Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η Apple δοκίμασε αρκετές εκδοχές όταν έφτιαχνε το πρώτο iPhone και το iOS, αλλά δεν είχαμε κάποια ιδέα για αυτά τα δοκιμαστικά πρωτότυπα. Ωστόσο, σήμερα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και ένα βίντεο τα οποία δείχνουν έναν πρόδρομο του iOS, με την ονομασία AcornOS, το οποίο χρησιμοποιεί click wheel για πλοήγηση στα μενού του smartphone.

Η οθόνη σε αυτό το πρωτότυπο είναι χωρισμένη στα δύο, με το κάτω μέρος να βρίσκεται ένα software click wheel και στο πάνω μέρος τα μενού, τα οποία φαίνεται να είναι αντιγραφή από αυτά του iPod. Δίπλα στις οικείες επιλογές Music και Games, σε αυτό το πρωτότυπο βρίσκονται οι επιλογές Dial και SMS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνει μια αναφορά, για μια πατέντα της Apple από το 2006, η οποία έδειχνε μια multi-touch συσκευή με optional click wheel, γεγονός που αποδεικνύει την αυθεντικότητα του πρωτότυπου.

Επιπλέον, η ιστορία του iPod-Phone είναι σχετικά γνωστή σήμερα. Το 2005, όταν και η Apple σχεδίαζε το πρώτο iPhone, ο Steve Jobs ήταν μεταξύ δύο επιλογών, να επεκταθεί πάνω στο iPod ή να κάνει πιο «μικρό» το MAC OS. Για αυτό τον λόγο έβαλε τις ομάδες του iPod και Macintosh να συναγωνιστούν και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις. Των ομάδων ηγήθηκαν ο Tony Fadell και Scott Forstall αντίστοιχα. Το AcornOS φαίνεται να είναι μια «αποτυχημένη» προσπάθεια της ομάδας του Fadell.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια συνέντευξή του το 2012, ο Fadell ανέφερε ότι υπήρχαν «ένα σωρό προτάσεις» για το πρώτο iPhone, συμπεριλαμβανομένου ενός «iPod plus phone». Ωστόσο δεν είχε αναφέρει τίποτα για το software on-screen click wheel, αλλά για ένα αντίστοιχο hardware. Υποθέτουμε ότι το πρωτότυπο που βλέπουμε είναι η ψηφιακή εκδοχή της hardware έκδοσης.

Πηγή: Techgear.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης