Η εταιρεία Toshiba έχει ήδη μια πρόταση στην νέα αγορά των ταμπλετών, που ακούει στο όνομα «Thrive». Μια αρκετά ενδιαφέρουσα ταμπλέτα, κυρίως λόγω των θυρών USB 2.0 και HDMI κανονικής διάστασης και της αφαιρούμενης μπαταρίας που προσφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά διαφοροποιούν την ταμπλέτα της Toshiba, καθότι οι περισσότερες του ανταγωνισμού διαθέτουν τις «micro» μορφές θυρών, οι οποίες επιβάλλουν μετατροπέα για να συνδεθούν με εξωτερικές συσκευές, ενώ η μπαταρία έχει διάρκεια επτά ωρών συνεχόμενης αναπαραγωγής βίντεο ποιότητας HD και χάρη στην δυνατότητα αφαίρεσης, μπορεί ο χρήστης να αποκτήσει σχεδόν πλήρη φόρτιση (90%) μέσα σε μιάμιση ώρα.

Τα υπόλοιπα όπως αναφέραμε στο άρθρο της 3ης Ιουνίου 2011 (αναλυτική περιγραφή Toshiba Thrive: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=323515&cid=36), είναι τα γνωστά και συνήθη σε ένα ευρύ φάσμα ταμπλετών τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως το τσιπ-καρδιά του συστήματος «Tegra 2» της nVIDIA, Wi-Fi / Bluetooth από πλευράς ασύρματων πρωτοκόλλων, αποθηκευτικός χώρος 8GB/16GB/32GB και δύο κάμερες μπρος-πίσω των 2MP και 5MP αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχετικά μελανό σημείο ήταν το βάρος των 726 γραμμαρίων, όπως και το πάχος της συσκευής συγκριτικά με τις αντίπαλες προτάσεις, αλλά αυτό δυστυχώς είναι το τίμημα των πολλαπλών θυρών (πχ υποδοχή καρτών μνήμης τύπου SD, full size USB 2.0 / HDMI).

Η Toshiba αυτές τις μέρες αποφάσισε να παρουσιάσει το μικρό αδελφάκι της ταμπλέτας Thrive, υπό την ίδια ονομασία, το οποίο είναι αρκετά πιο ελαφρύ (400 περίπου γραμμάρια), πιο λεπτό (1,27 εκατοστά) και με μικρότερη οθόνη των 7 ιντσών, διατηρώντας όμως την ίδια ανάλυση 1280×800 γραμμών.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό το «αδυνάτισμα» έπρεπε να γίνουν κάποιες θυσίες: παρελθόν αποτελεί η αφαιρούμενη – επαναφορτιζόμενη μπαταρία (ήτοι η υπάρχουσα είναι μόνιμα ενσωματωμένη στην ταμπλέτα), ενώ οι θύρες απέκτησαν την «μικρή» τους μορφή, αυτή δηλαδή που υπάρχει στις περισσότερες ταμπλέτες (micro SD, mini USB 2.0, micro HDMI).

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια (Tegra 2, Wi-Fi, Bluetooth, GPS), ενώ τα διαφορετικά μοντέλα αποθηκευτικού χώρου περιορίζονται σε δύο των 16GB και 32GB, αντί τριών που διατίθεται η ταμπλέτα Thrive με 10.1 ίντσες (επιπλέον μοντέλο των 8GB). Οι κάμερες επίσης παραμένουν ίδιες, όντας στα 2MP εμπρός και 5MP πίσω, έχοντας μια βελτίωση στην τελευταία, υπό την μορφή ενός φλας τύπου LED (καλύτερων αποτελεσμάτων).

Τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, η Toshiba θολά ανέφερε μόνο πως «θα είναι κάτω των 400 δολαρίων», όταν θα εμφανισθεί στα ράφια των αμερικάνικων καταστημάτων λιανικής (αλλά και των online καταστημάτων), τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.engadget.com/2011/09/27/toshiba-announces-7-inch-thrive-tablet-we-go-hands-on-video/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης