Η EA ξεκίνησε την πώληση των παιχνιδιών της και πάλι μέσω του Steam, ενώ θα προσφέρει και την υπηρεσία EA Access μέσω της πλατφόρμας της Valve. Η συνεργασία θα ξεκινήσει επίσημα τον επόμενο μήνα με το Star Wars Jedi: Fallen Order, ενώ η συμφωνία θα συμπεριλαμβάνει και multiplayer τίτλους, όπως το Apex Legends και το FIFA 20, που θα έρθουν και αυτά σύντομα. Οι friend lists επίσης αναμένεται να συνδεθούν μεταξύ τους.
 

«Συνεργαζόμαστε με τη Valve και το Steam για να συνδέσουμε πιο αποτελεσματικά τις friend lists, ώστε να μπορείτε να παίξετε μαζί με φίλους σας σε multiplayer παιχνίδια, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που επιλέγετε να παίξετε το παιχνίδι», δήλωσε ο Mike Blank, senior vice president των δικτύων παικτών της EA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό στην EA (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) για να αγοράσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε παιχνίδια της EA στο Steam. Θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσετε τον launcher της EA (EA Origin) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, δήλωσε ο Blank, αλλά μόλις συνδέσετε τους λογαριασμούς σας, θα μπορείτε να ξεκινήσετε τα παιχνίδια απευθείας από το Steam.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν, δεν θα μπορέσετε να ξεκινήσετε στο Steam τα παιχνίδια που έχετε ήδη αγοράσει μέσω Origin. Αυτό μπορεί τελικά να αλλάξει στο μέλλον βέβαια. Φυσικά, μπορείτε πάντα να προσθέσετε παιχνίδια από άλλους launchers στη βιβλιοθήκη του Steam ως συντομεύσεις μέσω της επιλογής “Προσθήκη παιχνιδιού εκτός του Steam”.

Η EA κυκλοφορεί αρκετά χρόνια τώρα, τα PC παιχνίδια της αποκλειστικά μέσω της δικής της υπηρεσίας, EA Origin. Πλέον αποφάσισε να τα επαναφέρει στο Steam για να βοηθήσει τους παίκτες να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στους τίτλους της. “Θέλουμε να είμαστε όπου είναι οι παίκτες”, δήλωσε ο Blank, ο οποίος επιβλέπει τα Origin και EA Access. “Θέλουμε να το καταφέρουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις δυσκολίες, ώστε οι χρήστες να παίζουν τα παιχνίδια μας, όπου θέλουν και όταν θέλουν. Έτσι, θέλουμε να επαναφέρουμε τα παιχνίδια μας σε μια πλατφόρμα όπως το Steam, την οποία χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι για gaming.”

Οι επιβεβαιωμένοι τίτλοι ως τώρα, που θα κυκλοφορήσουν και μέσω Steam είναι: Star Wars Jedi: Fallen Order, Apex Legends, FIFA 20, Battlefield V, The Sims 4 και Unravel 2.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης