Αποκαλύφθηκε άλλο ένα μεγάλο σφάλμα που φαίνεται να προκαλεί όλεθρο σε σχεδόν οποιοδήποτε iPhone τρέχει οποιαδήποτε έκδοση iOS εκτός της 11.3 beta.

Αν αποστέλλεις σε κάποιον που χρησιμοποιεί ένα iPhone ένα συγκεκριμένο σύμβολο στην ινδική διάλεκτο, το Telugu, συντρίβει πλήρως την εφαρμογή σε σημείο όπου είναι πολύ δύσκολο να την επανεκκινήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το iPhone επανέρχεται μετά από μια συντριβή Springboard, ενώ το iPhone 8 κάνει απροσδόκητη επανεκκίνηση και χρειάζεται χειροκίνητη επαναφορά.iOS

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποδεικνύεται, το iOS αποτυγχάνει να διαβάσει τον χαρακτήρα και αντ ‘αυτού ενεργοποιεί μια συντριβή εφαρμογών, ανεξάρτητα από το όνομα της εφαρμογής. Δοκιμάστηκε αυτό το σφάλμα σε WhatsApp, iMessage, Mail και Facebook Messenger και όλα αυτά συντρίβονται.

Το θέμα έχει ήδη επισημανθεί στην ανοιχτή πλατφόρμα αναφοράς σφαλμάτων της Apple, και λέγεται ότι επηρεάζει και τα MacOS. Δεδομένου ότι φαίνεται να έχει επιδιορθωθεί στο iOS 11.3, η Apple πιθανότατα γνωρίζει το πρόβλημα και αναμένεται να στείλει μια λύση με την επόμενη σημαντική ενημέρωση λειτουργικού συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λήψη αυτού του ειδικού χαρακτήρα προκαλεί την κατάρρευση της εφαρμογής χωρίς να μπορεί να την ξαναρχίσει. Αυτό συμβαίνει λόγω του τρόπου με τον οποίο κατασκευάζεται το iOS, καθώς η προσπάθεια να ανοίξετε ξανά την εφαρμογή σας πηγαίνει πάντα εκεί που έχετε σταματήσει δηλαδή στο παράθυρο συνομιλίας με τον ελαττωματικό χαρακτήρα που δεν μπορεί να διαβάσει το iOS. Κατά την διάρκεια αυτή, τα iOS προσπαθούν να ερμηνεύσουν ξανά το σύμβολο, προκαλώντας έτσι μια άλλη συντριβή και ουσιαστικά πιέζοντας τη συσκευή σε ένα crash loop.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καταργήσετε τη συνομιλία ή να διαγράψετε το μήνυμα που περιέχει τον κακό χαρακτήρα. Στο WhatsApp, μπορείτε να το πραγματοποιήσετε από το WhatsApp Web ή χρησιμοποιώντας 3D Touch και ανοίγοντας μια άλλη συνομιλία. Επίσης, μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά το WhatsApp και να ξεκινήσετε από το μηδέν, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε όλα τα μηνύματά σας εκτός αν έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης