Απ’ ό,τι φαίνεται πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου ζωής για το PlayStation 3 της Sony. Σύντομα η εταιρεία αναμένεται να σταματήσει την παραγωγή της κονσόλας στην Ιαπωνία.

Αν και η Sony δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κάτι επίσημα, η σελίδα στο επίσημο site για το μοντέλο των 500GB αναφέρει ότι σύντομα αναμένεται να σταματήσουν οι αποστολές. Το μοντέλο των 500GB είναι το μοναδικό που βρίσκεται ακόμα σε παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η ημερομηνία θα μπορούσε να είναι και τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με κατάστημα λιανικής της Ιαπωνίας. Όταν σταματά η παραγωγή στην Ιαπωνία, αυτό συνήθως σημαίνει ότι σύντομα θα σταματήσει η παραγωγή και στη Δύση.

Το PlayStation 3 κλείνει τα 11 χρόνια του στην αγορά τον Νοέμβριο του 2017, καθώς κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2006. Από τότε, η Sony είχε υποσχεθεί ότι θα υποστηρίξει την κονσόλα για δέκα χρόνια. Το μοντέλο των 500GB είναι το Super Slim και αποτελεί την τελευταία έκδοση του PS3, ενώ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντίπαλος του PlayStation 3, το Xbox 360 της Microsoft, σταμάτησε να παράγεται πριν περίπου ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2016.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης