H σειρά Galaxy Note της Samsung πάντα είχε αντίστοιχα χαρακτηριστικά με τη ναυαρχίδα της εταιρείας, τη σειρά Galaxy S, διατηρώντας ένα business στυλ, συνδυάζοντας το με το S Pen. Αρκεί όμως αυτό;

Η εταιρεία που κάποτε καινοτομούσε, έχει φτάσει να προσφέρει απλά το αναμενόμενο. Κι ενώ διαβάζαμε για ενδιαφέρουσες φήμες όλο αυτόν τον καιρό, τελικά η συσκευή έφτασε χωρίς καμία έκπληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ναι μεν, προσφέρονται πολλά: μεγάλη μπαταρία, εξελιγμένο S Pen, μεγάλος αποθηκευτικός χώρος και άλλα, όμως πλέον δεν αρκούν για να ξεχωρίσει η συσκευή. Πώς θα μπορούσε λοιπόν το πακέτο να γίνει πιο γοητευτικό;

Χαμηλότερη τιμή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και 100 ευρώ πιο κάτω, θα έκαναν διαφορά για τον καταναλωτή. Εδώ και μερικά χρόνια, δυστυχώς έχει ξεπεραστεί το όριο των 1.000 ευρώ τόσο από τη Samsung, όσο και από την Apple, χωρίς όμως να έχουμε δει κάτι που να αξίζει ουσιαστικά αυτά τα χρήματα.

Η αγορά είναι μεγάλη και ποικιλόμορφη, αλλά είναι απορίας άξιο πλέον, πώς γίνεται να βρίσκουμε συσκευές που κοστίζουν τα μισά χρήματα (βλ. OnePlus 6, Xiaomi Mi 8) και έχουν αντίστοιχες δυνατότητες. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Αισθητήρας αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη

Το ξέρουμε ότι έρχεται και σύντομα μάλιστα για να γίνει το νέο στάνταρ. Ήδη υπάρχουν συσκευές που χρησιμοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό. Γιατί δεν το βλέπουμε, λοιπόν, στις ναυαρχίδες των μεγάλων εταιρειών; Πιθανώς γιατί δεν έχουν ανάγκη να εντυπωσιάσουν πλέον ή να παρουσιάσουν καινοτομίες.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα έρθει στο Note 9, σύμφωνα με τις φήμες. Θα έκανε κάποια διαφορά. Ίσως όχι μεγάλη, αλλά σε ένα πακέτο, όπου όλα τα χαρακτηριστικά είναι ήδη γνώριμα, κάτι τέτοιο θα ξεχώριζε.

Android 9

Σίγουρα δεν θα ήταν εύκολο, όμως θα μπορούσε να γίνει. Το Android 9 κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες για τις συσκευές Google Pixel και το Essential Phone (τα οποία βέβαια λειτουργούν με stock Android), αλλά η εμμονή της Samsung με το Samsung Experience UI και το αρκετά “βαρύ” περιβάλλον, σημαίνει ότι δεν υπάρχει η βέλτιστη ή η τάχιστη υποστήριξη.

Τουλάχιστον έρχεται με Android 8.1, το οποίο δεν έχει γίνει διαθέσιμο ακόμα για τα S9 ή το Note 8.

Υποστήριξη Google Assistant

Η εμμονή της εταιρείας με την Bixby έχει αρχίσει πλέον να γίνεται ενοχλητική. Η ψηφιακή βοηθός της Samsung δεν είναι και δεν αναμένεται να φτάσει σύντομα το επίπεδο της ψηφιακής βοηθού της Google, η οποία έχει εξελιχθεί αλματωδώς τον τελευταίο καιρό.

Ίσως η υποστήριξη και των δύο να μην είναι εφικτή, όμως τα τηλέφωνα της Samsung χρησιμοποιούν το λογισμικό της Google και η ενσωμάτωση της Google Assistant πλέον όχι μόνο θα βοηθούσε στην βελτιωμένη εμπειρία χρήσης, αλλά αρχίζει και γίνεται σοβαρή έλλειψη για τα τηλέφωνα της εταιρείας.

Gorilla Glass 6

Το Gorilla Glass 5 προσφέρει εξαιρετική προστασία, αλλά γιατί και πάλι δεν βλέπουμε την κορυφαία προστασία σε μια συσκευή που ζητά τόσα χρήματα; Κάποτε βλέπαμε πρώτα στα κινητά της Samsung τα νέα χαρακτηριστικά και έπειτα στους υπόλοιπους. Πλέον, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης