Η Apple ανακοίνωσε μείωση στις πωλήσεις iPhone το πρώτο τρίμηνο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017, 19:30
Η Apple ανακοίνωσε μείωση στις πωλήσεις iPhone το πρώτο τρίμηνο
Η Apple πούλησε λιγότερα iPhones τους πρώτους τρεις μήνες του 2017 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.
Η εταιρεία, που αργότερα φέτος αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα νέο κινητό τηλέφωνο, ανακοίνωσε ότι πούλησε 50,8 εκατ. iPhones το πρώτο τρίμηνο, κατά 1% λιγότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, απέδωσε την εξέλιξη αυτή στο γεγονός ότι οι πελάτες αναμένουν το επόμενο iPhone.Η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε σχεδόν κατά 2% αργά χθες στη μετασυνεδριακή της διαπραγμάτευση, έχοντας νωρίτερα ανέλθει σε ιστορικά υψηλό επίπεδο εν μέσω προσδοκιών για καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

Η Apple ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων της κατά 4,6% στα 52,9 δισεκ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.Παρότι μειώθηκε ο αριθμός των τεμαχίων που πουλήθηκαν, τα έσοδα από τα iPhones αυξήθηκαν κατά 1% στα 33,2 δισεκ. δολάρια χάρη στις «ισχυρές» πωλήσεις του ακριβότερου iPhone 7 Plus.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017, 19:30