Δεν είναι λίγες οι φορές που η κόντρα μεταξύ δυο παικτών σε ένα παιχνίδι καταλήγει σε κάτι πιο σοβαρό και βγαίνει εκτός ορίων, ειδικά όταν πρόκειται για άκρως ανταγωνιστικούς τίτλους, όπως το Call of Duty. Όμως, το πιο πρόσφατο συμβάν στάθηκε ως αφορμή για να χάσει ένας άντρας τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, δυο παίκτες, οι Miruhcle και Baperizer, φαίνεται πως είχαν βάλει στοίχημα στο Call of Duty: WWII, με αποτέλεσμα να έρθουν σε αντιπαράθεση και ο Baperizer αποφάσισε να κάνει μια φάρσα “swatting” στον αντίπαλο του, ζητώντας τη βοήθεια γνωστού swatter, ο οποίος ακούει στο όνομα Swautistic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, το swatting είναι ένα φαινόμενο, που όσο πάει γίνεται και πιο διαδεδομένο στην Αμερική, οπού κάποιος απερίσκεπτος καλεί την αστυνομία, ισχυριζόμενος πως σε μια διεύθυνση βρίσκεται υπό εξέλιξη κατάσταση ομηρίας, ανθρωποκτονίας ή κάτι άλλο της ίδιας σοβαρότητας. Με τη σειρά του, το τμήμα SWAT είναι υποχρεωμένο να ανταποκριθεί άμεσα και δραστικά για να επιβεβαιώσει και να αντιμετωπίσει τη κατάσταση.

Στη προκειμένη, ο Miruhcle έδωσε μια τυχαία διεύθυνση στον αντίπαλο του, προκαλώντας τον να στείλει εκεί την αστυνομία. Έτσι, τα SWAT έκαναν έφοδο σε ένα σπίτι στην Wichita του Kansas οπού έλαβε χώρα και το μοιραίο, καθώς ένας αστυνομικός, μέσα στη σύγχυση, πυροβόλησε τον 28χρονο Andrew Finch, πατέρα δύο παιδιών. Δυστυχώς, ο 28χρονος απεβίωσε. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι δεν είχε καμία σχέση με τους δυο παίκτες, ούτε ασχολιόταν προσωπικά με το gaming. Μετά από το συμβάν, οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη του Tyler Barriss, 25 ετών, ο οποίος επιβεβαιώθηκε πως είχε σχέση με τη τραγωδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: VG24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης