Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τη διαθεσιμότητα ενός νέου συστήματος ασύρματου ελέγχου φωτισμού για να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις επαγγελματιών και προχωρημένων ερασιτεχνών φωτογράφων Sony. Σχεδιασμένο ώστε να είναι συμβατό με τις φωτογραφικές μηχανές εναλλάξιμων φακών “α”  της Sony και με εξωτερικές μονάδες flash, το νέο σύστημα φωτισμού θα περιλαμβάνει ασύρματο οδηγό FA-WRC1M όπως και ασύρματο δέκτη FA-WRR1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ευελιξία του συστήματος το καθιστά μια ολοκληρωτικά φορητή λύση, με οφέλη για άτομα όπως φωτογράφους γάμων, οι οποίοι συχνά εργάζονται σε τοποθεσίες, όπου είναι δύσκολο να μεταφέρουν φωτισμό στούντιο, αλλά τα αποτελέσματα πρέπει να είναι τέλεια με τη μία.

Mε μέγιστο εύρος 30 μέτρων, το νέο σύστημα ασύρματου ελέγχου θα επιτρέπει μοναδικές εμπειρίες φωτογράφισης με ασύρματο flash με εξαιρετική απόδοση για όλα τα είδη συνθηκών λήψης, είτε με χρήση TTL, είτε με χειροκίνητο τρόπο, είτε αυτόματο. Συνολικά, το σύστημα μπορεί να ελέγξει έως και 15 ξεχωριστές μονάδες flash σε έως και 5 ομάδες λήψης, χαρακτηριστικό που προσφέρει στον φωτογράφο δημιουργική ελευθερία σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα προϊόντα φωτογραφίας και εικόνας από την Sony, πατήστε ΕΔΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη χρήση του συστήματος, ο τρόπος λήψης, η αναλογία flash και η αντιστάθμιση έκθεσης σε απομακρυσμένα flash μπορούν να ελεγχθούν μέσω του τοπικού οδηγού, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με ένα πολύ μεγάλο, ευδιάκριτο πίνακα ελέγχου (control panel), πάνω στον οποίο η κατάσταση επικοινωνίας με κάθε δέκτη μπορεί να επιβεβαιώνεται, καθιστώντας το σύστημα, επομένως, βολικό για φωτογράφιση από ένα μόνο άτομο ή μια μικρή ομάδα. Το σύστημα, επίσης, προσφέρει ένα επιπρόσθετο όφελος που καθιστά δυνατή την απομακρυσμένη λήψη πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών , στοιχείο που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για φωτογράφους αθλημάτων και άγριας φύσης, καθώς το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει σε απόσταση έως 30 μέτρα, διευκολύνοντάς τους να αποδώσουν ένα μεγάλο εύρος απόψεων την κρίσιμη στιγμή.

Το νέο σύστημα ελέγχου φωτισμού θα έχει τη δυνατότητα ταχύτητας συγχρονισμού flash μέχρι και 1/250 του δευτερολέπτου με τον συγχρονισμό υψηλής ταχύτητας (HSS), που επίσης διατίθεται. Το επίπεδο του flash μπορεί να ελεγχθεί σε 25 βήματα (1/1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, 1/64, 1/128, 1/256) σε βήματα του 1/3EV.

Το νέο σύστημα είναι σχεδιασμένο για φωτογράφους, που δημιουργούν συγκεκριμένα στησίματα με ανάγκες για πολλαπλές πηγές φωτός και είναι ελεγχόμενο σε κάθε σταθμό flash για δυναμικά εφέ φωτισμού. Παρέχοντας ένα πλήρως ελεγχόμενο ασύρματο σύστημα, ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τους περιορισμούς, όπου το δυνατό φυσικό φως ή τα φυσικά εμπόδια μπορεί να προκαλούν προβλήματα. Είναι ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία για χρήση σε ποικίλες συνθήκες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης