Του Ανδρέα Αθανασούλη
 

Πληροφορίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τίτλος: Just Dance 2020
Διαθέσιμο σε: PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch / Wii / Google Stadia
Δοκιμάστηκε σε: PlayStation 4
Εταιρεία Ανάπτυξης: Ubisoft Paris / Ubisoft Pune / Ubisoft Shanghai / Ubisoft Bordeaux
Εκδότρια Εταιρεία: Ubisoft
Είδος: Music
Ηλικίες: 3+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 5 Νοεμβρίου 2019
 


 

Το απόλυτο παιχνίδι χορού είναι εδώ. Το Just Dance κυκλοφόρησε και κλείνει δέκα χρόνια κυκλοφορίας με το format του 2020. Υπόσχεται βραδιές γέλιου και ξεφαντώματος σε συνδυασμό με γυμναστική. Η σειρά Just Dance για όσους δεν τη γνωρίζουν αφορά επί της ουσίας ένα… καραόκε χορού. Ο παίκτης ή η ομάδα παικτών δημιουργεί προφίλ, παίρνει το κινητό στο χέρι και προσπαθεί να αντιγράψει τη χορογραφία που εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης. Από την πρώτη κιόλας κίνηση η αδρεναλίνη ανεβαίνει, ενώ παράλληλα ο χορευτής επιβραβεύεται με αστεράκια ανάλογα με το πόσο πιστά κατάφερε να βγάλει τον χορό.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η version του 2020 αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς στον ελεύθερο χρόνο η πρόταση έλα να χορέψουμε λίγο μέσω του PS4 έχει γίνει must. Εκτός από το PlayStation, το παιχνίδι κυκλοφορεί παγκοσμίως για Wii, Xbox One, και Switch. Μάλιστα είναι από τα πρώτα παιχνίδια που κυκλοφορούν με την υπηρεσία Google Stadia.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι από αυτά που λέμε παρεΐστικα, κατάλληλο για όλους. Από μικρά παιδιά και εφήβους, μέχρι ενήλικες και ηλικιωμένους. Διάλεξε τραγούδι από έναν αρκετά πλούσιο καμβά ακουσμάτων από πολλά και διάφορα μουσικά είδη, λικνίσου και απόδειξε ότι ο Νουρέγιεφ είσαι εσύ.

Σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, το νέο παιχνίδι περιέχει την επιλογή All Stars Mode που επί της ουσίας σε ταξιδεύει σε όλη τη δεκαετία ζωής του Just Dance. Εκεί μπορείς να κερδίσεις εικονικά αυτοκόλλητα που αντανακλούν στα προηγούμενα χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο Dance μέχρι και το σήμερα. Ιδιαίτερα καλή αίσθηση αφήνει και το co-op mode, καθώς το χορευτικό γίνεται πλέον υπόθεση συνεργασίας. Μάλιστα μπορούν να συμμετέχουν έως και 6 άτομα με τα δικά τους smartphones. Ιδανικά το group dance θα πρέπει να συμπληρώνεται από 2 έως και 4 άτομα, με την προϋπόθεση να δημιουργήσεις μία πίστα στο σαλόνι σου που να χωράει κόσμο.

Ακόμα, το Just Dance 2020 κάνει focus και στα μικρά παιδιά με 8 νέα αγαπημένα παιδικά τραγούδια. Παράλληλα, η Ubisoft προσφέρει και mode αποστολών, όπου τα τραγούδια παρουσιάζονται τυχαία και εσύ θα πρέπει να δείξεις ετοιμότητα για να βγάλεις όποια χορογραφία και αν τύχει να σου παρουσιαστεί. Με το Just Dance Unlimited έχετε πρόσβαση σε 500+ τραγούδια και πολλά άλλα. Κάθε αντίγραφο του παιχνιδιού έρχεται με 1 μήνα πρόσβαση.
 

Ένα στοιχείο που δίνει άλλη αίγλη στο παιχνίδι είναι ο αυτόματος καταγραφέας των ρεκόρ. Το παιχνίδι αποθηκεύει αυτόματα την καλύτερη performance σου, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει η δυνατότητα να τσεκάρεις και το καλύτερο σκορ που έχει γίνει ανά τον κόσμο. Μεγάλο challenge αποτελεί το να αναδειχθείς ο καλύτερος χορευτής της εβδομάδας σε κάποιο τραγούδι, όμως όπως καταλαβαίνει κανείς, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

Εάν κάνετε εγγραφή στη σελίδα της Ubisoft θα επιβραβευτείτε καθώς θα ξεκλειδώσετε ένα μεγάλο όγκο τραγουδιών, ενώ παράλληλα να ρίχνετε συχνά πυκνά μία ματιά και στην home page του παιχνιδιού. Εκεί θα ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα σχετικά με τις εποχιακές εκδηλώσεις του format, τα νέα τραγούδια ή τις λίστες αναπαραγωγής για χορό. Στο World Dance Floor θα βρείτε πολλές θεματικές εκδηλώσεις, Happy Hours, τουρνουά και νέες bossfamilies για να νικήσετε όλο τον χρόνο.
 

Το παιχνίδι μαθαίνει τις χορευτικές σας συνήθειες και σας ωθεί στο περιεχόμενο που θέλετε, τη στιγμή που σας ταιριάζει. Ακολουθήστε τα ένστικτα σας και επιλέξτε την ιδανική προπαρασκευασμένη λίστα αναπαραγωγής για να ταιριάζει με τη διάθεσή σας ή αφήστε το παιχνίδι να δημιουργήσει προτάσεις για εσάς. Για κάθε στιγμή, υπάρχει ένα playlist Just Dance.

Ακόμα και αν δεν ξέρεις χορό αν παίξεις το παιχνίδι και μεταφέρεις τα… δωρεάν μαθήματα σε κάποιο κλαμπ διασκέδασης, τότε οι φίλοι σου θα απορήσουν με τις ικανότητες που θα έχεις αποκτήσει μέσα από το μοναδικό αυτό παιχνίδι. Αν ξέρεις από χορό τότε απλά φώναξε τους φίλους και τις φίλες σου και κάνε ένα μεγαλοπρεπές show-off. Αν πάλι ντρέπεσαι, κάτσε σπίτι μόνος, προπονήσου και θα αποκτήσεις σίγουρα μεγάλη αυτοπεποίθηση που θα σου επιτρέψει να δείξεις στην παρέα τον κρυφό σου εαυτό. Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα τραγούδια είναι μέσα από τα charts και λίγα είναι εκείνα που θα ακούσεις – αρχικά – και θα χορέψεις εν συνεχεία για πρώτη φορά στη ζωή σου.
 

Το κλασικό DualShock 4 δε θα σου χρησιμεύσει μέσα στον χορό, παρά μόνο μέχρι να διαλέξεις το τι θα χορέψεις. Όλη η δουλειά ακόμα και αυτή του χειριστηρίου μέχρι να φτάσεις στο κομμάτι γίνεται από το κινητό σου. Μπες στο Play Store ή το app store κατέβασε την εφαρμογή Just Dance controller app, πάρε τον έλεγχο και πάρταρε μέχρι τελικής πτώσης. Με άλλα λόγια δεν χρειάζεται να έχεις κάποια κάμερα ή το Kinect ή το PS Move. Αν τα έχει όμως ίσως να σου φανεί ακόμα καλύτερο, καθώς τα χέρια σου θα είναι πιο ελεύθερα.

Συμπέρασμα

Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιχνίδι, που φέρνει την παρέα πιο κοντά. Μπορεί να παιχτεί απ’ όλους και μάλιστα με πολύ απλό τρόπο, ενώ παράλληλα μπορεί να διασκεδάσει κάθε είδους παίκτη, ανεξαρτήτως υπόβαθρου, ακόμα κι αν παίζετε μόνοι σας.

Must-have τίτλος για τις βραδιές που κάνετε chill out στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς.

Βαθμολογία:   8/10
 

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του review.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης