H Bethesda Softworks κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες ένα από τα καλύτερα παιχνίδια επιστημονικής φαντασίας που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέραμε και στην παρουσίαση του τίτλου, το Prey είναι ένα πλούσιο και απαιτητικό παιχνίδι που προορίζεται για το σκεπτόμενο και πιο ώριμο gaming κοινό. Παρότι δανείζεται πολλά στοιχεία από άλλους παλαιότερους τίτλους, καταφέρνει να τα συνδυάζει όλα άψογα, προσφέροντας ένα χορταστικό αποτέλεσμα τόσο από πλευράς διάρκειας όσο και από πλευράς gameplay. Το σενάριό του μπορεί επιφανειακά να μοιάζει αρκετά τυπικό για sci-fi τίτλο, αλλά κρύβει πολύ μεγάλο βάθος.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Prey, πατήστε ΕΔΩ.

Αν ψάχνετε για μια περιπέτεια στο διάστημα και για έναν τίτλο που θα σας κάνει να σκέφτεστε, να πειραματίζεστε και όταν χρειάζεται, να εκτελείτε, τότε μην ψάχνετε άλλο. Αποτελεί σίγουρα έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τίτλους της χρονιάς ως τώρα, ειδικότερα για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι της Bethesda παρουσιάζει ενδιαφέρον σε πολλούς επιμέρους τομείς του, ενώ καταπιάνεται με καινοτόμα στοιχεία και ιδέες, που δεν βλέπουμε συχνά. Μία από αυτές τις ιδέες είναι και τα neuromods.

Τα neuromods είναι κάποιες ουσίες που βρίσκετε σε ενέσιμη μορφή μέσω της εξερεύνησης στο διαστημικό σταθμό που διαδραματίζεται το παιχνίδι και δίνονται ως ανταμοιβή στον παίκτη. Χρησιμοποιώντας τα neuromods αυτόματα αποκτάτε ικανότητες και δυνάμεις πέρα από αυτές ενός κανονικού ανθρώπου, αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις, όπως το hacking, ενώ μπορεί να καταλήξει σε μερικές πολύ πιο εξειδικευμένες δυνάμεις.

Το «Phychoshock» για παράδειγμα καταστέλλει τις δυνάμεις των Typhon για ορισμένο χρονικό διάστημα κάνοντας ταυτόχρονα και ένα σεβαστό ποσοστό ζημιάς στους αντιπάλους, ενώ το «Machine Mind» μπορεί να χακάρει τους ρομποτικούς εχθρούς, ώστε να μάχονται με το μέρος σας. Γενικά οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές και σας δίνει την ευκαιρία να πειραματιστείτε ώστε να χρησιμοποιείτε σωστά την κατάλληλη υπερδύναμη στον κάθε εχθρό.

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από τα neuromods; Το κάθε neuromod σάς αλλάζει και προσαρμόζει τις ικανότητές σας, όπως εσείς θελήσετε μέσω του δέντρου ικανοτήτων εντός του παιχνιδιού. Πρακτικά όμως, σκεφθείτε κάτι σαν το Matrix και τον Neo που έμαθε ζίου-ζίτσου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα απλά συνδέοντας ένα καλώδιο στον εγκέφαλό του. Αν θεωρείτε ότι αυτό είναι επιστημονική φαντασία, μπορεί να πέφτετε λίγο έξω…

Η νευροτεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου. Με τι ασχολείται όμως; Μέσω της λεγόμενης «νευροτεχνολογίας» θα μπορούμε να συνδεόμαστε σε υπολογιστές απ’ ευθείας μέσω του εγκεφάλου μας. Ερευνητές έχουν κάνει μερικές σοκαριστικές προβλέψεις, καθώς προτείνουν νέους νόμους για τα δικαιώματα των ανθρώπων, βάσει των οποίων θα μπορούν να προστατευτούν από τις εξελίξεις της νευροτεχνολογίας.

Οι εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη διεπαφών ανάμεσα στον εγκέφαλο και σε υπολογιστές, ενώ παράλληλα ξεφεύγουν από το κλινικό περιβάλλον και εισβάλλουν σε καταναλωτικές χρήσεις. Ενώ πρόκειται φυσικά για ευεργετικές λειτουργίες, υπάρχει σοβαρό ρίσκο για κατάχρηση αυτών των νέων τεχνολογιών. Μπορούν να προκληθούν πρωτοφανείς ζημιές στις προσωπικές ελευθερίες, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

Μέσω της νευροτεχνολογίας είναι πολύ πιθανό οι σκέψεις να μπορούν να αποθηκεύονται, να διαγράφονται ή να μεταφέρονται, όπως τα αρχεία ενός υπολογιστή. Κατά αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να μάθετε νέες ικανότητες, να λάβετε σε δευτερόλεπτα γνώσεις ετών, αλλά και να αποκτήσετε νέα χαρίσματα. Φυσικά, όλα αυτά είναι ακόμα θεωρία, αλλά ερευνητές σε όλο τον κόσμο ήδη προσπαθούν να ενημερώσουν και να προστατέψουν από τους ενδεχόμενους κινδύνους αυτού του τόσο απρόβλεπτου μέλλοντος. Ίσως τα neuromods του Prey να μην ανήκουν εξ ολοκλήρου στη σφαίρα της φαντασίας τελικά…

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης