Με την κυκλοφορία του Samsung Galaxy Note 7, η Samsung θεωρήθηκε ότι μπορεί να κάνει μεγάλη επιτυχία, αλλά οι προβληματικές μπαταρίες δεν της το επέτρεψαν. Αρχικά προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά αργότερα αναγκάστηκε να το αποσύρει.

Πολλοί θεώρησαν ότι από την ατυχία της Samsung η Apple θα ήταν αυτή που θα μπορούσε να επωφεληθεί και να κάνει καλύτερες πωλήσεις στο iPhone. Ωστόσο, αναλυτές πιστεύουν ότι το iPhone 7 δεν είναι αρκετά καλό για να γίνει αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Samsung Galaxy Note 7 ήταν top end ναυαρχίδα και θεωρήθηκε πως όσοι επιλέξουν την επιστροφή χρημάτων, θα επέλεγαν το iPhone 7, θα πήγαιναν δηλαδή στην μεγάλη αντίπαλο της Samsung, την Apple. Όπως αναφέρει η εταιρεία ερευνών NPD και ο αναλυτής της Stephen Baker, η Samsung κατάφερε να κάνει τους κατόχους του Note 7 να πάνε σε άλλο high-end Galaxy smartphone λόγω «της αδυναμίας της Apple να φέρει κάποιο εντυπωσιακό προϊόν φέτος».

Ένας ακόμη αναλυτής, ο Chetan Sharma, έχει την ίδια άποψη και προσθέτει ότι το iPhone 7 δεν ήταν αρκετά «συναρπαστικό» για τους πελάτες της Samsung έτσι ώστε να στραφούν σε αυτό όταν διαπίστωσαν ότι το Note 7 είναι ελαττωματικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Samsung έδωσε τη δυνατότητα στους κατόχους του Galaxy Note 7 να το αλλάξουν με Samsung Galaxy S7 ή Samsung Galaxy S7 Edge και να πάρουν πίσω τη διαφορά χρημάτων. Έχουν υπάρξει διάφορες αναφορές που λένε ότι αυτή ήταν η επιλογή που έκαναν οι περισσότεροι. Επέλεξαν να μείνουν στη Samsung, παρά την αποτυχία του Note 7.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχουμε επίσημους αριθμούς από καμία πλευρά.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης