Η Google κυκλοφόρησε την Final Preview (beta) έκδοση του Android 8.1 Oreo, μία μικρή αναβάθμιση η οποία θα διατεθεί επίσημα – σε όλες τις συμβατές συσκευές – από τον επόμενο μήνα. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους κατόχους Pixel 2 συσκευών, καθώς με την Android 8.1 Final Preview θα ενεργοποιηθεί το «κρυφό» τσιπ απεικόνισης της εταιρείας, Visual Core.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τσιπ, το οποίο μέχρι σήμερα βρισκόταν σε κατάσταση «νάρκης», θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί κανονικά (με το ανάλογο Android Camera API), επιτρέποντας στους developers να δημιουργήσουν εφαρμογές κάμερας οι οποίες θα τραβούν φωτογραφίες με τη βοήθεια της τεχνολογίας Google HDR+, ενώ το Visual Core θα επιταχύνει και θα βελτιστοποιεί το τελικό αποτέλεσμα, σε πραγματικό χρόνο.

Το Visual Core, το πρώτο οκταπύρηνο IPU (Image Processing Unit) που φέρει την υπογραφή της Google για χρήση σε καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές, είναι ένας «αποκλειστικός» επεξεργαστής εικόνας (SoC), ο οποίος επιτρέπει στη νέα ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας να τραβάει καθαρότερες φωτογραφίες με 5x μεγαλύτερη ταχύτητα, καταναλώνοντας το 1/10 της ενέργειας που απαιτούσε μέχρι σήμερα η εφαρμογή της κάμερας. Το μόνο που μένει τώρα είναι η ενσωμάτωση του API στις νέες εφαρμογές φωτογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Android 8.1 Final Preview είναι ήδη διαθέσιμο για τους εγγεγραμμένους στο πρόγραμμα Android Developers, ωστόσο, θα συνιστούσαμε να μην το εγκαταστήσεις σε κάποια (συμβατή) συσκευή την οποία χρησιμοποιείς καθημερινά, καθώς ενδέχεται περιέχει bugs, η απομάκρυνση των οποίων γίνεται μόνο με ολοκληρωτικό “wipe” της συσκευής.

Πηγή: blog.plaisio.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης