Ο άνθρωπος που δημιούργησε το Android βγαίνει πλέον στη δημοσιότητα με το Essential Phone. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο smartphone, που έχει τα φόντα να φέρει τα πάνω κάτω.

Το Essential Phone θα κοστίζει 699 δολάρια με κορυφαία χαρακτηριστικά. Ελάχιστα bezels με οθόνη από άκρη σε άκρη όχι μόνο στην αριστερή και δεξιά πλευρά, αλλά και στην πάνω. Σύμφωνα με το TheVerge που αποκάλυψε το τηλέφωνο, έχει τα μικρότερα bezels, που έχουν δει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Essential λανσάρει το τηλέφωνο στις ΗΠΑ για αρχή. Θα έχει επεξεργαστή τον Snapdragon 835 της Qualcom, όπως το Samsung Galaxy S8 και άλλα κορυφαία τηλέφωνα που κυκλοφορούν φέτος, 4GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Το τηλέφωνο ακολουθεί απλές γραμμές, ενώ για να διακρίνεται αυτή η καθαρή εικόνα, δεν θα υπάρχει καν το λογότυπο της εταιρείας πάνω του. Είναι κατασκευασμένο από κράμα τιτανίου με κεραμική επικάλυψη και μπορεί να επιβιώσει από πτώσεις, στις οποίες ο ανταγωνισμός δεν θα άντεχε (η Samsung και η Apple χρησιμοποιεί αλουμίνιο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία στοχεύει να χτίσει ένα οικοσύστημα από αξεσουάρ. Ξεκινά με ένα μαγνητικό βύσμα και ασύρματη μεταφορά δεδομένων. Θα λανσαριστεί μαζί με μια κάμερα 360 μοιρών, που θα κουμπώνει στο επάνω μέρος του τηλεφώνου, ενώ θα υπάρχει και charging dock για τη συσκευή. Και τα δύο θα συνδέονται μέσω μικρών pogo pins. Δεν θα αντικαταστήσουν το USB-C… ακόμα, αλλά η Essential ελπίζει.

Δεν θα υπάρχει η παραδοσιακή θύρα 3.5mm, αλλά θα υπάρχει αντάπτορας στο πακέτο του, ενώ είναι πιθανό να υπάρχουν κι άλλα αξεσουάρ που θα κουμπώνουν στη μαγνητική θύρα.

Θα διαθέτει διπλή κάμερα, με την δεύτερη κάμερα να έχει μονοχρωματικό φακό, όπως κάνει η Huawei με τα P9 και P10. Ο δεύτερος φακός θα μπορεί να δέχεται περισσότερο φως από την παραδοσιακή έγχρωμη κάμερα, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδυαστεί με την κανονική κάμερα των 13 MP για καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η μπροστινή κάμερα διαθέτει αισθητήρα 8MP και μπορεί να μαγνητοσκοπήσει 4K video.

O Andy Rubin, δημιουργός του Android, αλλά και του Essential Phone έχει μεγάλες βλέψεις για το τηλέφωνο, αλλά ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός.

Αναμένεται να παρουσιαστεί ζωντανά από τον δημιουργό του στις 4 π.μ. (ώρα Ελλάδος), ξημερώματα Τετάρτης, 31 Μαΐου. Μπορείτε να δείτε το live παρακάτω:

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης