Του Παύλου Κρούστη

Χτες παρουσιάστηκαν επίσημα οι νέες ναυαρχίδες της HONOR, η σειρά HONOR 20. Η εταιρεία παρουσίασε 3 συσκευές: το “απλό” HONOR 20, το HONOR 20 Pro, αλλά και το πιο προσιτό HONOR 20 LITE. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά τους, πατώντας εδώ. Το μικρότερο μοντέλο ξεχωρίζει άμεσα λόγω διαφοράς στην εμφάνιση, αλλά και στο “τι φοράει κάτω από το καπό”, όμως οι διαφορές των δυο μεγαλύτερων μοντέλων δεν είναι τόσο ξεκάθαρες, με το HONOR 20 και το HONOR 20 Pro να μοιάζουν εμφανισιακά σαν δυο σταγόνες νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου και στη χώρα μας, με το HONOR 20 να έρχεται πρώτο και το PRO μοντέλο να ακολουθεί λίγο αργότερα, μέσα στον Ιούλιο. Η διαφορά στην τιμή τους θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στα 100 ευρώ, με το HONOR 20 να πλασάρεται στα 499€ και το HONOR 20 Pro να έρχεται πιθανώς (δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η τιμή) στα 599€. Ποιες θα είναι οι διαφορές τους όμως;

Όπως είπαμε, εμφανισιακά τα δύο μοντέλα σχεδόν δεν ξεχωρίζουν, αφού ίσως για πρώτη φορά βλέπουμε το απλό μοντέλο με το Pro (συμπεριλαμβάνοντας σειρές και άλλων brands) να έρχονται ακριβώς με το ίδιο μέγεθος, ενώ θα διαφέρουν στα χρώματα που θα κυκλοφορήσουν. Για την ακρίβεια, το Pro μοντέλο θα κυκλοφορήσει στα χρώματα Phantom Blue και Phantom Black, ενώ το HONOR 20 θα κυκλοφορήσει σε Midnight Black και Sapphire Blue.

HONOR 20 Pro – Χρώματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

HONOR 20 Pro - Phantom Blue

HONOR 20 Pro - Phantom Black

HONOR 20 – Χρώματα

HONOR 20 - Midnight Black

HONOR 20 - Sapphire Blue

Εμφανισιακά, μια μικρή διαφορά βλέπουμε και στη διάταξη της κάμερας, όπως φαίνεται παρακάτω, η οποία όμως οφείλεται και στην ουσιαστικότερη διαφορά των δυο συσκευών, που δεν είναι άλλη από τον έναν αισθητήρα της τετραπλής κάμερας. 

Τα δυο μοντέλα έχουν τον ίδιο βασικό αισθητήρα στα 48MP, τον ίδιο υπερ-ευρυγώνιο στα 16MP και έναν macro αισθητήρα για κοντινές λήψεις στα 2MP. Διαφέρουν στον τρίτο αισθητήρα κατά σειρά (ο Macro θεωρείται ο “bonus”), ο οποίος στο HONOR 20 είναι στα 2MP και χρησιμοποιείται για το depth sensing, με το Pro μοντέλο να έχει στη θέση του κανονικό telephoto φακό 8MP για οπτικό ζουμ x3. H άλλη βασική διαφορά της κάμερας έγκειται στο ότι ο βασικός αισθητήρας των 48MP στο απλό μοντέλο έχει διάφραγμα f/1.8, ενώ το Pro έχει τον βασικό αισθητήρα του ίδιο (SONY IMX586 – 48MP) όμως με διάφραγμα f/1.4, που είναι και το μεγαλύτερο που έχουμε δει ως τώρα. H selfie κάμερα είναι ίδια και στα δύο μοντέλα, στα 32MP.

Η κάμερα του HONOR 20 Pro (αριστερά) και του HONOR 20 (δεξιά).

Πέρα από τα χρώματα και την κάμερα, οι δύο συσκευές έχουν δυο ακόμη διαφορές. Η μία είναι η μπαταρία: για το απλό μοντέλο έχουμε 3.750mAh, ενώ για το Pro έχουμε μπαταρία στα 4.000mAh. Και οι δύο υποστηρίζουν το SuperCharge της Huawei στα 22.5W. Η δεύτερη διαφορά είναι στη μνήμη RAM και τον αποθηκευτικό χώρο: για το HONOR 20 είναι στα 6GB / 128GB, ενώ για το Pro μοντέλο έχουμε 8GB / 256GB.

Και κάπου εκεί τελειώνουν οι διαφορές των δύο συσκευών, με όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά να είναι ίδια: οθόνη IPS LCD 6,26″ με οπή στο πάνω αριστερά μέρος, αισθητήρα αποτυπωμάτων στο πλάι και επεξεργαστή Kirin 980 (που “φορούν” και τα HONOR View 20 / Huawei Mate 20 Pro / P30 Pro). Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα HONOR 20 / HONOR 20 Pro, αλλά και το HONOR 20 LITE, που ήδη κυκλοφορεί, πατώντας εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης