Η εικονική πραγματικότητα, γνωστή και ως VR, είναι μια τεχνολογία που αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Μέχρι στιγμής, το εν λόγω εγχείρημα αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις και περιορισμούς, όμως υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά δείγματα του τι μπορεί να προσφέρει, ανάμεσά τους και τα βιντεοπαιχνίδια εικονικής πραγματικότητας.

Ένα ντοκιμαντέρ του Munhwa Broadcasting Corporation, με τίτλο «I Met You», αποτελεί ένα ακόμα δείγμα (αν και αμφιλεγόμενο) του εύρους των δυνατοτήτων του VR. Συγκεκριμένα η παραγωγή του ντοκιμαντέρ έδωσε την ευκαιρία σε μια μητέρα να «συναντήσει» τη νεκρή κόρη της μέσω εικονικής πραγματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Jang Ji-sung φόρεσε VR headset και ένα ζευγάρι γάντια που της επέτρεψαν να «αισθάνεται» ό,τι αγγίζει μέσα στον ψηφιακό κόσμο. Έπειτα ξεκίνησε η προσομοίωση και η γυναίκα βρέθηκε σε ένα πάρκο, το οποίο επισκεπτόταν συχνά μαζί με την 7χρονη κόρη της Nayeon. Εκεί μπόρεσε να μιλήσει στην ψηφιακή μορφή του παιδιού της, να παίξει μαζί της και να τη φροντίσει, ξεσπώντας τελικά σε κλάματα.

 

Ο εικονικός κόσμος δημιουργήθηκε σε οχτώ μήνες. Η ομάδα παραγωγής σχεδίασε ψηφιακά μία αναπαράσταση του πάρκου που επισκέπτονταν μάνα και κόρη και χρησιμοποίησε motion-capture τεχνολογία για να καταγράψει τις κινήσεις ενός παιδιού-ηθοποιού, τις οποίες μετά χρησιμοποίησαν για να «εισαγάγουν» ρεαλισμό στην ψηφιακή Nayeon. Τέλος συμβουλεύτηκαν φωτογραφίες και βίντεο της πραγματικής Nayeon για την πιστότητα του χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ντοκιμαντέρ έχει διχάσει την κοινή γνώμη, αφού κάποιοι αμφισβητούν το κατά πόσο είναι ηθικό όλο αυτό, ενώ άλλοι θεωρούν πως θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της απώλειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης