H Google βελτιώνει το κομμάτι της ασφαλείας του Chrome browser για Android και iOS. Ξεκινώντας από σήμερα, οι συγκεκριμένες εκδόσεις του Chrome θα ενημερώνουν τους χρήστες αν έχουν κλαπεί οι κωδικοί ασφαλείας τους που είναι αποθηκευμένοι.

Σε περίπτωση που οι κωδικοί σας έχουν διαρρεύσει, ο browser θα σας οδηγεί απευθείας στη σελίδα για την αλλαγή του κωδικού, σε όποια υπηρεσία τον χρησιμοποιούσατε. Για να γίνει ο έλεγχος, ο Chrome αποστέλλει τα στοιχεία του χρήστη στην Google, σε κωδικοποιημένη μορφή, στην οποία δεν έχει καν πρόσβαση η Google.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, σε μελλοντική έκδοση θα έρθει και το Safety Check, που θα δίνει την επιλογή στον χρήστη να ελέγξει με μη αυτόματο τρόπο για την ασφάλεια των κωδικών του, ενημερώνει για την έκδοση του browser και για το αν είναι ενεργοποιημένο το Safe Browsing. Στις εκδόσεις για iOS, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το autofill σε άλλες εφαρμογές ή browsers. Για να βελτιωθεί η ασφάλεια στο περιβάλλον iOS, θα απαιτείται κάθε φορά και βιομετρικός έλεγχος.

Στην έκδοση για Android θα έρθει σύντομα το Enhanced Safe Browsing, που προστατεύει αυτόματα από κακόβουλο λογισμικό σε πραγματικό χρόνο μέσω σύνδεσης με την υπηρεσία της Google, Safe Browsing. Η εταιρεία ανέφερε ότι από το σύνολο των χρηστών που χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτή στα desktops, το 20% περίπου έχει δώσει τα στοιχεία του σε phishing websites.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης