Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η παραγωγή των φακών NIKKOR για τις φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς έφτασε στο εντυπωσιακό ορόσημο των 120 εκατομμυρίων¹ τον Απρίλιο του 2024.

Καθώς είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές παγκοσμίως που αρχίζει την κατασκευαστική του διαδικασία από τη δημιουργία οπτικού γυαλιού, η Nikon κατασκευάζει τους φακούς NIKKOR F για μονοοπτικές φωτογραφικές μηχανές reflex και του φακούς NIKKOR Z για τις φωτογραφικές μηχανές mirrorless.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιορτάζοντας το 2023 την 90η επέτειο από την πρώτη κυκλοφορία προϊόντος, οι φακοί NIKKOR συνεχίζουν να αντλούν έμπνευση από την εντυπωσιακή ιστορία και τις τεχνολογικές εξελίξεις του brand. Καθοδηγούμενη από τη δέσμευσή της να συμβάλλει στη συνεχόμενη ανάπτυξη της απεικονιστικής κουλτούρας, η Nikon παραμένει αφοσιωμένη στις επεκτεινόμενες δυνατότητες της απεικονιστικής έκφρασης, βασιζόμενη στην κληρονομιά της επωνυμίας NIKKOR.

 

Η επωνυμία NIKKOR

Από τη σύλληψη της επωνυμίας το 1932 με την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος NIKKOR από τη Nikon (τότε Nippon Kogaku K.K.), η NIKKOR είναι πρωτοπόρος στην οπτική αριστεία. Ξεκινώντας με την πρώτη παραγωγή φακών αεροφωτογράφησης Aero-Nikkor το 1933, η Nikon παραμένει ένας από τους λίγους κατασκευαστές που κατασκευάζει φακούς ξεκινώντας από την παραγωγή οπτικού γυαλιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αρχική σχεδίαση έως την τελική επιθεώρηση, κάθε φακός NIKKOR υποβάλλεται σε μια σχολαστική διαδικασία, τηρώντας τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας της Nikon. Αυτή η ακλόνητη δέσμευση θέτει τα θεμέλια για την εξαιρετική οπτική απόδοση και την ανώτερη ποιότητα της NIKKOR.

 

Με τα χρόνια, η NIKKOR ενσωμάτωσε με συνέπεια τεχνολογίες αιχμής στους φακούς της, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών όπως ο έλεγχος διαφράγματος, η αυτόματη εστίαση και η απόσβεση κραδασμών (VR). Η κληρονομιά συνεχίζεται με τους φακούς NIKKOR Z, ειδικά σχεδιασμένους για κάμερες χωρίς καθρέφτη της Nikon, οι οποίοι διαθέτουν μια νέα βάση με τη μεγαλύτερη διάμετρο του κλάδου. Αυτή η καινοτομία ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες στο σχεδιασμό του φακού, αυξάνοντας τις δυνατότητές του στην οπτική απόδοση.

Η μεγάλη ποικιλία φακών NIKKOR Z που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Nikon υπερβαίνει τα όρια. Αυτό περιλαμβάνει τον φακό ναυαρχίδα NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, ο οποίος σημείωσε ρεκόρ ως ο ταχύτερος φακός στην ιστορία της Nikon με διάφραγμα f/0,95².

Μάθετε περισσότερα για την εκτεταμένη γκάμα φακών NIKKOR της Nikon εδώ: nikon.gr.


¹ Μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών mirrorless πλήρους κάδρου τον Απρίλιο του 2024. Με βάση έρευνες της Nikon.
² Μεταξύ των εναλλάξιμων φακών για φωτογραφικές μηχανές Nikon.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης