Η Meta ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απολύει το 13% των εργαζομένων της, δηλαδή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, σε μία από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας φέτος, καθώς η μητρική εταιρεία του Facebook αντιμετωπίζει προβλήματα από την εκτίναξη των δαπανών και τις περικοπές των διαφημιστικών κονδυλίων από τις εταιρείες. 

Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μέσω e-mail ανακοίνωσε ότι η Meta θα περικόψει το 13% των θέσεων εργασίας- ποσοστό που αντιστοιχεί σε 11.000 απολύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στο μήνυμά τους προς τους εργαζόμενους που είδαν την πόρτα της εξόδου υπογράμμισε, ότι η Meta είχε επενδύσει υπερβολικά στην αρχή της πανδημίας του κοροναϊού, ποντάροντας ότι η αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας θα συνεχιζόταν και θα επιταχυνόταν ακόμη και μετά το τέλος των lockdown και των διαφόρων περιορισμών.

«Δυστυχώς, αυτό δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που περίμενα», σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Όχι μόνο το διαδικτυακό εμπόριο επέστρεψε στις προηγούμενες τάσεις, αλλά η μακροοικονομική ύφεση, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η απώλεια διαφημίσεων είχαν σαν αποτέλεσμα τα έσοδά μας να είναι πολύ χαμηλότερα από ό,τι περίμενα. Έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό».

Ο Ζούκερμπεργκ, πέρα από το email, πραγματοποίησε και τηλεδιάσκεψη, για να μεταφέρει το μήνυμα στους υπαλλήλους της εταιρείας του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης