Του Παύλου Κρούστη

Ένας από τους πιο αναμενόμενους τίτλους της χρονιάς είναι αναμφισβήτητα το νέο Assassin’s Creed Origins της Ubisoft. Η σειρά επιστρέφει για πρώτη φορά στην ιστορία της έπειτα από διάλειμμα ενός έτους, καθώς το τελευταίο παιχνίδι της σειράς ήταν το Assassin’s Creed Syndicate του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ.

 Αυτή τη φορά έχουμε μεγάλες αλλαγές στο gameplay, ενώ το σκηνικό αλλάζει σε… αιγυπτιακό. Μπορεί να γνωρίζαμε πολλά από φήμες που είχαν κυκλοφορήσει από πέρυσι κιόλας για το νέο παιχνίδι Assassin’s Creed, όμως έπειτα από την έκθεση E3 2017 μάθαμε σχεδόν τα πάντα. Το Assassin’s Creed Origins παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην παρουσίαση της Microsoft, επιδεικνύοντας τις ικανότητες της νέας κονσόλας, Xbox One X, όπου το παιχνίδι θα “τρέχει” σε 4K ανάλυση και σταθερό framerate.

Δείτε gameplay video 20 λεπτών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λεπτομέρειες για το gameplay γνωρίζαμε από πριν. Η τοποθεσία είναι η Αίγυπτος και η ανάπτυξη του τίτλου είχε ξεκινήσει πριν το Assassin’s Creed Unity (πάνω από 4 χρόνια). Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουμε δει στη σειρά από το Assassin’s Creed IV: Black Flag ή ακόμα και το AC III. Το παιχνίδι θα έχει νέο σύστημα μάχης, το οποίο μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί στο gameplay video παρακάτω, ενώ νέο είναι και το σύστημα της A.I.

Gameplay & Setting
Δεν θα υπάρχει minimap, καθώς τη θέση του έχει πάρει μια πυξίδα. Δε θα υπάρχει κουμπί για sprint όπως σε όλα τα προηγούμενα AC, αλλά η ταχύτητά σας θα εξαρτάται από τον αναλογικό μοχλό, ενώ επιστρέφει και η δυνατότητα για σκύψιμο. Το Eagle Vision αλλάζει ριζικά, καθώς θα μπορείτε να δείτε πλέον χρήσιμα αντικείμενα στο χώρο, όπως και στη σειρά Tomb Raider, ενώ ένας αετός θα σας βοηθά να κάνετε scouting τις περιοχές, εντοπίζοντας εχθρούς από ψηλά.

Ο χαρακτήρας σας ονομάζεται Bayek, είναι προστάτης της Αιγύπτου και η ιστορία του θα φτάσει στη δημιουργία της Αδελφότητας των Ασσασσίνων. Ο τίτλος εκτυλίσσεται στα χρόνια που βασίλευε η Κλεοπάτρα και περιλαμβάνει πόλεις, όπως το Memphis και η Αλεξάνδρεια. Θα έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε το βυθό της θάλασσας και να βρείτε κρυμμένους θησαυρούς. Στο σύστημα μάχης, οι εχθροί πλέον δεν σας επιτίθενται ένας-ένας, ενώ υπάρχει ένα adrenaline meter, που γεμίζει και σας επιτρέπει να κάνετε πιο δυνατές επιθέσεις.

Υπάρχει leveling system, που σας επιτρέπει να φτάσετε ως το 40, ενώ θα μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του χαρακτήρα σας χωρίς να επηρεαστούν τα στατιστικά σας. Συγκεκριμένα κομμάτια του εξοπλισμού σας θα μπορείτε να κατασκευάσετε μέσω του crafting συστήματος, ενώ θα υπάρχουν και τρία ability trees: Seer, Warrior, Hunter. Υπάρχουν πολλές ακόμα λεπτομέρειες που διαφοροποιούν τον τίτλο, όπως η δυνατότητα να ιππεύσετε άλογα ή να ανεβείτε σε καμήλες και να παλέψετε πάνω στα ζώα ή η ταυτόχρονη ρίψη έως και τριών βελών από το τόξο σας σε συνδυασμό με slow motion σαν powerup είναι μόνο μερικά από αυτά που είδαμε. Θα υπάρχουν και puzzles, τα οποία δεν θα αναλώνονται σε απλούς διακόπτες.



 Εκδόσεις

  • Standard Edition (τιμή: 59,99$)
  • Deluxe Edition (τιμή: 69,99$): Θα περιλαμβάνει μια έντυπη έκδοση του χάρτη, που είναι σχεδιασμένος με το χέρι, το official soundtrack του παιχνιδιού και το Digital Deluxe Pack, που θα περιλαμβάνει τη ναυτική αποστολή Ambush at Sea, το Desert Cobra Pack και τρεις επιπλέον Ability Points.
  • Gold Edition (τιμή: 99,99$): Θα περιλαμβάνει ό,τι και η Deluxe συν το Season Pass. Το Season Pass θα δίνει πρόσβαση σε όλα τα expansions και τα equipment sets, που θα κυκλοφορήσουν. Επιπρόσθετα θα υπάρχει και μια Gold Edition μαζί με το Steelbok του παιχνιδιού.
Αναμένεται να δούμε και ειδικές collector’s editions.

Διαθεσιμότητα
Το Assassin’s Creed Origins θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου για PlayStation 4, Xbox One και PC, ενώ μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι σε αναβαθμισμένη έκδοση στο PlayStation 4 Pro και το Xbox One X.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης