Συνέντευξη: Ανδρέας Αθανασούλης

Τι σχέση μπορεί να έχει η ΕΠΟ με τα video games; Πώς μπορούν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να αποκτήσουν επαγγελματικό χαρακτήρα; Πώς είναι δυνατόν μία ολόκληρη χώρα και μία Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να εκπροσωπηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω του θρυλικού FIFA;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα είναι μέσω της eΕθνικής!

Το όνειρο χιλιάδων νέων γίνεται πραγματικότητα μέσα από το άνοιγμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στον χώρο των video games. Το FIFA της EA SPORTS αποκτά επαγγελματικό και εθνικό χαρακτήρα και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου και ειδικά στους gamers να διακριθούν και να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους ανά τον κόσμο.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ένωσε τις δυνάμεις της με την VGL eSports δημιουργώντας την eEθνική Ελλάδας. Με όπλο ένα χειριστήριο, το ηλεκτρονικό ποδόσφαιρο αποκτά Εθνικό χαρακτήρα, σε μία νέα εποχή, την εποχή του διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή το φιλικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με την Γεωργία (Παρασκευή, 4/11, 20:00, Κανάλι Εθνικής ομάδας στο youtube) ο προπονητής της eΕθνικής Θοδωρής Ριζάς και ο γενικός manager και ιδρυτής της VGL, Μάκης Τογανίδης μίλησαν στη «Ζούγκλα» για τη «γαλανόλευκη» προσπάθεια στα eSports.

Οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας, που θα βρίσκονται και στον σχολιασμό του φιλικού, εξήγησαν τι είναι η eΕθνική, ανέλυσαν τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, μίλησαν για τα πρώτα βήματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και μας ξενάγησαν σε μία νέα πραγματικότητα.

Τα video games αποκτούν πλέον τη δική τους ξεχωριστή οντότητα, έχουν το δικό τους μοναδικό κοινό που ολοένα και μεγαλώνει, χτυπούν μέχρι και την πόρτα των Ολυμπιακών Αγώνων και οργανώνονται σε εθνικό επίπεδο στα πρότυπα των επαγγελματικών και εθνικών ομάδων του «βασιλιά των σπορ».

Η Εθνική, που ξεκίνησε την δραστηριότητά της μέσα στο 2022, ετοιμάζεται για το eNations Cup. Προσπαθεί να συγκεντρώσει τους καλύτερους παίκτες της χώρας μας στο FIFA 2023, οι οποίοι με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν να στήσουν το δικό τους «πειρατικό»… κοιτώντας στα μάτια τους καλύτερους gamers του πλανήτη. Το φιλικό με την Γεωργία έχει χαρακτήρα δοκιμής και δοκιμασίας των τεσσάρων διεθνών (Γ. Γιαννούλας, Π. Τσιγαρίδης, Π. Κανέλλης, Δ. Φελλάνος), που είναι έως και 23 ετών και έχουν τη φιλοδοξία να πρωταγωνιστήσουν και να τιμήσουν μέσω της κονσόλας τα γαλανόλευκα χρώματα.

Τόσο ο Μάκης Τογανίδης, όσο και ο Θοδωρής Ριζάς συμφωνούν ότι το νέο εγχείρημα βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του στάδια, ωστόσο η eΕθνική έχει… χημεία, «καλά αποδυτήρια», σωστή συνεργασία και μεράκι. Πρόκειται για τα πρώτα υλικά που είναι απαραίτητα σε μία καλή συνταγή, που στο τέλος θα αποδώσει το ανάλογο… γευστικό αποτέλεσμα.

Το μέλλον της eΕθνικής προδιαγράφεται σταθερά ανοδικό. Η συνέχεια της προσπάθειας δίνεται με το φιλικό κόντρα στη Γεωργία και την παράλληλη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας, μέσα από το οποίο νέοι ικανοί παίκτες θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν με τη σειρά τους την… πόρτα της Εθνικής!

Δείτε τι δήλωσαν στη Ζούγκλα ο Μάκης Τογανίδης και ο Θοδωρής Ριζάς:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης