Η Sony αποκάλυψε σήμερα, ως μέρος της παρουσίασής της στη CES 2022, ότι η νέα γενιά του headset εικονικής πραγματικότητας που σχεδιάζει και θα συνδέεται με το PlayStation 5, θα ονομάζεται επίσημα PS VR2 ή PlayStation VR2, ενώ παράλληλα μοιράστηκε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για τη συσκευή, αλλά και το πρώτο trailer παιχνιδιού του νέου VR headset.

Δείτε εδώ όλες τις ενημερώσεις από τη CES 2022.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αρχή, βλέπουμε ότι το PS VR2 θα είναι όχι απλά βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, που κυκλοφόρησε το 2016 αρχικά, αλλά φαίνεται εκ πρώτης όψεως τεχνικά ανώτερο από το δημοφιλέστερο VR headset της αγοράς αυτήν τη στιγμή, το Oculus Quest 2.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως το PlayStation VR2 θα υποστηρίζει ανάλυση 2000×2040 για κάθε μάτι, με 2 4Κ HDR OLED panels, φτάνοντας τις 110 μοίρες σε οπτικό πεδίο. Οι ρυθμοί ανανέωσης θα είναι 90/120Hz.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα χειριστήρια της συσκευής, που είχαν ήδη παρουσιαστεί πριν μερικούς μήνες, θα ονομάζονται PlayStation VR2 Sense controllers. Αυτήν τη φορά, η συνδεσμολογία θα είναι πολύ πιο απλή: για αρχή, δεν θα χρειάζεται κάμερα για τον εντοπισμό, αφού η συσκευή θα διαθέτει 4 κάμερες γι’ αυτόν τον σκοπό, αλλά και τον εντοπισμό των χειριστηρίων, ενώ επιπλέον μάθαμε ότι θα υπάρχει εντοπισμός της κίνησης των ματιών μέσω 2 επιπλέον IR καμερών. Θα υπάρχει δόνηση στο ίδιο το headset πέρα από τα χειριστήρια και η σύνδεση με το PlayStation 5 θα γίνεται μόνο μέσω ενός καλωδίου USB-C. Όλα τα παραπάνω μαζί με το ξεχωριστό tracking για το κάθε δάχτυλο δείχνουν ότι το PSVR2 θα είναι το πιο εξελιγμένο consumer VR headset της αγοράς, με τα δεδομένα έως τώρα.
 

Η Sony επιβεβαίωσε ότι θα υποστηρίζεται και 3D Audio φυσικά για την πλήρη εμπειρία εμβύθισης.
 

Δεν έδωσε κάποια παραπάνω πληροφορία για την υποστήριξη των παιχνιδιών του πρώτου PlayStation VR, όμως μπορεί να θεωρηθεί σχεδόν δεδομένο. Αυτό που δεν είναι δεδομένο βέβαια είναι το αν θα τα δούμε με βελτιώσεις. Επιπλέον, ακόμα αναμένεται να δούμε το design της ίδιας της συσκευής, αλλά και να μάθουμε περισσότερα για τη διαθεσιμότητα ή την τιμή της.
 

Τέλος, η Sony παρουσίασε κι ένα μικρό teaser με gameplay περίπου 20 δευτερολέπτων από τον πρώτο επίσημο τίτλο που θα κυκλοφορήσει στο PlayStation VR2 και αυτός είναι ένα spin-off της σειράς Horizon, με την ονομασία “Horizon: Call of the Mountain”.
 

 

Έχει αναπτυχθεί από την ίδια την Guerrilla Games (Horizon: Zero Dawn, Horizon: Forbidden West, Killzone series) σε συνεργασία με τo νεοαποκτηθέν studio των PlayStation Studios, Firesprite (The Persistence). Πρόκειται για μια νέα ιστορία, στην οποία θα έχετε τον ρόλο ενός νέου πρωταγωνιστή και θα συναντήσετε κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς σας την Aloy, μαζί με άλλους γνωστούς και νέους χαρακτήρες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης