Η Meizu αποκτά δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενσωματωμένο στην οθόνη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, 22:00
Η Meizu αποκτά δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενσωματωμένο στην οθόνη
Η Meizu, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεφώνων κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένων στην οθόνη, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του εκπρόσωπου της εταιρείας.

Ακολουθώντας τη σχεδιαστική τάση για smartphones χωρίς πλαίσια και αφαιρώντας τα μηχανικά home buttons, οι εταιρείες αρχίζουν να διερευνούν νέους και πιο βολικούς τρόπους για να ξεκλειδώνουν οι χρήστες τα τηλέφωνά τους. Άλλοι κατασκευαστές, για παράδειγμα, κινήθηκαν προς την υλοποίηση της αναγνώρισης προσώπου για το ξεκλείδωμα των νέων συσκευών τους.


Η κίνηση της Meizu με τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ενσωματωμένη στην οθόνη είναι ιδιαιτέρως έξυπνη, δεδομένου ότι η μέθοδος αυτή θεωρείται σήμερα ως η πλέον φιλική. Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από το Κρατικό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κίνας, όταν οι χρήστες θέλουν να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο τους ή να πληρώσουν, το κυκλικό κεντρικό κουμπί στην οθόνη, που ονομάζεται Super mBack, θα μετατρέπεται αυτόματα σε εικονίδιο δακτυλικών αποτυπωμάτων, επιτρέποντάς τους να ξεκλειδώσουν ή να πληρώσουν με μία μόνο κίνηση.

Η Meizu πρόκειται να είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες που θα χρησιμοποιούν αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη, καθιερώνοντας την εταιρεία ως έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην αγορά κινητής τηλεφωνίας. Αυτή η κίνηση είναι κρίσιμη για τη μελλοντική ανάπτυξη της κινεζικής εταιρίας ηλεκτρονικών, τοποθετώντας τη Meizu στον χάρτη των πρωτοπόρων κατασκευαστών.Η τεχνολογία αναμένεται να εμφανιστεί στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, και θα ανακοινωθεί η επόμενη σειρά τηλεφώνων της εταιρείας.

Στις 22 Απριλίου άλλωστε γίνεται και το λανσάρισμα του Meizu 15, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, 22:00