Η Canon ανακοινώνει την ανάπτυξη της πολυαναμενόμενης EOS-1D X Mark III, που θα διαδεχτεί το πολυβραβευμένο μοντέλο EOS-1D X Mark II. Πρόκειται για μια κορυφαία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή DSLR, ιδανική για λήψεις σε αθλητικά γεγονότα και φωτογράφιση άγριας φύσης. Αναπτύσσεται με βάση τις γνώμες και την ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας των φωτογράφων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις EOS-1D X και EOS-1D X Mark II, και μετά από  δοκιμές από επαγγελματίες φωτογράφους σε πραγματικές συνθήκες, σε όλον τον κόσμο. Βασιζόμενη στην κληρονομιά της Canon για τη δημιουργία προϊόντων με κορυφαία ποιότητα οπτικών μερών, η EOS-1D X Mark III πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό βήμα προόδου στην αυτόματη εστίαση, με εξαιρετικά βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, βίντεο και επικοινωνιών. Χρησιμοποιώντας τη μηχανή, οι επαγγελματίες θα έχουν τη σιγουριά ότι πραγματοποιούν εξαιρετικές λήψεις σε ταχύτητα μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, κάτι που την καθιστά ιδανική για έναν γρήγορα αναπτυσσόμενο κλάδο.

Οι φωτογραφικές μηχανές DSLR της Canon συνεχίζουν να κυριαρχούν στο χώρο της επαγγελματικής φωτογραφίας. Ταχύτητα λήψεων, ταχύτατη αυτόματη εστίαση και γρήγορη επικοινωνία βρίσκονται στο επίκεντρο της EOS-1D X Mark III, καθιστώντας την ιδανική για επαγγελματίες, ειδικά στα σπορ και την άγρια φύση, οι οποίοι είναι υπό πίεση για να καταγράψουν και να παραδώσουν εξαιρετικής οπτικής ποιότητας εικόνες δράσης, η οποία πραγματοποιείται σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασυναγώνιστη: ένα βήμα αλλαγής στην αυτόματη εστίαση
 

Η EOS-1D X Mark III είναι τρομερά γρήγορη, προσφέροντας εξαιρετική ακρίβεια, αξιοπιστία, αυτόματη εστίαση και παρακολούθηση θέματος υψηλής απόδοσης, δίνοντας στους φωτογράφους περισσότερες επιλογές για να διαλέξουν την τέλεια λήψη από ένα σύνολο φωτογραφήσεων. Ο νέος αλγόριθμος αυτόματης εστίασης της μηχανής βελτιώνει τη σταθερότητα και την παρακολούθηση του θέματος, τόσο μέσω του οπτικού σκοπεύτρου, όσο και με σκόπευση Live View, μέσω της οθόνης LCD, χρησιμοποιώντας τεχνολογίας βαθιάς μάθησης, για να εξασφαλίσει εστίαση ακριβείας με παρακολούθηση σε κάθε καρέ. Κατά τη χρήση του οπτικού σκοπεύτρου, η EOS-1D X Mark III αξιοποιεί έναν νέο αισθητήρα αυτόματης εστίασης, ο οποίος προσφέρει σχεδόν 28 φορές την ανάλυση στο κέντρο του αισθητήρα σε σχέση με την EOS-1D X Mark II, η οποία αποτελεί το σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες φωτογράφους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Richard Heathcote, Senior Sports Photographer, Major Events, Getty Image ανέφερε: «Ο νέος αλγόριθμος αυτόματης εστίασης της EOS-1D X Mark III, δίνει νέα διάσταση στην παρακολούθηση του θέματος, με διαισθητικό έλεγχο και ακριβή αποτελέσματα. Αποδίδει όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από την απόλυτη επαγγελματική φωτογραφική μηχανή για σπορ».

 

Η EOS-1D X Mark III προσφέρει μεγαλύτερο εύρος φωτεινότητας στην αυτόματη εστίαση με περισσότερη ακρίβεια, και διαθέτει πολλαπλές δυνατότητες αυτόματης εστίασης, έτσι ώστε οι φωτογράφοι να παίρνουν τις λήψεις που θέλουν. Σε κατάσταση Live View, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν τις 525 περιοχές αυτόματης εστίασης χάρη στο σύστημα Dual Pixel CMOS AF, το οποίο καλύπτει σχεδόν το 90% του αισθητήρα εικόνας. Χρησιμοποιώντας τον ίδιο αλγόριθμο αυτόματης εστίασης με εκείνον κατά τις λήψεις με το οπτικό σκόπευτρο, εξασφαλίζει προηγμένη ευελιξία κατά τη σύνθεση, είτε αυτή περιλαμβάνει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο στην πίστα, ή την πτήση ενός πουλιού . Η EOS-1D X Mark III υποστηρίζει σημαντικά ταχύτερους ρυθμούς καρέ με πλήρη αυτόματη εστίαση (AF) και αυτόματη έκθεση (AE), με τη χρήση είτε του οπτικού σκοπεύτρου (σχεδόν μέχρι 16 fps με μηχανικό κλείστρο), ή σε κατάσταση Live View (σχεδόν 20 fps με μηχανικό ή ηλεκτρονικό κλείστρο). Επιπλέον, οι υποδοχές καρτών CFExpress της μηχανής επιτρέπουν πενταπλάσιο ρυθμό ταχυφωτογράφησης RAW σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Πρόκληση για δημιουργία στην καταγραφή κάθε θέματος

Η EOS-1D X Mark III αποτελεί ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της δέσμευσης της Canon να διευρύνει τα όρια της καινοτομικής απεικόνισης με κορυφαία οπτική τεχνολογία, με την υποστήριξη του ολοκαίνουριου αισθητήρα CMOS και επεξεργαστή DIGIC, που αναπτύσσει η Canon, αποδίδοντας ανώτερη ποιότητα εικόνας, σε ακόμη μεγαλύτερες τιμές ISO, με τη δυνατότητα καταγραφής στιγμιοτύπων σε 10bit με τον τύπο αρχείου HEIF. Η ισχύς της ανάλυσης 4Κ δίνει νέα πνοή στις ιστορίες, με δυνατότητες κινηματογραφικών λήψεων 4K60p με εσωτερική εγγραφή 10bit Canon Log. Περιορίζοντας τις ανάγκες του εξοπλισμού που χρειάζονται οι επαγγελματίες στα έργα τους, η EOS-1D X Mark III μπορεί επίσης να καταγράψει σε RAW, τόσο φωτογραφίες, όσο και βίντεο.

Παράδοση περιεχομένου, ταχύτερα από κάθε άλλη φορά

Για τους επαγγελματίες, η παράδοση του περιεχομένου είναι εξίσου σημαντική με την καταγραφή της εικόνας και η EOS-1D X Mark III τους διευκολύνει σε αυτό το θέμα, παρέχοντας τόσο WiFi και χαμηλής κατανάλωσης Bluetooth, όσο και GPS. Για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε πιεστικές  προθεσμίες, η μηχανή μεταφέρει δεδομένα με διπλάσια  ταχύτητα από την EOS-1D X Mark II με τη χρήση του ενσωματωμένου ethernet, ή με τη χρήση του νέου ασύρματου πομπού WFT-E9, που είναι συμβατός με την κάμερα Cinema EOS C500 Mark II που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Canon. Σε συνδυασμό με ευκολότερη ρύθμιση των παραμέτρων δικτύωσης, η EOS-1D X Mark III βελτιώνει πάρα πολύ το επαγγελματικό workflow.
 

Μια πολύ σημαντική προσθήκη στην εργαλειοθήκη του επαγγελματία
 

Όσοι χρησιμοποιούν ήδη τα μοντέλα της σειράς EOS-1D θα νιώσουν πολύ γνώριμα κρατώντας στα χέρια τους την EOS-1D X Mark III, η οποία επιτρέπει άνετο χειρισμό με αξιόπιστα εργονομικά χαρακτηριστικά, ενώ το σώμα από κράμα μαγνησίου προσφέρει τη στιβαρή αίσθηση που περιμένει κανείς από κάθε μοντέλο της σειράς EOS-1. ΟΙ επαγγελματίες φωτογράφοι μπορούν να αναμένουν την ίδια εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής με την EOS-1D X Mark II, εκπληκτική στεγανότητα για τις καιρικές συνθήκες, η οποία επιτρέπει στη μηχανή να αντιμετωπίζει αντίξοα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρό άνεμο, βροχή και υγρασία. Μαζί με τις εκπληκτικές δυνατότητες λήψης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η EOS-1D X Mark III διαθέτει φωτιζόμενα κουμπιά για χειρισμό ακριβείας σε δύσκολες, σκοτεινές ή συνθήκες αμυδρού φωτισμού. Η μηχανή διαθέτει επίσης επιπλέον δυνατότητα για επιλογή σημείων αυτόματης εστίασης, πάνω στο κουμπί AF-ON, επιτρέποντας στους φωτογράφους να αλλάζουν τα σημεία αυτόματης εστίασης κατά τη λήψη, για καλύτερη σύνθεση, κάτι που απλουστεύει ακόμη περισσότερο την εργασία τους. Η πολύ βελτιωμένη ενεργειακή αυτονομία, παρά τη χρήση της ίδιας μπαταρίας LP-E19, επιτρέπει επίσης στους φωτογράφους να πραγματοποιούν λήψεις για περισσότερο χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να εναλλάσσουν μπαταρίες, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να χάσουν ένα αξιόλογο καρέ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης