Του Παύλου Κρούστη

Πληροφορίες

Τίτλος: The Crew 2
Πλατφόρμες: PlayStation 4 / Xbox One / PC
Δοκιμάστηκε σε: Xbox One X
Εταιρεία Ανάπτυξης: Ivory Tower
Εκδότρια Εταιρεία: Ubisoft
Είδος: Racing
Ηλικίες: 12+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 29 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To πρώτο The Crew ήταν μία από τις νεότερες IP της Ubisoft, που το 2014 έφερε ένα σύστημα ανοιχτού κόσμου και το συνδύασε με το racing είδος με αντίστοιχο τρόπο, όπως είχαν καταφέρει ως τότε παιχνίδια, σαν τη σειρά Forza Horizon, το Burnout Paradise ή τα νεότερα Need for Speed. Ο τίτλος κυκλοφόρησε ως cross-gen (δηλαδή ήταν διαθέσιμος τόσο στην προηγούμενη γενιά, όσο και στην παρούσα), ενώ παράλληλα προσπάθησε να διαφοροποιηθεί, διατηρώντας την κλασική συνταγή open world, που βλέπαμε στα παιχνίδια της εταιρείας τότε, αλλά δίνοντας και τη δυνατότητα στον παίκτη να ταξιδέψει από την Ανατολική έως τη Δυτική ακτή των ΗΠΑ, έχοντας τους δρόμους (και όχι μόνο) ολόκληρης της χώρας στη διάθεσή του. Το συγκεκριμένο στοιχείο είναι και αυτό που έδωσε τον χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Δείτε το Video Preview:

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου The Crew, στήριξη με 20 updates και 2 expansions, η Ubisoft επιστρέφει με το The Crew 2. Το επόμενο παιχνίδι αποτελεί όχι μόνο το νέο μεγάλο βήμα, που θα δικαιολογήσει το «2» στον τίτλο, αλλά και τη διεύρυνση και τη ρύθμιση εκ νέου όλων των επιμέρους στοιχείων, που έκαναν το πρώτο παιχνίδι να φτάσει τους 13 εκατ. χρήστες παγκοσμίως έως σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ubisoft μάς κάλεσε στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο άκρως εντυπωσιακό μουσείο της Mercedes-Benz, το Mercedes-Benz World, για να μας βάλει στο κλίμα, όπου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για αρκετές ώρες το παιχνίδι στην πλήρη μορφή του, ενώ μας παρουσιάστηκαν τα νέα στοιχεία που προσφέρει το The Crew 2, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λιγότερο από δύο μήνες.

Για αρχή, το πρώτο παιχνίδι θα μπορούσε άνετα να συνεχίσει να συντηρείται ως service, όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι τίτλοι, όμως οι αλλαγές στις οποίες στόχευαν οι developers απαιτούσαν έναν ολόφρεσκο κόσμο, που θα μπορούσε να γεμίσει όχι μόνο με αυτοκίνητα και μηχανές (που είχαν προστεθεί με το expansions Wild Run), αλλά και οχήματα για να εξερευνήσετε τόσο τον αέρα, όσο και τη θάλασσα, επεκτείνοντας το The Crew 2 πολύ περισσότερο απ’ όσο θα περιμέναμε.

Ο νέος άξονας λοιπόν του The Crew 2 είναι οι 3 βασικές κατηγορίες οχημάτων: οχήματα ξηράς, θάλασσας και αέρα. Η εταιρεία όμως έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο. Κάθε κατηγορία από αυτές χωρίζεται σε families, όπως για παράδειγμα τα off-road, pro racing, free style και άλλα οχήματα για την ξηρά, τα αεροπλάνα με τις ακροβατικές δυνατότητες, οι power boats στη θάλασσα και πολλά ακόμη που θα δείτε, με περίπου 4-5 families για την κάθε κατηγορία. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι έχουν μελετήσει εις βάθος την κάθε υποκατηγορία συζητώντας με οδηγούς, που ασχολούνται για παράδειγμα με drag racing ή πιλότους που δραστηριοποιούνται στα ακροβατικά με αεροπλάνα.

Περαιτέρω εξειδίκευση στα παραπάνω families έρχεται με τα disciplines. Κάθε family έχει δικές του υποκατηγορίες με καθεμία να έχει δικά της challenges και δικά της χαρακτηριστικά. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται το νόημα του The Crew 2. Η Ubisoft αυτήν τη φορά δεν ξεκίνησε να φτιάξει κάποιο παιχνίδι που θα σας βάλει στον ρόλο ενός μυστικού αστυνομικού, ο οποίος θα αναλαμβάνει αποστολές, αλλά είστε απλά ένας τύπος που θέλει να γίνει ο καλύτερος στην κατηγορία του, είτε αυτή είναι τα αεροπλανικά, είτε οι σούζες, είτε ο καλύτερος χρόνος σε μια πίστα με Formula 1. Και το The Crew 2 δίνει νόημα σε αυτήν την πλήρη ελευθερία με το να σας παρέχει «τροφή» για την εξειδίκευση σε όποιον τομέα εσείς θελήσετε. Μπορείτε να ασχοληθείτε με τα πάντα και τα πάντα στο The Crew 2 είναι πάρα πολλά.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, υπάρχουν ειδικά challenges, που σας επιτρέπουν να ασχοληθείτε με τον τομέα που εσείς θα επιλέξετε, δίνοντας ποσοστά ολοκλήρωσης και λίστες να συμπληρώσουν οι completionists. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο αρχικός μας φόβος ήταν αυτός ακριβώς: ο σκοπός του παίκτη, όμως η Ubisoft αυτήν τη φορά φαίνεται ότι κατάφερε να δώσει και την πλήρη ελευθερία, χωρίς εμπόδια, στους παίκτες, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν σχεδόν από την αρχή του παιχνιδιού, αλλά και το εστιασμένο gameplay, που δίνει σκοπό και τροφή για εξέλιξη και συνέχεια.

Ολοκληρώνοντας κάθε πρόκληση και κάθε αγώνα, κερδίζετε τόσο XP, όσο και ακολούθους, καθώς ανεβαίνει η φήμη σας και αυτό ισχύει για κάθε κατηγορία ανεξάρτητα. Επιπρόσθετα, σε μια post-MMO τακτική, το The Crew 2 σας δίνει loot, το οποίο ορίζεται με τη σπανιότητά του, ενώ παράλληλα ταιριάζει πάντα στο όχημα, στο οποίο βρίσκεστε τη στιγμή εκείνη. Για παράδειγμα, μπορείτε να εξερευνήσετε τις περιοχές στο free roam, ακολουθώντας το ειδικό ραντάρ σας, το οποίο θα σας οδηγήσει σε θησαυρό. Ο θησαυρός θα είναι μέρη για το όχημά σας, που θα βελτιώνουν τις επιδόσεις του ή την εμφάνισή του, καθώς υπάρχει εκτενές customization, για το οποίο θα μιλήσουμε και σε δεύτερο χρόνο.

Το The Crew 2 παίρνει τη συνταγή του πρώτου παιχνιδιού και την κάνει πιο πλούσια και ταυτόχρονα πιο διασκεδαστική. Η ποικιλία του gameplay και η γρήγορη και ομαλή εναλλαγή οχημάτων και τοποθεσιών, σχεδόν χωρίς καθόλου loading, είναι πραγματικά από τα στοιχεία που μας εξέπληξαν ευχάριστα.

Η ποικιλία στις δραστηριότητες είναι μεγάλη, αφού έχουν προστεθεί ολοκαίνουργιες ιδέες για τα οχήματα ξηράς, νέα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε τον τεράστιο χάρτη του παιχνιδιού, αλλά φυσικά και ολόφρεσκο gameplay με τα αεροπλάνα και τις βάρκες, τα οποία απαιτούν δική τους διαδικασία εκμάθησης ελέγχου, με τα αεροπλάνα να είναι αρκετά φιλικά στην πτήση τους ακόμα και για νέους χρήστες. Μάλιστα μερικά από τα challenges που είδαμε για τα αεροπλάνα ήταν από τα πιο διασκεδαστικά που είδαμε σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Η κορύφωση των προκλήσεων έρχεται με τα ειδικά special x-class events, που σας δίνουν τη δυνατότητα να παίξετε αγώνες με πολλαπλά οχήματα όλων των ειδών. Πρόκειται για φαντασμαγορικά events, που έχουν σκοπό να αναδείξουν την πλήρη γκάμα εμπειριών που προσφέρει ο τίτλος.

Στη συνολική ευχάριστη εμπειρία, έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το ολοκαίνουργιο και πανέμορφο νέο user interface. Απείρως πιο ελκυστικό, το νέο μενού εκτός του ότι είναι πιο μετρημένο και «καθαρό», είναι πολύ πιο άμεσο και ταυτόχρονα λεπτομερές, με κομβικό σημείο φυσικά το fast fav switch, την επιλογή που έχετε δηλαδή για άμεση εναλλαγή οχημάτων με ένα κουμπί, χωρίς καμία καθυστέρηση σε loading οθόνες. Εκτός από αυτό, έχουν αλλάξει οι γραμματοσειρές σε πιο καλαίσθητες και τα χρώματα, που δίνουν την αίσθηση του ανάλαφρου και διασκεδαστικού. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αλλαγές του νέου τίτλου και θα το αντιληφθεί κάποιος άμεσα όταν παίξει το νέο παιχνίδι.

Όσον αφορά τον υπόλοιπο τεχνικό τομέα, τα όσα είδαμε απλά μας έπεισαν. Η Ubisoft έχει βάλει τα δυνατά της για να αναδείξει την ποικιλία του gameplay και σε εικαστικό επίπεδο. Οι περιοχές της Αμερικής έχουν πολλαπλάσια μεγαλύτερη ποικιλία σε σχέση με τον πρώτο τίτλο, ενώ φυσικά πλέον θα ταξιδέψετε και στις θάλασσες και τους αιθέρες της Αμερικής.

Τα γραφικά είναι σκάλες ανώτερα σε σχέση με το πρώτο The Crew και πλέον καταφέρνουν να αναδείξουν τις δυνατότητες των κονσολών αυτής της γενιάς. Τα μοντέλα των οχημάτων είναι εκπληκτικής λεπτομέρειας και σε συνδυασμό με την ποικιλία του περιβάλλοντος, θα πειστείτε ότι βλέπετε κάθε φορά είτε κάποιον εξειδικευμένο τίτλο, όπως motocross για παράδειγμα ή κάποιον εξειδικευμένο για touring cars ή Formula 1. Ναι, έχει πέσει τόση δουλειά στο νέο παιχνίδι της σειράς.

O χειρισμός των οχημάτων είναι γενικότερα της φιλοσοφίας user friendly, καθώς άμεσα θα μπορέσετε να χειριστείτε οποιοδήποτε από τα εκατοντάδες licensed οχήματα του παιχνιδιού με σχετική ευκολία. Φυσικά, θα πρέπει να εξασκηθείτε στο καθένα από αυτά, αλλά γενικότερα σε συνδυασμό με τα physics και το collision system που συγχωρεί λάθη, θα καταφέρετε γρήγορα να κάνετε τις μανούβρες που θέλετε.

Απ’ όσα είδαμε ως τώρα, το The Crew 2 αποτελεί σημαντική βελτίωση σε σχέση με το όχι τόσο καλά εστιασμένο πρώτο παιχνίδι. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είχαμε υψηλές προσδοκίες. Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε το The Crew 2, άμεσα εντοπίσαμε βελτιώσεις σε όλα τα σημεία. Αυτό όμως που μας έκανε να ανυπομονούμε πλέον για τον τίτλο, είναι το γεγονός ότι όσο περισσότερο παίζαμε, τόσο περισσότερο επενδύαμε και θέλαμε να παίξουμε κι άλλο. Αυτό είναι στοιχείο ενός καλοσχεδιασμένου τίτλου και καθώς όλα δείχνουν, το The Crew 2 θα είναι ένα από τα highlights του φετινού καλοκαιριού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης