Ο νέος κορυφαίος επεξεργαστής της Qualcomm που θα “φορεθεί” στα κορυφαία Android κινητά της χρονιάς, ο Snapdragon 855, φαίνεται να… ρίχνει στον άμεσο ανταγωνιστή του, τον A12 Bionic της Apple.

To AnTuTu είναι ένα από τα πιο δημοφιλή benchmark kits, εφαρμογή που μπορεί να μετρά τις επιδόσεις μιας συσκευής. Η ίδια η εταιρεία που δημιούργησε το πρόγραμμα, η AnTuTu Labs, πολλές φορές κάνει δικές της δοκιμές, χωρίς να αναφέρει μοντέλο τηλεφώνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν τη φορά οι δοκιμές της συμπεριέλαβαν τον Qualcomm Snapdragon 855, τον επεξεργαστή, που θα υπάρχει στα Galaxy S10 (πιθανώς για την αμερικάνικη έκδοση), LG G8, Sony Xperia XZ4 και άλλα.

Στο παρακάτω γράφημα μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι ο Snapdragon 855 αφήνει πίσω τον ανταγωνισμό.

Στο γράφημα υπάρχει ένα τηλέφωνο χωρίς όνομα που διαθέτει SP845, αλλά και το OnePlus 6T (που έχει επίσης τον Snapdragon 845). Οι διαφορές μεταξύ τους είναι αμελητέες και οφείλονται προφανώς στη βελτιστοποίηση του εκάστοτε λογισμικού που χρησιμοποιεί το καθένα, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί το τελικό σκορ του 855, σε μια βελτιστοποιημένη συσκευή, να είναι ακόμη υψηλότερο.

Αυτήν τη στιγμή ξεπερνά κατά λίγο το σκορ του κορυφαίου ως τώρα, A12 Bionic (355.000 έναντι 362.110 του SP855), του τσιπ που τροφοδοτεί τα iPhone XS/XS Max/XR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης