Πληροφορίες

Τίτλος: WWE 2K19
Διαθέσιμο σε: PlayStation 4 / Xbox One / PC
Δοκιμάστηκε σε: PlayStation 4
Εταιρεία Ανάπτυξης: Yuke’s / Visual Concepts
Εκδότρια Εταιρεία: 2K Sports
Είδος: Sports
Ηλικίες: 16+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 9 Οκτωβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μετάφραση / Μεταγλώττιση: Όχι
Οι τίτλοι που βασίζονται στο WWE βρίσκονται στα χέρια της 2Κ Sports, που διαδέχθηκε την THQ στην έκδοσή τους, από το 2014 με το WWE 2K14. Τα παιχνίδια που κυκλοφορούν σε ετήσια βάση, χρειάζονται τις απαραίτητες προσθήκες και τροποποιήσεις, κάθε χρονιά, ώστε να καταφέρουν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν το κοινό τους. Το WWE 2K19, το πιο πρόσφατο παιχνίδι της σειράς, κάνει τη δική του προσπάθεια, ανανεώνοντας διάφορες πτυχές των προηγούμενων και προσφέροντας κάποια νέα στοιχεία.
Το gameplay του WWE 2K19, στη βάση του, παραμένει ίδιο. Ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τις wrestling αναμετρήσεις, παραμένει ικανοποιητικός και αποδίδει την αίσθηση που χρειάζεται. Αυτή τη φορά, η ταχύτητα είναι ελαφρώς αυξημένη και υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό, το σύστημα Payback, που θυμίζει παιχνίδια της σειράς Street Fighter. Μπορούμε, με το σύστημα αυτό, να αναθέσουμε στον παλαιστή μας δύο ειδικές ίδιότητες, που ενεργοποιούνται με τη χρήση μίας μπάρας και μπορούν να αλλάξουν την τροπή της μάχης. Είναι ένα καλοδεχούμενο και διασκεδαστικό σύστημα, το οποίο προσθέτει μία arcade πινελιά στο παιχνίδι, την οποία και χρειαζόταν. Σε γενικές γραμμές, η αίσθηση που δίνει το WWE 2K19 δεν είναι καθαρά simulation, ούτε και αμιγώς arcade. Έχουμε έναν συνδυασμό των δύο και αυτή η τακτική φαίνεται να επωφελεί το franchise περισσότερο.

Οι αναμετρήσεις είναι πολύ διασκεδαστικές και δεν έχουμε button mashing τακτικές καθώς τα mechanics αποδίδουν με πετυχημένο τρόπο το wrestling και τις λαβές. Ο περιορισμένος αριθμός από counter κινήσεις, τα reversals, κάνει τις αναμετρήσεις πιο στρατηγικές και ενδιαφέρουσες. Η αίσθηση του βάρους και των κινήσεων βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Τα animations είναι και αυτά ικανοποιητικά, σε γενικές γραμμές. Παρόλα αυτά, παρατηρούνται αρκετά glitches στην οπτική αναπαράσταση των φυσικών κινήσεων των χαρακτήρων, με αστεία αποτελέσματα. Τα γραφικά του WWE 2K19 είναι βελτιωμένα και τα μοντέλα των χαρακτήρων ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένα (τα custom μοντέλα λιγότερο). Δυστυχώς, τα μαλλιά δείχνουν πολύ παράταιρα και οι κινήσεις των στομάτων σε ομιλία και κραυγές, μπορούσαν και καλύτερα.

Στη φετινή του προσθήκη, το WWE 2K έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Επιστρέφει το Showcase mode, που αυτή τη χρονιά μας εξιστορεί την καριέρα του Daniel Bryan. Η ισορροπία ανάμεσα στις αφηγήσεις του Superstar, τα cut-scenes και το gameplay είναι ιδανική και το mode είναι εξαιρετικά στημένο. Σίγουρα θα ικανοποιήσει κάθε φαν του WWE και δίνει μία πιο προσωπική και συναισθηματική νότα στο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το highlight, όμως, του WWE 2K19 είναι το MyCareer. Το mode αυτό, μας ξεκινάει με έναν παλαιστή που δημιουργούμε μόνοι μας, στην indie σκηνή και μας εξιστορεί την άνοδό μας στις μεγάλες βαθμίδες του Wrestling. Η ιστορία είναι καλογραμμένη, σε απροσδόκητο βαθμό θα λέγαμε και όλοι οι χαρακτήρες έχουν τη δική τους φωνή, με πολύ αξιόλογες ερμηνείες από γνωστούς wrestlers. Ο ρυθμός της αφήγησης είναι ολόσωστος και το χιούμορ είναι πετυχημένο, παρά την cheesy φύση του. Δεν χειριζόμαστε τον χαρακτήρα μας εκτός μάχης, καθώς στα backstage κομμάτια απλώς επιλέγουμε με ποιόν θα μιλήσουμε και, σε συγκεκριμένες στιγμές, τι θα πούμε, μέσω διακλαδώσεων των διαλόγων. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι επιλογές μας δημιουργούν αρκετά διασκεδαστικές καταστάσεις.

Το MyCareer του WWE 2K19 είναι γεμάτο fan service για τους μυημένους, όμως είναι τόσο καλό που μπορεί να κρατήσει και παίκτες που δεν έχουν καμία σχέση με wrestling. Τα μόνα του ατοπήματα έχουν να κάνουν με το gameplay και το progression. Η άνοδος του χαρακτήρα μας, αφηγηματικά έχει πολύ ενδιαφέρον και είναι διασκεδαστική, όμως τα στατιστικά του ανεβαίνουν πολύ αργά. Υπάρχει ένα μεγάλο δέντρο επιλογών, με στατιστικά σχετικά με τη δύναμη, τη σωματική αντοχή, την ταχύτητα, διάφορες ειδικές ικανότητες, sub-styles και άλλα πολλά. Το δέντρο είναι λειτουργικό και έχει ενδιαφέρον, όμως η πρόοδος είναι αργή.

Στις περισσότερες μάχες, δεν παρουσιάζεται πρόβλημα. Υπάρχουν, παρόλα αυτά κάποια σημεία που καταλήγουν να φαίνονται άδικα, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλούς αντίπαλους ταυτόχρονα ή συνεχόμενα, με έναν χαρακτήρα που δεν είναι αρκετά ικανός. Έτσι, το στρατηγικό και προσεκτικό παίξιμο καταλήγει να μετατρέπεται σε φθηνές τακτικές και εκμετάλλευση των αδυναμιών της ΑΙ, μόνο και μόνο για να κερδίσουμε αυτά τα κακοστημένα σημεία. Ακόμη, κακή εντύπωση κάνει η έλλειψη checkpoints εντός των μαχών, καθώς στο MyCareer και στο Showcase μερικές τείνουν να διαρκούν πολύ, εξαιτίας των στόχων που μας καλούν να πραγματοποιήσουμε. Όταν χάσουμε, ξεκινάμε από την αρχή και, μερικές φορές αρχίζουμε να κουραζόμαστε. Όπως και να ‘χει, το MyCareer είναι μία πολύ ευχάριστη έκπληξη και ένα από τα καλύτερα στοιχεία του WWE 2K19, μαζί με το Showcase mode.

Άλλο ένα νέο mode είναι τα 2K Towers που προσφέρουν ενδιαφέρουσες και πολύ διασκεδαστικές προκλήσεις, καθώς και αντοχή στον χρόνο. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλούς εχθρούς, συνεχόμενα και κάθε φορά υπάρχει ένα μικρό twist, όπως η αυξημένη ταχύτητα, που κάνει τις μονομαχίες να έχουν ενδιαφέρον και ιδιαίτερη αίσθηση. Τα modifiers είναι διασκεδαστικά και το mode μία ευχάριστη προσθήκη.

Το Universe mode, επίσης, είναι στα καλύτερά του φέτος. Η αναπαράσταση της πραγματικής σκηνής του WWE είναι πολύ ενδιαφέρουσα, με τις αντιπαλότητες που δημιουργούνται μεταξύ των wrestlers και τους προσωπικούς στόχους τους. Οι επιλογές που δίνει είναι πολλές και μπορούμε να κάνουμε simulation των μαχών με πετυχημένο τρόπο. Ακόμη, μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας προσωπική βαλίτσα την οποία πρέπει να προστατεύσουμε στο Money In the Bank mode.

Τα κλασικά modes παιχνιδιού, όπως οι online και offline αναμετρήσεις με δύο, τρεις, τέσσερις, μέχρι και οκτώ παίκτες ταυτόχρονα, το royal rumble και πολλά άλλα, υπάρχουν και είναι πολύ διασκεδαστικά. Οι μονομαχίες σε κλουβιά έχουν ανανεωθεί και το mini game όταν σκαρφαλώνουμε και βγαίνουμε εκτός είναι αρκετά πετυχημένο. Το roster είναι τεράστιο και θα ικανοποιήσει τους φανς, αφού υπάρχουν πάρα πολλοί παλαιστές για να διαλέξουμε. Στο παιχνίδι, ό,τι αγορές κάνουμε, γίνονται με ψηφιακά χρήματα και όχι πραγματικά. Οι επιδόσεις του WWE 2K19 είναι ικανοποιητικές ως επί το πλείστον. Ακόμα και με οκτώ παλαιστές στην οθόνη, ταυτόχρονα, το παιχνίδι δεν μας δημιούργησε μεγάλα προβλήματα -τα animations χαλούσαν λίγο περισσότερο σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά όχι σε απαγορευτικό σημείο.

Η μουσική του WWE 2K19 είναι πολύ ταιριαστή, με καλλιτέχνες από διάφορα μουσικά είδη, όπως οι Metallica και ο Eminem να πλαισιώνουν το soundtrack. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι υπέρ του δέοντος ικανοποιητικές. Υπάρχουν κάποια προβλήματα στον συγχρονισμό των διαλόγων με τις κινήσεις των στομάτων, όπως και στον συγχρονισμό των υποτίτλων. Επίσης, κάποιες φορές ο ήχος βγήκε εντελώς εκτός συγχρονισμού, για λίγη ώρα. Ο σχολιασμός, παρόλο που είναι ικανοποιητικός, καταλήγει να γίνεται βαρετός μετά από κάποιες ώρες. Τα μενού είναι πολύ όμορφα, γυαλισμένα και λειτουργικά, με μόνο παράπονο την επιλογή των χρωμάτων που, σε μερικές περιπτώσεις κάνει τον κέρσορα να χάνεται στο background.

Συμπέρασμα

Το WWE 2K19 είναι ένα πολύ αξιόλογο παιχνίδι, που παίρνει όσα έκαναν πετυχημένα οι προκατοχοί του και χτίζει πάνω τους. Έχει πολύ μεγάλο roster παλαιστών και πληθώρα από modes για να ασχοληθούμε. Το gameplay παραμένει ικανοποιητικό και οι λίγες αλλαγές το βελτιώνουν. Δυστυχώς, τα glitches παραμένουν επίσης και χαλούν κάπως την εικόνα. Οπτικά, το WWE 2K19 είναι ικανοποιητικό με highlight τα μοντέλα των παλαιστών, οι οποίοι είναι και πάρα πολλοί. Το Showcase mode είναι εξαιρετικό, όμως το MyCareer από μόνο του, καθιστά το WWE 2K19 την καλύτερη προσθήκη της σειράς μέχρι σήμερα και σίγουρη αγορά για τους φανς.

Βαθμολογία: 7/10
Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης