Λευτέρης Ξυκομηνός

Ανέκαθεν τα τηλεκατευθυνόμενα μικρά οχήματα, είτε αυτοκίνητα, είτε ελικόπτερα/αεροπλάνα, υποβρύχια και πλοία αποτελούσαν πόλο έλξης για τα αγόρια…κάθε ηλικίας. Τα τελευταία χρόνια, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, ο χώρος των τηλεκατευθυνόμενων βιώνει ένα δραστήριο «come back», με κάθε λογής πρωτοποριακό design και δυνατότητες. Βέβαια κάποια στοιχεία παραμένουν σταθερά, όπως ότι τα αυτοκινητάκια απαιτούν δρόμο (επίπεδο ή χωμάτινο, ανάλογα το μοντέλο), τα ιπτάμενα θέλουν μεγάλο εσωτερικό χώρο ή εξωτερικό περιβάλλον και φυσικά τα πλεούμενα χρειάζονται νερό.
Όμως το ρομποτάκι-τηλεκατευθυνόμενο «Vertigo», είναι ένα τετράτροχο όχημα που αλλάζει τους κανόνες, καθώς μπορεί να κινηθεί ακόμα και πάνω σε τοίχο! Δημιούργημα των Disney Research και του πανεπιστημίου ETH Ζυρίχης (Eidgenössische Technische Hochschule), το Vertigo φέρει δύο έλικες-προπέλες που το κάνουν ικανό να «προσκολληθεί» σε μια κάθετη επιφάνεια χωρίς κανένα πρόβλημα. Το αποτέλεσμα, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο είναι εκπληκτικό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που το Vertigo δεν διατίθεται ως εμπορικό προϊόν και ούτε έχει γίνει γνωστή κάποια πληροφορία από την Disney προς αυτή την κατεύθυνση, το ρομπότ έχει πολλαπλές δυνατότητες πέραν της απλής διασκέδασης, όπως να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην διάσωση ανθρώπων, καθώς μπορεί να εισχωρήσει σε σημεία απροσπέλαστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης