To Super Mario Run είχε μία από τις πιο επιτυχημένες κυκλοφορίες, ξεπερνώντας ακόμα και το Pokemon GO όσον αφορά τα downloads της πρώτης ημέρας. Συγκεκριμένα, το Pokemon GO κατεβάστηκε 900.000 φορές την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, ενώ το Super Mario Run 2,85 εκ φορές!

Βέβαια η σύγκριση είναι άδικη, καθώς το Pokemon GO ήταν διαθέσιμο μόλις σε τρεις χώρες, ενώ το Super Mario σε 150 χώρες. Επίσης ο αριθμός για το Pokemon GO ανέβηκε στα 5,6 εκ. μέσα σε τρεις ημέρες. Το Pokemon GO διατηρεί ακόμα το ρεκόρ σε downloads για την πρώτη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα δύο παιχνίδια είναι δωρεάν προς download, ενώ το Super Mario Run έχει διαθέσιμες μόλις τρεις πίστες δωρεάν, με τις υπόλοιπες να ξεκλειδώνουν πληρώνοντας 9,99€.

Η τιμή αυτή προκάλεσε σύγχυση στους fans, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα υψηλή συγκριτικά με τις υπόλοιπες εφαρμογές στο AppStore, ενώ παράλληλα αρνητικό θεωρείται και το γεγονός ότι ο τίτλος απαιτεί και online σύνδεση για να παίξετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω γεγονότα, έχουν χαρίσει στο παιχνίδι μόλις 2,5 αστέρια στο AppStore, κάτι το οποίο ώθησε τη μετοχή της Nintendo να πέσει κατά 11%. Παρόλα αυτά, οι κριτικές του παιχνιδιού από τα δημοσιογραφικά μέσα μιλούν για ένα εξαιρετικό παιχνίδι της σειράς.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης