Από ότι φαίνεται, η Apple αφαίρεσε ένα εργαλείο το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να ελέγξουν εάν μια συσκευή είναι κλεμμένη. Με την λειτουργία αυτή, η οποία ονομάζεται Activation Lock, ένας χρήστης μπορούσε να βάλει το IMEI μιας iOS συσκευής και να εντοπίσει αν αυτή ήταν κλειδωμένη από τον αρχικό ιδιοκτήτη.

Εάν επισκεφθείτε τη διεύθυνση icloud.com/activationlock θα βρείτε τη γνωστή σελίδα «404 Not Found», αντί για το εργαλείο το οποίο ήταν το στάνταρ βήμα πριν την συναλλαγή για την αγορά ενός μεταχειρισμένου iPhone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την κυκλοφορία του iOS 7, το Activation Lock προκάλεσε αρκετά προβλήματα στους πωλητές μεταχειρισμένων, ωστόσο σύντομα έγινε στάνταρ διαδικασία πριν την συναλλαγή οι ιδιοκτήτες να απενεργοποιούν το Activation Lock. Προς το παρόν η διαδικασία επαλήθευσης μιας συσκευής έχει γίνει πιο δύσκολη, και κάθε «ευκαιρία» που παρουσιάζεται για παράδειγμα στο eBay, ίσως να αφορά μια κλεμμένη και κλειδωμένη συσκευή.

Η Apple δεν έχει κάνει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση που να εξηγεί γιατί αφαίρεσε το εργαλείο, αλλά υπάρχουν θεωρίες που μιλούν για λόγους ασφαλείας. Αναφέρεται ότι είναι πιθανό χάκερ να χρησιμοποίησαν το Activation Lock για να αποκτήσουν πρόσβαση σε σε iPhone και iPad.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε για την επαλήθευση έγκυρων serial numbers που συνδέονται Apple IDs. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο εργαλείο, οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν τον σειριακό αριθμό και στη συνέχεια να τον χρησιμοποιήσουν για να ξεκλειδώσουν ένα iPhone ή iPad, που προηγουμένως έχει αχρηστευτεί από το Activation Lock.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης