshiba που συνδυάζει όλες τις λειτουργίες σε ένα υπολογιστή, προσφέροντας τηλεόραση (TV) και λειτουργίες κεντρικής αποθήκευσης δεδομένων. Αυτός ο ολοκληρωμένος κόμβος ψυχαγωγίας είναι μια υπερβολικά κομψή και λεπτή LED τηλεόραση 23 ιντσών (58,4 εκ). Προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους χρήστες και διαθέτει τις κατάλληλες τεχνολογίες για ψυχαγωγία Full HD, τηλεόραση, παιχνίδια και λειτουργίες υπολογιστή, όλα σε μια συσκευή. Οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις του νέου Qosmio PX30t θα αρχίσουν το τρίτο τρίμηνο του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθιστώντας τη παρακολούθηση τηλεόρασης μια εντυπωσιακή στερεοφωνική εμπειρία

«Αισθανόμαστε περήφανοι που προσθέτουμε στο portfolio μας ένα νέο υπολογιστή «όλα σε ένα», ο οποίος είναι μια πολυμορφική συσκευή ψυχαγωγίας», δήλωσε ο κ. Βασίλης Σύκαλος, Country Manager της Toshiba, Greece and Cyprus, Digital Products & Services. «Έχει την άνεση που προσφέρει ένας υπερβολικά λεπτός υπολογιστής, μια λεπτή οθόνη τηλεόρασης HD, ολοκληρωμένες λειτουργίες πολυμέσων και ένα κεντρικό δίκτυο αποθήκευσης δεδομένων. Με χωρητικότητα σκληρού δίσκου ως 3TB, ο υπολογιστής προσφέρει τη δυνατότητα αποθήκευσης εκτενούς βιβλιοθήκης ταινιών, φωτογραφιών, μουσικής, παιχνιδιών και πολλών άλλων. Οποιοσδήποτε στο σπίτι μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο, πατώντας απλά την μεγάλη οθόνη». Ο υπολογιστής Qosmio PX30t μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης, ως δεύτερη οθόνη τηλεόρασης του σπιτιού. Προσφέρει έναν ενσωματωμένο δέκτη τηλεόρασης, γρήγορους χρόνους ανταπόκρισης που μειώνουν τις ορατές κηλίδες οι οποίες δημιουργούνται κατά την παρακολούθηση «γρήγορων» σκηνών, σε μια ευρεία οθόνη Full HD (1080p) με οπίσθιο φωτισμό LED. Η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή χάρη στα τέσσερα στερεοφωνικά ηχεία harman kardon, που διαθέτουν ένα ξεχωριστό output (5W+5W) x2 =20W, συντονισμένο με DTS Studio Sound – το οποίο αποδίδει εντυπωσιακό surround ήχο, έντονα μπάσα, έξυπνη ρύθμιση έντασης και ενίσχυση του διαλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κόσμος της τηλεόρασης και του υπολογιστή σε λεπτό και κομψό design

Ο νέος υπολογιστής τηλεόραση/όλα-σε-ένα της Toshiba, μπορεί να τοποθετηθεί για παράδειγμα στο καθιστικό της οικογένειας, σε ένα φοιτητικό σπίτι, ή στο ισόγειο ενός καταστήματος. Ο Qosmio PX30t αντανακλά την νέα ενοποιημένη προσέγγιση της εταιρίας στο design των προϊόντων, εύκολα αναγνωρίσιμο από χαρακτηριστικά στοιχεία όπως οι λείες στρογγυλεμένες γωνίες, το έντονα φωτιζόμενο power button (κουμπί έναρξης λειτουργίας) και το λογότυπο τοποθετημένο αριστερά κάτω από την οθόνη. Το νέο σύστημα βγαίνει σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα ή luxe white pearl με ασημί αποχρώσεις και κομψή βάση χρώματος ασημί αλουμινίου. Παράλληλα, παρέχεται premium πληκτρολόγιο, ποντίκι και πλήκτρο λειτουργίας των Windows 8 με το «Windows 8 logo button function», όλα στο ίδιο χρώμα με την συσκευή. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα πλοήγησης χρησιμοποιώντας το ασύρματο πληκτρολόγιο ή/και το ποντίκι, ή απλά πατώντας την οθόνη, ή χρησιμοποιώντας το Gesture Controller της Toshiba, το οποίο επιτρέπει έλεγχο της επιφάνειας χρήσης με απλές και φυσικές κινήσεις του χεριού που δεν απαιτούν το άγγιγμα της οθόνης.

Χαρακτηριστικά σύνδεσης τελευταίας τεχνολογίας

Τροφοδοτούμενο από τελευταίας γενιάς επεξεργαστές της εταιρείας Intel, ο υπολογιστής Qosmio PX30t καλύπτει όλες τις καθημερινές ανάγκες, όπως και εφαρμογές πολυμέσων και ψυχαγωγίας. Χάρη στην εύχρηστη οθόνη αφής, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση όποτε θέλουν στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλα εργαλεία επικοινωνίας. Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα, να χρησιμοποιηθεί ως κεντρική οθόνη όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη μέσω του HDMI-in. Αυτή η επιλογή, προσφέρει τη δυνατότητα για παιχνίδια υπολογιστή, καθώς και υψηλής ποιότητας μουσική μετάδοση με εξαιρετική αναπαραγωγή ήχου, χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό της Toshiba, «Sleep-and-Music». Επιπλέον, ως επιπρόσθετο set τηλεόρασης, ο νέος υπολογιστής όλα-σε-ένα μεταδίδει τηλεοπτικά δελτία και recorded περιεχόμενο video σε ποιότητα Full HD σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού.

Ο υπολογιστής Qosmio PX30t έχει τα πιο επίκαιρα χαρακτηριστικά σύνδεσης όπως Wireless LAN, Intel Wi-Di και Miracast ready. Η τεχνολογία Miracast, επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν ασύρματα τα αρχεία πολυμέσων που έχουν αποθηκευμένα στον όλα-σε-ένα υπολογιστή τους σε ένα συμβατό set τηλεόρασης (δηλαδή που να υποστηρίζει την Miracast τεχνολογία), έτσι ώστε η οικογένεια και οι φίλοι να μπορούν να απολαύσουν το περιεχόμενο όλοι μαζί σε ακόμα μεγαλύτερη οθόνη. Κάποιες εκδοχές αυτής της λειτουργίας είναι εξοπλισμένες με θύρα εξόδου HDMI, που επιτρέπει τη μετατροπή Ultra HD και μεταφορά περιεχομένου Ultra HD video σε εξωτερική συμβατή τηλεόραση Ultra HD 4Κ.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν τώρα να απολαύσουν σε μεγάλη οθόνη πολλά παιχνίδια υπολογιστή, συγκεκριμένες ιστοσελίδες, φωτογραφίες, ταινίες και video, που είχαν δημιουργηθεί σε ανάλυση τέσσερις φορές υψηλότερη από ανάλυση Full HD.

Βασικά τεχνικά στοιχεία και προδιαγραφές

• Οθόνη Full HD 1080p, διάστασης 23 ιντσών (58,4 εκ.) με υποστήριξη αφής δέκα δακτύλων και οπίσθιο φωτισμό LED

• Κεντρικός επεξεργαστής 3ης και 4ης γενιάς Intel Core, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων. Υποστήριξη Ultra HD 4Κ μόνο με Core i7 CPU, με γραφικά Intel HD 4000 ή NVIDIA GeForce GT 740M με 2 GB VRAM και Optimus τεχνολογία

• Ως 3 TB HDD εσωτερικός σκληρός δίσκος και έως 16 GB κεντρικής μνήμης RAM (2 υποδοχές x 8 GB)

• Δίσκος Blu-ray με BDXL drive και Super-Multi DVD-ROM drive

• Gigabit LAN, Wireless LAN, Intel Wi-Di και Miracast ready, 2x USB 2.0, 4x USB 3.0 (2 με Toshiba USB Sleep-and-Charge), Sleep-and-Music, υποστήριξη Ultra HD μέσω HDMI, HDMI-in port

• Ήχος: 4 harman kardon stereo ηχεία με DTS Studio Sound

• Κάμερα HD web

• Χρώματα: γυαλιστερό μαύρο ή luxe white pearl, με ασημί αποχρώσεις και βάση χρώματος ασημί αλουμινίου

• Συμπεριλαμβάνονται: stylish ασύρματο πληκτρολόγιο Toshiba με 10 πλήκτρων numeric pad και ασύρματο ποντίκι

• Windows 8 64-bit

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης