Του Παύλου Κρούστη
 

Η realme έχει κάνει εντυπωσιακή είσοδο στην ελληνική αγορά πλέον, λανσάροντας μέσα σε μερικούς μήνες πολλαπλά μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες, με ιδιαίτερη έμφαση στη μεσαία. Οι συσκευές των 200-500 ευρώ είναι ούτως ή άλλως ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χώρα μας, οπότε βγάζει νόημα η συγκεκριμένη τακτική.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη σειρά realme GT τη γνωρίσαμε μόλις πριν μερικούς μήνες με το απαστράπτον -κομβικό μοντέλο-, το realme GT, όπως ονομάζεται. Η εταιρεία λάνσαρε δίπλα του κι άλλες συσκευές, που κρατούν παρόμοιο «κορμό» και αναλόγως αναγκών διατίθενται με προσαρμοζόμενη τιμή. Το ένα από αυτά είναι το realme GT Master Edition, που έχουμε στα χέρια μας.

Η νέα συσκευή της σειράς, έρχεται ως πιο προσιτή πρόταση κι ενώ το βασικό realme GT διαθέτει chipset ναυαρχίδας, το GT Master έρχεται με τον mid-range Snapdragon 778G. Κι ενώ οι υπόλοιπες διαφορές δεν είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες, το line-up της εταιρείας για φέτος βρίσκουμε ότι είναι έξυπνο.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια εξίσου σημαντική διαφορά με το realme GT είναι και η εμφάνισή του. Αντί για την κάθετη ρίγα, στο πίσω μέρος, τουλάχιστον για το μοντέλο που έχουμε στα χέρια μας, το Voyager Gray, έχουμε μια επιφάνεια που μοιάζει με δέρμα, τουλάχιστον από μακριά. Είναι από τις πιο πρωτότυπες εμφανίσεις που έχουμε δει σε τηλέφωνο τελευταία και, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, είναι ένας τομέας, με τον οποίο θα έπρεπε να «παίζουν» περισσότερο οι εταιρείες, όπως κάνει στην προκειμένη περίπτωση η realme. Η μοναδική του εμφάνιση τού χαρίζει πολλούς πόντους, αφού εύκολα ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο κινητό και παράλληλα προσδίδει αντιολισθητικές ιδιότητες. Τη συγκεκριμένη έκδοση κοσμεί επίσης η υπογραφή του σχεδιαστή της στο πίσω μέρος δίπλα από την κάθετη διάταξη των αισθητήρων της κάμερας.
 

Πέρα από την πολύ ιδιαίτερη πλάτη, εντύπωση μας έκανε το πολύ μικρό πάχος της συσκευής, στα μόλις 8 χιλ., ενώ παρά την πλαστική κατασκευή, το τηλέφωνο διαθέτει premium αίσθηση, κάτι που δεν μπορούμε να το πούμε για πολλά από τα κινητά της κατηγορίας.
 

Η συσκευή έρχεται με μόνο ένα ηχείο στο κάτω μέρος, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα της σειράς και παράλληλα δεν διαθέτει πιστοποίηση για αδιαβροχοποίηση.
 

Η όμορφη εμφάνιση συμπληρώνεται από την αρκετά όμορφη οθόνη, που διαθέτει μια οπή επάνω αριστερά για τις selfies. Όσον αφορά συγκεκριμένα την οθόνη, έχουμε μόνο καλά λόγια να πούμε. Στην ουσία πρόκειται για μια AMOLED στις 6,43”, με πυκνότητα 409 ppi και ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Παρ’ ό,τι δεν υπάρχει ενημέρωση από την εταιρεία για HDR δυνατότητες, η φωτεινότητα της οθόνης της επιτρέπει HDR απεικόνιση περιεχομένου, όπως το είδαμε να εμφανίζεται στο YouTube. Γενικώς, στις default ρυθμίσεις διαθέτει ιδιαίτερα καλά ρυθμισμένα χρώματα, ακόμη κι αν το white balance δεν είναι ιδανικό. Με μια μικρή ρύθμιση, μπορείτε να το φέρετε σε ακόμα καλύτερη θέση. Σίγουρα είναι από τα εντυπωσιακά στοιχεία της συσκευής.
 

Στα υπόλοιπα εντυπωσιακά στοιχεία της συσκευής έχουμε φυσικά τη φόρτιση. Η realme εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή στον συγκεκριμένο τομέα με το δικό της Dart Charging στα 65W! O φορτιστής φυσικά υπάρχει στο πακέτο και γενικά η φόρτιση είναι από τους τομείς που έχει επενδύσει η realme και θεωρούμε πως θα έπρεπε να πάρουν παράδειγμα άλλα brands, δημοφιλέστερα. Η μπαταρία είναι στα 4,300 mAh και η κατανάλωση είναι πολύ καλή, αφού εύκολα φτάνουμε σε 1,5 μέρα μέτριας χρήσης, αλλά αυτό δεν είναι καν ζήτημα όταν έχουμε πλήρη φόρτιση (0-100) σε 33 λεπτά.

Όσον αφορά στις επιδόσεις, δεν έχουμε κανένα παράπονο. Ο 778G της Qualcomm (μαζί με 8GB RAM) καταφέρνει να αποδώσει όπως πρέπει για τις περισσότερες εφαρμογές που χρησιμοποιούν όχι μόνο οι μέσοι χρήστες, αλλά ακόμη και πιο απαιτητικοί. Σίγουρα, ως γνωστόν τα κινητά ακόμα και της μεσαίας κατηγορίας είναι overkill για τους περισσότερους χρήστες και ο συγκεκριμένος της Qualcomm είναι μόλις ένα σκαλί κάτω από τις ναυαρχίδες των €1.000, άρα έχουμε παραπάνω από δίκαιη ανταλλαγή. Είναι κοντά στις επιδόσεις του Xiaomi Mi 11 Lite και σημαντικά πιο δυνατό από το realme 8 ή τα Samsung Galaxy Α52/A72.
 

Το UI είναι το Realme 2.0 και βασίζεται σε Android 11. Δεν έχουμε καθόλου bloatware και γενικά είναι από τα πιο καθαρά περιβάλλοντα που έχουμε χρησιμοποιήσει σε κινητό. Διαθέτει φυσικά όλες τις υπηρεσίες της Google και έρχεται με αρκετά πλούσιες επιλογές σε παραμετροποίηση.

Η τριπλή κάμερα αποδίδει άνω του μετρίου. Έχουμε βασικό αισθητήρα στα 64MP, με f/1.8 και PDAF, έναν υπερευρυγώνιο στα 8MP f/2.2 και έναν macro στα 2MP με f/2.4. Για την κατηγορία του έχουμε αρκετά καλά αποτελέσματα, δεδομένου ότι έχουμε μικρότερο αισθητήρα από το realme GT. Η ευκρίνεια είναι πολύ καλή, ενώ τα χρώματα είναι κάπως υπερ-κορεσμένα, όχι σε σημείο όμως που ενοχλούν, όπως βλέπουμε σε άλλες συσκευές. Δυστυχώς, πάσχει από την έλλειψη zoom φακού κι έτσι δεν έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σε άνω από 2x. Οι νυχτερινές φωτογραφίες είναι επίσης αρκετά καλές, όμως μόνο στο Night Mode και όχι χωρίς αυτό. Αντίστοιχα, οι selfies χρησιμοποιούν έναν αισθητήρα στα 32MP της Sony και τα αποτελέσματα είναι αρκετά καθαρά ακόμα και με τη χρήση bokeh.
 

Γενικά, τo realme GT Master Edition είναι μια value for money συσκευή, όπως οι περισσότερες της εταιρείας. Εν προκειμένω, έχουμε έκπτωση -σε σχέση με το βασικό μοντέλο- στο chipset, αλλά ταυτόχρονα για την εξαιρετική τιμή του παίρνουμε κορυφαία οθόνη, πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση, απίστευτη φόρτιση με πολύ καλή αυτονομία και αρκετά καλές επιδόσεις για την κάμερα. Δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο παράπονο πέρα από την έλλειψη ενός zoom φακού ή την έλλειψη πιστοποίησης για αδιαβροχοποίηση. Αν είστε fan της ιδιαίτερής του εμφάνισης, τότε προβείτε άφοβα σε αγορά, αφού θα σας καλύψει σίγουρα τις ανάγκες στους υπόλοιπους τομείς.

 

Βαθμολογία

 

Η συσκευή μάς παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του review.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης