Του Παύλου Κρούστη

Η τριπλέτα της φωτογραφικής σειράς τηλεφώνων της HUAWEI, P30, συμπληρώνεται φέτος με το P30 lite. Το μικρότερο από τα τρία της σειράς έρχεται για πρώτη φορά μετά από τα δύο βασικά μοντέλα και καταφέρνει να κερδίσει και αυτό τις εντυπώσεις, αφού δεν βλέπουμε συχνά τα «lite» μοντέλα να έχουν τέτοια χαρακτηριστικά.
Με μόλις τη μισή τιμή του «βασικού» P30, το P30 lite στα 379 ευρώ αποτελεί ένα καθαρόαιμο mid-ranger τηλέφωνο που διατηρεί και αυτό τη φήμη της σειράς για τις φωτογραφικές της δυνατότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτού πάμε να δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε ότι το τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει από τις 11 Μαΐου, ενώ όσοι προλάβουν και προπαραγγείλουν τη συσκευή, μέχρι και τις 10 Μαΐου, θα λάβουν δώρο το νέο HUAWEI Band 3 Pro αξίας 79 ευρώ. Το νέο Band 3 Pro έρχεται με OLED οθόνη αφής, ενσωματωμένο GPS και είναι αδιάβροχο έως και 50 μέτρα μέσα στο νερό.

Δείτε την παρουσίαση:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

Η εμφάνιση του P30 lite είναι νικητής. Από την πρώτη στιγμή που θα το δείτε, ειδικά στο εξαιρετικό χρώμα Peacock Blue, φαίνεται η premium κατασκευή του και οι «αριστοκρατικές» καταβολές του. Η συσκευή εμφανισιακά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα δυο μεγαλύτερα αδερφάκια του, καθώς είναι σχεδόν ίδιο με το P30, με ελαφρώς μεγαλύτερο πλαίσιο οθόνης, ενώ για πρώτη φορά ίσως βλέπουμε τόσο premium εμφάνιση σε κινητό αυτής της κατηγορίας.

Στο μπροστινό μέρος έχουμε την εγκοπή σε σχήμα dewdrop, όπως και στα άλλα δύο μοντέλα, με την πλάτη του lite να διαφέρει ελαφρώς, ενσωματώνοντας τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κέντρο της πίσω μεριάς, αφού δεν έχει αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Οι κάμερες είναι τρεις και στέκονται αριστερά σε κάθετη διάταξη, όπως και στο P30. To P30 lite δεν είναι αδιάβροχο, αλλά διαθέτει και αυτό στιβαρή κατασκευή και ίσως το πιο σημαντικό: διαθέτει και αυτό – όπως και το P30 – θύρα 3.5mm jack για ακουστικά, κάτι που λείπει από το P30 Pro.

H οθόνη του για την κατηγορία του είναι αρκετά καλή, αρκετά φωτεινή και αρκετά ικανοποιητική για την τιμή της συσκευής, χωρίς όμως να ξεχωρίζει. Είναι στις 6,15 ίντσες, μόλις ελάχιστα μεγαλύτερη (!) από το P30 και υποστηρίζει την ίδια ανάλυση: FullHD+, στα 2312×1080, ενώ η τεχνολογία της είναι IPS LCD και όχι OLED όπως τα άλλα δυο πιο premium μοντέλα της σειράς.

H κάμερα του τηλεφώνου εντυπωσιάζει φυσικά και δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο. Η τριπλέτα των αισθητήρων αποτελείται από έναν βασικό στα 24MP, έναν depth sensor στα 2MP για τα bokeh εφέ και έναν 8MP πολύ χρήσιμο υπερ-ευρυγώνιο. Η selfie κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς φτάνει τα 32MP και είναι ίδια με τα άλλα δύο μοντέλα.

Οι φωτογραφικές δυνατότητες του P30 lite που οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό και στο εξαιρετικό λογισμικό της HUAWEI είναι πολύ πιο γενναιόδωρες απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε κινητά αυτής της κατηγορίας και σίγουρα το καλύτερο στοιχείο του τηλεφώνου.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, έχουμε τον πιο πρόσφατο mid-range επεξεργαστή της HiSilicon, τον Kirin 710, συνδυασμένο με 4GB RAM, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 128GB, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 512GB μέσω microSD. Η μπαταρία του είναι στα 3,340 mAh και μπορεί να κρατήσει περίπου μια μέρα κανονικής χρήσης.

To P30 lite είναι ίσως το καλύτερο «lite» τηλέφωνο που έχουμε δει από την εταιρεία ως τώρα και καταφέρνει να μας κερδίσει κυρίως χάρη στις εξαιρετικές φωτογραφικές δυνατότητες πάντα βάσει της κατηγορίας του και τη μοναδική του εμφάνιση, που δίνει κάτι πολύ πιο κλασάτο απ’ ό,τι θα περιμέναμε σε αυτά τα χρήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης