Το επερχόμενο «iPhone 8» με την «από-άκρη-σε-άκρη» OLED οθόνη θα διαθέτει και ένα «επαναστατικό» dual-camera module με υποστήριξη 3D λειτουργιών, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του αναλυτή Ming-Chi Kuo της KGI Securities.

Το νέο αυτό σύστημα της κάμερας θα κάνει χρήση των τεχνολογιών της PrimeSense, της εταιρείας που η Apple εξαγόρασε το 2013, με πιθανές εφαρμογές σε AR/VR apps αλλά και στον σαρωτή ίριδας που φημολογείται πως θα ενσωματώνει το νέο iPhone 8. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η PrimeSense είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται σε τεχνολογία 3D έχοντας συνεργαστεί στο παρελθόν μεταξύ άλλων και με την Microsoft για το Kinect στο Xbox 360. Το ενδιαφέρον της Apple για την PrimeSense είχε δημοσιευτεί πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως πέρυσι τον Μάρτιο ο Kuo είχε λανθασμένα «προβλέψει» την ενσωμάτωση τεχνολογίας 3D Depth Mapping στο iPhone 7 Plus, κάτι που τελικά δεν είδαμε να υλοποιείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πράγματι πέρυσι η LinX ανακοίνωσε την πρώτη της multi-aperture κάμερα για smartphones με ύψος μισό από τις κάμερες που συναντάμε παραδοσιακά στα smartphones, παρέχοντας καλύτερη ποιότητα, πιο ζωντανά χρώματα και περισσότερες λεπτομέρειες στις φωτογραφίες. Η εν λόγω εξαγορά θα μπορούσε να παρέχει στην επόμενη γενιά iPhone δυνατότητες DSLR χωρίς να θυσιάζεται το μικρό πάχος της συσκευής.

Είναι πολύ πιθανό να δούμε φέτος το iPhone 8 να αποκτά νέο dual-camera module με υποστήριξη 3D λειτουργιών όπως 3D Depth Mapping.

Πηγή: iPhoneHellas.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης