Πληροφορίες‌


Τίτλος:‌ ‌‌My Hero One’s Justice 2
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PlayStation‌ ‌4,‌ Xbox One, Nintendo Switch, ‌PC
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ ‌‌PlayStation‌ ‌4‌ ‌
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Byking
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ ‌‌Bandai Namco Entertainment
Είδος:‌ ‌‌Action, Fighting
Ηλικίες:‌ ‌‌12+‌ ‌
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 13 Μαρτίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κάθε επιτυχημένο action anime franchise που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το My Hero Academia, το οποίο κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κόσμο των video games. Ποια καλύτερη μεταφορά λοιπόν, από ένα fighting game!
 

Ο κόσμος και οι χαρακτήρες του My Hero Academia είναι κομμένοι και ραμμένοι για ένα τίτλο μάχης και η Bandai Namco, έχοντας ήδη εμπειρία από τους Naruto Ultimate Ninja Storm τίτλους και άλλους fighting τίτλους, πολύ καλά έπραξε και ακολούθησε ανάλογη φόρμουλα με το My Hero One’s Justice. O πρώτος τίτλος, έχοντας σαν target group αρκετά ξεκάθαρα τους fans της anime σειράς, ήταν ένα καλό πρώτο βήμα με απλά mechanics. Εδώ λοιπόν έρχεται ο δεύτερος τίτλος της σειράς για να προσφέρει μια ανανεωμένη εμπειρία.

Ο κόσμος του My Hero One’s Justice αποτελεί ένα μέλλον όπου όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν μία υπερφυσική δύναμη, το λεγόμενο “quirk”. Τόσο φυσιολογικό είναι αυτό πλέον που υπάρχουν σχολές ειδικές στο να προετοιμάζουν τους μαθητές να γίνουν υπερήρωες. Ανάλογες οργανώσεις υπάρχουν προφανώς και για το έγκλημα με την προσθήκη των Villains, οι οποίοι επίσης είναι ενισχυμένοι με δυνάμεις.

Τα γραφικά είναι cel-shaded 3D και όπως μας έχει συνηθίσει η Bandai Namco από παλαιότερους τίτλους της, αρκετά πιστά στα animated 2D σκίτσα των χαρακτήρων. Οι κινήσεις, αν και αρκετά ομαλές, διαθέτουν τη “σπασμωδική” κίνηση ενός anime σχεδίου, κάνοντας τη δράση να μοιάζει αρκετά με καρτούν και τις signature moves των χαρακτήρων να αντανακλούν τις ανάλογες της σειράς! Τα περιβάλλοντα των stages, αν και αρκετά απλοϊκά, διαθέτουν αρκετά σημεία αλληλεπίδρασης. Το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά destructible props και πως η δράση μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και σε τοίχους, προσδίδει αρκετό βάθος.

Η μουσική περιλαμβάνει ήχους και μελωδίες που ταιριάζουν σίγουρα με την αισθητική της σειράς, από επικά ορχηστρικά κομμάτια μέχρι και ιαπωνικές pop και lo-fi μελωδίες για τα μενού. Αγκαλιάζουν σίγουρα επαρκώς τη δράση, αλλά σπάνια θα σας μείνει κάποιο. Με τον καταιγισμό της δράσης επίσης, είναι εύκολο να χαθούν στο βάθος. Το ευχάριστο είναι όμως πως οι ήχοι από τα χτυπήματα και τις κινήσεις έχουν προσομοιωθεί υπέροχα και συνδυαστικά με το cel-shading των χαρακτήρων, δημιουργούν μια επιτυχημένη 3D anime αισθητική.

Στον τομέα του gameplay, το My Hero One’s Justice 2 βρίσκεται στην κατηγορία των 1-on-1 3D arena fighters. Επιλέγουμε τον κεντρικό χαρακτήρα μας και 2 sidekicks και ρίχνουμε ξύλο με τον αντίπαλο ενώ μπορούμε να μετακινηθούμε ελεύθερα μέσα στην τρισδιάστατη πίστα. Οι κινήσεις των χαρακτήρων αποτελούνται από τις normal κινήσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αλυσιδωτά σε combos, τις counter κινήσεις και τις guard breaking κινήσεις. Αυτές σε συνδυασμό με τις ειδικές κινήσεις “Quirk”, μοναδικές σε κάθε χαρακτήρα, προσδίδουν μία αίσθηση “πέτρα – ψαλίδι – χαρτί” στο gameplay. Αν και απλούστατο στην εκτέλεση, χωρίς ιδιαίτερη τεχνικότητα, έχει πλάκα να προσπαθούμε να μαντέψουμε τι θα κάνει ο αντίπαλος ώστε να απαντήσουμε με την ανάλογη δική μας κίνηση. Μπορούμε επίσης να καλέσουμε τους sidekicks για μια έξτρα δική τους επίθεση, ή να γεμίσουμε τη μπάρα “Plus Ultra” και να εξαπολύσουμε δυνατές και κινηματογραφικές επιθέσεις!

Η ιστορία μας ξετυλίγεται μέσα από το Story Mode και ακολουθεί τα γεγονότα της anime σειράς. Κάθε επεισόδιο αποτελείται από μια σειρά screenshots της σειράς σαν κολάζ και καταλήγουν σε μία μάχη σχετική με το επεισόδιο. Είναι επίσης fully voiced αλλά μόνο στα ιαπωνικά. Μετά το τέλος του Hero arc, υπάρχει και το ανάλογο Villain arc, καθένα από τα οποία ξεκλειδώνουν από ένα νέο χαρακτήρα. Παρόλο που η μεταφορά είναι πιστή στην ιστορία, είναι σίγουρα αρκετά απλοϊκή με σχεδόν καθόλου υλικό αποκλειστικά για τον τίτλο. Θεωρεί επίσης πως οι παίκτες είναι γνώστες της υπόθεσης αφού μας πετάει απευθείας εν μέσω της ήδη υπάρχουσας ιστορίας, με μηδενική προσπάθεια εισαγωγής στους χαρακτήρες και στα εκτυλισσόμενα γεγονότα.
 

Εκτός του Story Mode, υπάρχει επίσης ένα Mission Mode όπου μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας ομάδα από υπάρχοντες χαρακτήρες και να ξεχυθούμε σε χάρτες με Villains. Εκεί πηγαίνουμε από περιοχή σε περιοχή και προσπαθούμε στρατηγικά να τους εξοντώσουμε,ενώ προσέχουμε το HP της κάθε περιοχής κατειλλημένης από εχθρούς αλλά και τη δική μας. Μία καλή προσπάθεια για έξτρα περιεχόμενο, καθώς οι χάρτες γίνονται αυξανόμενα δυσκολότεροι και μας αναγκάζουν να γίνουμε όλο και καλύτεροι με την ομάδα της επιλογής μας. Οι χαρακτήρες έχουν επίσης affinity μεταξύ τους και όσο περισσότερο είναι, μας δίνουν bonus και power-ups στις μάχες!

Θα βρούμε επίσης το γνωστό μας Arcade Mode όπου ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον ένα εχθρό μετά τον άλλο, όπως και Free Battle αν θέλουμε ένα γρήγορο αγώνα ή θέλουμε να παίξουμε ενάντια σε φίλους μας offline. Το Online Mode, αν και αρκετά γυμνό, διαθέτει unranked και ranked modes με καλό netcode και ελάχιστο delay. Η εύρεση αντιπάλων είναι επίσης αρκετά γρήγορη κατά τη γραφή αυτού του review.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο τίτλος διαθέτει ένα εκτενές και χαριτωμένο Customization Mode για όλους τους χαρακτήρες. Customization parts μπορούν να βρεθούν σαν ανταμοιβές στο story mode ή ακόμη και να αγοραστούν με battle points που μαζεύουμε ενώ μαχόμαστε! Oι customized χαρακτήρες μας μπορούν να σωθούν και να χρησιμοποιηθούν σε άλλα modes σαν presets.
 

Συμπέρασμα
 

Το My Hero One’s Justice 2 γνωρίζει το target group του πολύ καλά. Ξέρει πως απευθύνεται στους φανατικούς της σειράς και δυστυχώς κάνει ελάχιστα για να έχει απήχηση σε ένα ευρύτερο κοινό. Ακόμη και τότε, διαθέτει διασκεδαστικούς, αν και αρκετά απλούς, μηχανισμούς και modes για να διατηρήσει το ενδιαφέρον μας. Στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για την καλύτερη μεταφορά της αγαπημένης μας anime σειράς ως τώρα, με πληθώρα χαρακτήρων και πιστές μεταφορές τους σε ένα gaming περιβάλλον. Στη χειρότερη, αποτελεί ένα “τίμιο” fighter για να περάσουμε ένα χαλαρό απόγευμα με φίλους, χωρίς να χρειάζεται να δεσμευόμαστε σε learning curves και περίπλοκα mechanics.

Βαθμολογία:  6/10

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης