Του Παύλου Κρούστη

Το νέο παιχνίδι της Ubisoft κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και ήδη τα πάει εξαιρετικά σε πωλήσεις, κατακτώντας μάλιστα την κορυφή των βρετανικών charts την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Ακόμα και στη δοκιμαστική του φάση κατάφερε να φτάσει τα 6,8 εκ. παίκτες. Το Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands όπως αναφέρουμε και στο Review του Zougla.gr, φαίνεται να βελτιώνει περαιτέρω τις προσπάθειες της εταιρείας, προσφέροντας εξαιρετικό open world gameplay.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τίτλος βασίζει την επιτυχία του κατά μεγάλο μέρος στο πολύ ιδιαίτερο setting του, που δεν είναι άλλο από την Βολιβία του 2019. Στο υποθετικό πολύ άμεσο μέλλον, που εκτυλίσσεται η ιστορία μας, βλέπουμε το κράτος της Βολιβίας να έχει μετατραπεί σε κράτος ναρκωτικών από το καρτέλ Santa Blanca, το οποίο έχει πλέον απλώσει τα πλοκάμια του σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι ΕΔΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε τίτλος Tom Clancy κάνει μία ερώτηση που ξεκινά με το «Αν…». Στην περίπτωση του Wildlands, η ερώτηση είναι «Αν τα καρτέλ του Μεξικού έρχονταν στην Βολιβία, τι θα συνέβαινε;».

H απάντηση είναι ότι η Βολιβία θα είχε μετατραπεί σε κράτος ναρκωτικών. Δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα στον κόσμο του Wildlands. Δίνεται η ευκαιρία στον παίκτη να εξερευνήσει την «γκρίζα ζώνη». Μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει την ιστορία και να δει τόσο τη μεριά της επίλεκτης ομάδας των «Ghosts», όσο και τη μεριά του καρτέλ. Με λίγα λόγια θα καταφέρετε να δείτε την πλευρά του καρτέλ «εκ των έσω».

Η Ubisoft φρόντισε να δώσει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην οργάνωση για να χαραχτούν στη μνήμη μας, ενώ παράλληλα έδωσε μια δομή, που καλύπτει τομείς, με τους οποίους θα μπορούσαν να ασχοληθούν τα μεξικανικά καρτέλ, αν μεταφέρονταν στη Βολιβία…

Σύμφωνα με το παιχνίδι πάντα, οι τομείς στους οποίους εκτείνεται το καρτέλ είναι το εμπόριο, η επιρροή, η ασφάλεια και η παραγωγή. Σε αυτες τις περιοχές έχουν τοποθετηθεί οι τέσσερις υπαρχηγοί, που υπακούουν τον ένα, τον αρχηγό του καρτέλ, τον El Sueno. Ο «αρχηγός των αρχηγών» είναι ένας μυστηριώδης τύπος, ιδιαίτερα θρήσκος και αμείλικτος.

Παράλληλα υπάρχουν και τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις, όπως είναι ο El Pozolero, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα πτώματα που αφήνει πίσω της η οργάνωση, όταν θέλει να ξεφορτωθεί κάποιο. Κάθε μέλος του καρτέλ έχει δικό του χαρακτήρα, όπως ακριβώς θα είχαν και στην πραγματικότητα, ενώ η θέση τους ορίζει και τα χαρακτηριστικά τους. Όλοι έχουν το δικό τους παρελθόν και τη δική τους ιστορία, ενώ διακρίνονται από πιστευτές προσωπικότητες.

Στην πραγματικότητα, η Ubisoft προσέλαβε ειδικούς που είχαν μελετήσει το πεδίο μάχης των καρτέλ στη Λατινική Αμερική, όπως συγγραφείς βιβλίων, οι οποίοι είχαν αναλύσει τις αιτίες και τις βιαιότητες που συμβαίνουν καθημερινά σε αυτήν τη μεριά της Γης. Όπως αναφέραμε και σε άλλο άρθρο μας, μια ανατρεπτική ματιά έριξε το ντοκιμαντέρ “Wildlands”, μια συνοδευτική ταινία στο παιχνίδι της Ubisoft, η οποία εξετάζει το εμπόριο ναρκωτικών και συγκεκριμένα της κοκαΐνης στις χώρες αυτές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση της Βολιβίας υπέβαλλε επίσημη καταγγελία για το Ghost Recon Wildlands πριν μερικές ημέρες για την απεικόνιση της χώρας μέσω του παιχνιδιού, ενώ περιμένει δράση από την κυβέρνηση της Γαλλίας. Η Ubisoft απάντησε φυσικά ότι πρόκειται για έργο φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με πραγματικά γεγονότα. Τόσο πολύ έχει καταφέρει αυτό το παιχνίδι να μπλέξει την πραγματικότητα με τη φαντασία. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα για να αναπτύξει μια πολύ πιστευτή θεωρία. Και κάπως έτσι καταφέρνει να μας πείσει…

Διαβάστε επίσης:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης