Πωλήσεις Video Games στην Ελλάδα - Δεκέμβριος 2017

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 19:00
Πωλήσεις Video Games στην Ελλάδα - Δεκέμβριος 2017
Οι πωλήσεις των video games στην Ελλάδα διατηρούν μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα, που βλέπουμε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος όμως είναι οι δυνατότεροι μήνες, ενώ συνηθίζουμε να βλέπουμε κάποιες μικρές αλλαγές. Όλο το 2017 κρατήθηκε από πολύ συγκεκριμένους sports τίτλους, το Grand Theft Auto V της Rockstar, που πουλάει ακόμα σαν δαιμονισμένο, αλλά και το (αναμενόμενα) mega-hit, Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, μαζί με κάποια από τα αποκλειστικά της Sony. O Δεκέμβρης κύλησε σε αντίστοιχους ρυθμούς τελικά.

Δείτε τη δεκάδα:Φυσικά στην πρώτη θέση βλέπουμε το FIFA 18, το οποίο και περιμένουμε να συνεχίσει να βρίσκεται στη δεκάδα και μέσα στο 2018, τουλάχιστον μέχρι την άφιξη του επόμενου τίτλου της sports σειράς της EA. Από κάτω του ακριβώς βρίσκεται φυσικά το GTA V, το οποίο δεν φαίνεται να το σταματά τίποτα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο εύρος. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013 σε PS3 και Xbox 360, ενώ στη συνέχεια ήρθε στα PC, αλλά και στις κονσόλες παρούσας γενιάς. Συνολικά έως τώρα έχει πουλήσει πάνω από 90 εκατ. αντίτυπα και είναι το τρίτο μεγαλύτερο παιχνίδι σε πωλήσεις όλων των εποχών, ακριβώς κάτω από το Tetris και το Minecraft. Σίγουρα δεν θα σταματήσει σύντομα την πορεία του.Στις υπόλοιπες θέσεις ξεχωρίζουν: το νεότερο Call of Duty, που φαίνεται να βρήκε αυτή τη φορά τα πατήματά του, εν αντιθέσει με το περσινό Infinite Warfare, το Gran Turismo Sport, που εκτός του ότι διαθέτει Ελληνικά, ο τίτλος πλέον εμπλουτίστηκε με μπόλικο περιεχόμενο δωρεάν, που δεν υπήρχε όταν κυκλοφόρησε, αλλά και το remake της τριλογίας του Crash Bandicoot, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα. Φυσικά δεν λείπει και πάλι το Minecraft, ενώ τέλος, την 10άδα κλείνουν οι αθλητικοί τίτλοι PES 2018 και NBA 2K18 σε διάφορες εκδόσεις.Ταυτότητα της έρευνας

H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.

Σχετικά με τη GfK

Η GfK αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη στην παροχή πληροφοριών σχετικά με την αγορά και τους καταναλωτές, που επιτρέπει στους πελάτες της να λαμβάνουν έξυπνες αποφάσεις. Περισσότεροι από 13.000 ειδικοί έρευνας αγοράς συνδυάζουν το πάθος τους με την μακρά εμπειρία της GfK στην επιστημονική διαχείριση δεδομένων. Αυτό επιτρέπει στην GfK να προσφέρει υψηλού επιπέδου γνώση σε παγκόσμιο επίπεδο και να τη συνδυάζει με γνώση της τοπικής αγοράς σε πάνω από 100 χώρες. Χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και επιστημονικές μεθόδους, η GfK μετατρέπει τα “big data” σε έξυπνες λύσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες και τις επιλογές των καταναλωτών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.gfk.com ή ακολουθήστε την GfK στο Twitter: https://twitter.com/GfK_en

Πηγή: GfK Hellas

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 19:00