H εκδότρια εταιρεία της gaming σειράς μπάσκετ NBA 2K, Take-Two Interactive και η θυγατρική της 2K Sports έκλεισαν νέα συμφωνία με το NBA (National Basketball Association) και το NBPA (National Basketball Players Association), η οποία θα έχει ισχύ παγκοσμίως και για αρκετά χρόνια.

Η συμφωνία επιτρέπει στα studios της Take-Two να συνεχίσουν να δημιουργούν NBA 2K video games και άλλα παιχνίδια και εφαρμογές για smartphones, που θα έχουν τη “σφραγίδα” του NBA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Γιάννης Αντετοκούνμπο στην παρουσίαση του NBA 2K19 που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2018.

Το πιο πρόσφατο παιχνίδι της σειράς είναι το NBA 2K19, το οποίο κυκλοφορεί παγκοσμίως με εξώφυλλο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην κανονική του έκδοση και σηματοδοτεί την 20η επέτειο για τη σειρά. Το NBA 2K18, το προηγούμενο παιχνίδι, έφτασε τα 10 εκατ. τεμάχια σε πωλήσεις.

Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά πηγή κοντά στη συμφωνία ανέφερε στην Wall Street Journal ότι η Take-Two θα πληρώσει 1,1 δισ. δολάρια στο NBA σε περίοδο 7 ετών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για το διπλάσιο ποσό σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία αδειοδότησης, η οποία είχε υπογραφεί το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης