H Vodafone UK ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει τις χρεώσεις περιαγωγής (roaming) για τους Βρετανούς πελάτες της από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Πρόκειται για τον πιο πρόσφατο πάροχο της Αγγλίας, που αποφασίζει να επαναφέρει τις χρεώσεις, έπειτα από την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλοι οι μεγάλοι πάροχοι της χώρας είχαν πει νωρίτερα ότι δεν σκοπεύουν να επαναφέρουν τις χρεώσεις αυτές, όμως τελικά το έκαναν.
 

Οι χρεώσεις θα εφαρμοστούν για όλους τους συνδρομητές που θα κάνουν νέο συμβόλαιο ή θα αλλάξουν το ήδη υπάρχον από τις 11 Αυγούστου 2021 και έπειτα, ενώ οι χρεώσεις θα ξεκινήσουν από τις 6 Ιανουαρίου 2022. Το κόστος θα εξαρτάται από το κάθε συμβόλαιο, ενώ οι περισσότεροι πελάτες θα πληρώνουν περίπου 2 λίρες/ημέρα για κλήσεις, μηνύματα και χρήση δεδομένων στην Ευρώπη ή 1 λίρα/ημέρα στην περίπτωση που αγοράσουν πακέτα των 8 ή 15 ημέρών.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χρήστες των “Unlimited Data Xtra plan with 4 Xtra benefits”/”Limited Data Xtra plan with 4 Xtra benefits” δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον. Παράλληλα, κανένας πελάτης της Vodafone UK δεν θα χρειαστεί να πληρώσει για περιαγωγή στην Ιρλανδία, η οποία παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 

Οι χρεώσεις του roaming καταργήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 15 Ιουνίου του 2017, όμως έπειτα από το Brexit, η Βρετανία χρειάστηκε να επαναδιαπραγματευτεί τους εμπορικούς όρους με τις υπόλοιπες χώρες. Αυτοί δεν περιλάμβαναν την περιαγωγή, επιτρέποντας έτσι στους παρόχους να επαναφέρουν τις αντίστοιχες χρεώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης